«Έλεγα παίξτε να κερδίσει η Παναχαϊκή»

Ο Πέτρος Σταθάκης δήλωσε ότι «πολλά περίεργα πράγματα γίνονταν από τον Ιανουάριο στην Παναχαϊκή».

Συνέντευξη στο Metropolis 95,5 έδωσε ο εκπρόσωπος των μετόχων της Παναχαϊκής, Πέτρος Σταθάκης, ο οποίος προ ημερών παρέδωσε στις αρχές λαπ τοπ και κινητό στο πλαίσιο της έρευνας για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού. Όπως είπε, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, δεν έχει ποτέ του στοίχημα και το μόνο που απαντούσε σε παιδικούς του φίλους όταν τον ρωτούσαν ήταν "παίξτε να κερδίσει η Παναχαϊκή".

Σημείωσε, πάντως, ο Σταθάκης ότι από τον Ιανουάριο και μετά πολλά του έκαναν εντύπωση στους Αχαιούς. Αναλυτικά είπε:

«Πιέστηκα, γιατί δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Κάποια ονόματα που μου είπαν, δεν ξέρω αν ισχύουν ή όχι. Μου ήταν τελείως άγνωστα. Και μπροστά μου να τους δω, δεν τους γνωρίζω».

«Δεν μένω στην Πάτρα. Η μόνιμη κατοικία μου είναι στην Αθήνα. Στην Πάτρα πήγαινα για τα εντός έδρας παιχνίδια κάθε 15 μέρες και έμενα ένα ή δύο βράδια. Αφεντικό στην Παναχαϊκή δεν είμαι. Εκπροσωπώ απλά τους μετόχους.

Από την Παρασκευή που υπήρχαν διάφορα δημοσιεύματα όλοι συνδύασαν την ομάδα της Παναχαϊκής, εμένα σαν κάποιον άνθρωπο που έχει σχέση με πολλές παράνομες δραστηριότητες εδώ και χρόνια όσον αφορά στο στοίχημα. Πιέστηκα, γιατί δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Έλειπα στο εξωτερικό 10 χρόνια. Είναι η πρώτη μας χρονιά στη Super League 2. Η απουσία δεν ήταν μικρή που έλειπα στο εξωτερικό και με πολύ αραιές επισκέψεις στην Ελλάδα λόγω εργασίας. Κάποια ονόματα που μου είπαν, δεν ξέρω αν ισχύουν ή όχι. Μου ήταν τελείως άγνωστα. Και μπροστά μου να τους δω, δεν τους γνωρίζω».

Στα στοιχεία της Interpol περιλαμβάνεται παιχνίδι της Παναχαϊκής με ακριβές σκορ, το 2-0 με την Ιεράπετρα:

«Να προβλέψω το σκορ; Δεν μπορείς να το προβλέψεις. Όταν είδατε εσείς το αποτέλεσμα, δεν θεωρείτε ότι είναι φυσιολογικό; Εγώ δεν ξέρω τι παίζουν. Αν έπαιζαν πολλοί άνθρωποι, πολλά χρήματα στο 2-0, τι να σας πω. Είμαστε κορόιδα εμείς που δεν ξέραμε τίποτα. Το λέω χαριτολογώντας»

«Εντάξει, τι να σας πω. Η ομάδα κέρδισε. Ήταν στην Πάτρα. Τα περισσότερα τα έχει κερδίσει στην Πάτρα. Τώρα αν υπάρχει κάτι εκεί πέρα, δεν το γνωρίζω».

Ούτε εσείς θα μπορούσατε να προβλέψετε το σκορ, που βλέπατε την ομάδα κάθε μέρα:

«Να προβλέψω το σκορ; Δεν μπορείς να το προβλέψεις. Όταν είδατε εσείς το αποτέλεσμα, δεν θεωρείτε ότι είναι φυσιολογικό; Εγώ δεν ξέρω τι παίζουν. Αν έπαιζαν πολλοί άνθρωποι, πολλά χρήματα στο 2-0, τι να σας πω. Είμαστε κορόιδα εμείς που δεν ξέραμε τίποτα. Το λέω χαριτολογώντας»

Μήπως παιζόταν παιχνίδια πίσω από την πλάτη σας και δεν το πήρατε χαμπάρι; Αν βγει συνομιλία ατζέντη με τον γενικό αρχηγό της άλλης ομάδας ότι θα το κάνουμε 2-0, δεν θα πειστείτε;

«Έγιναν πολλά περίεργα πράγματα μέσα στην ομάδα που δεν μπορούσα να ερμηνεύσω μετά τον Ιανουάριο»

«Κοιτάξτε να δείτε. Έγιναν πολλά περίεργα πράγματα μέσα στην ομάδα που δεν μπορούσα να ερμηνεύσω μετά τον Ιανουάριο. Κυρίως όταν όλοι περιμέναμε τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο. Όταν δεν ήρθε μετά τις γιορτές, η αλήθεια είναι ότι γίνονταν πολλά περίεργα γύρω και μέσα στην ομάδα που δεν μπορούσα να εξηγήσω.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σχέση με παιχνίδι ή με στοιχηματισμό. Όπως έγινε μια αποχή των παικτών, χωρίς να λέω ότι έχει σχέση με αυτό. Μου έκανε εντύπωση τότε για 2,5 εβδομάδες. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Ήταν απλήρωτοι και περιμέναμε τη χρηματοδότηση. Μας είχαν πει όλοι ότι θα παίρναμε 170 χιλιάρικα και δεν έγινε. Ξεκινήσαμε αποχή τότε».

Μπορείτε να συνδέσετε τα περίεργα που λέτε με τον παράνομο στοιχηματισμό;

«Στο κινητό τηλέφωνο, πολλές φορές μπορεί να κάνεις πλάκα. Έχω πάρα πολλές φορές που με παίρνουν φίλοι και γνωστοί και άνθρωποι του χώρου. Τι μπορεί να υπάρχει εκεί πέρα μέσα, μπορεί να ερμηνευτεί οπωσδήποτε»

«Όχι, όχι, όχι. Γι' αυτό το ξεκαθαρίζω. Το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι, σίγουρα, δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να έχει γίνει εν αγνοία μου ή εν αγνοία κάποιων άλλων ανθρώπων μέσα στην ομάδα. Η απουσία μου 10 χρόνια στο εξωτερικό, σίγουρα, παίζει ρόλο στο ότι δεν είχα γνώση και ενημέρωση του τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Άρα, οτιδήποτε παραδώσατε εσείς στις αρχές δεν θα έχει κάποια επίπτωση προσωπικά για εσάς:

«Κοιτάξτε να δείτε. Οι αρχές δεν ήξεραν ότι είχα ένα διαμέρισμα στην Πάτρα. Από μόνος μου τους το είπα. Εγώ το μόνο που έχω παραδώσει στις αρχές είναι ένα λαπ τοπ που δεν χρησιμοποιώ εδώ και ένα χρόνο και το κινητό μου τηλέφωνο.

«Δεν έχω ούτε έναν κωδικό. Στο κινητό μου δεν υπάρχει ούτε ένας ανοικτός λογαριασμός σε οποιοδήποτε όνομα»

Στο κινητό τηλέφωνο, πολλές φορές μπορεί να κάνεις πλάκα. Έχω πάρα πολλές φορές που με παίρνουν φίλοι και γνωστοί και άνθρωποι του χώρου. Τι μπορεί να υπάρχει εκεί πέρα μέσα, μπορεί να ερμηνευτεί οπωσδήποτε. Δεν ανησυχώ για κάτι. Γενικά ήταν ένα πολύ πιεστικό διάστημα και δε νομίζω ότι έχω κάτι που θα πρέπει να με ανησυχεί.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, γιατί έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα σε μένα και στην οικογένειά μου. Στον πιο κλειστό χώρο του ποδοσφαίρου όλοι γνωρίζουν, αλλά στον ευρύτερο χώρο, στην κοινωνία όλοι νομίζουν ότι εγώ είμαι ο μεγαλύτερος ύποπτος, φερόμενος εγκέφαλος στην υπόθεση. Δεν έχω καμία σχέση, δεν γνωρίζω ποιος είναι. Προσπαθούμε μέσα σε όλες τις δυσκολίες να δώσουμε και μια συνέχεια στην ομάδα».

Στοίχημα παίζετε;

«Όχι, δεν υπάρχει αυτό. 1000%. Πολλοί άσχετοι με τον χώρο πάντα ρωτούσαν και απαντούσα "παίξτε να κερδίσει η Παναχαϊκή". Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Μιλάμε για παιδικούς φίλους»

«Όχι. Δεν έχω ούτε έναν κωδικό. Στο κινητό μου δεν υπάρχει ούτε ένας ανοικτός λογαριασμός σε οποιοδήποτε όνομα».

Ούτε μπορεί να λέτε σε κάποιο μήνυμα "παίξτε το τάδε ματς 2-0"...

«Όχι, δεν υπάρχει αυτό. 1000%. Πολλοί άσχετοι με τον χώρο πάντα ρωτούσαν και απαντούσα "παίξτε να κερδίσει η Παναχαϊκή". Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Μιλάμε για παιδικούς φίλους».

Αξιωματούχος απαγορεύεται να στοιχηματίζει ακόμα και στη νίκη της ομάδας του:

«Δεν το γνωρίζω. Από εσάς το ακούω. Έτσι κι αλλιώς δεν παίζω».

«Αυτή τη στιγμή είμαστε πάλι με κάποιους ενδιαφερόμενους όσον αφορά το μάνατζμεντ και με όψιον αγοράς των μετοχών τους επόμενους μήνες»

Διαβεβαιώσατε ότι δεν γνωρίζετε τον φερόμενο ως «εγκέφαλο», ούτε κάποιον συνεργάτη του. Υπήρχε κάποια διαδικασία δανεισμού την οποία εσείς χειριστήκατε όταν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα στην ομάδα και ενδεχομένως να φανεί στα ευρήματα των αρχών;

«Εντάξει, είχα μπει σ' αυτή τη διαδικασία για προσωπικούς λόγους, γιατί είχα προσωπικό πρόβλημα τους τελευταίους μήνες. Απευθύνθηκα σε φίλους, δεξιά, αριστερά αν μπορούν να βοηθήσουν. Υπήρχε μεγάλος βραχνάς με τις προσφυγές. Δεν ήταν κάτι που έχει σχέση».

Στην κατ' οίκον έρευνα η Αστυνομία βρήκε χρήματα;

«Τίποτα απολύτως. Τα εμβάσματα βρήκαν από το εξωτερικό για την ομάδα. Όσον αφορά στο εταιρικό κομμάτι. Είναι από εταιρείες του εξωτερικού με μεγάλες φορολογικές δηλώσεις. Και οι μέτοχοι έχουν τα πάντα κατατεθειμένα».

Η Παναχαϊκή θα μείνει στα χέρια των μετόχων;

«Κάπου γράψατε για ποδοσφαιριστές εν αγνοία των προέδρων. Θεωρώ πως δύσκολο να έγινε στην Παναχαϊκή»

«Εδώ και καιρό, από τον Ιανουάριο, ήταν σε μια διαδικασία να βρεθεί κάποιος ν' αγοράσει την ομάδα ή να μπει συμπαίκτης. Τον Ιανουάριο ήμασταν κοντά. Η αποχή των ομάδων το πήγε πίσω. Το τελευταίο διάστημα πάλι ήμασταν κοντά. Αυτό που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, πάλι το «πάγωσε». Αυτή τη στιγμή είμαστε πάλι με κάποιους ενδιαφερόμενους όσον αφορά το μάνατζμεντ και με όψιον αγοράς των μετοχών τους επόμενους μήνες».

Μπορεί να έχει συμβεί από κάποιον άλλον κάτι εναντίον της ομάδας;

«Πού να το ξέρω. Μ' αυτά που έχω δει και έχω ζήσει, τι να σας πω. Όσον αφορά εμένα, άμεσους συνεργάτες, τη διοίκηση, μπορώ να εγγυηθώ. Για άλλους γύρω, γύρω, το πώς πραγματικά έχει δομηθεί το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο που ήμουν εγώ το 2010. Κάπου γράψατε για ποδοσφαιριστές εν αγνοία των προέδρων. Θεωρώ πως δύσκολο να έγινε στην Παναχαϊκή. Και κάποιος που είναι από την Πάτρα, είναι 3η πόλη της Ελλάδας. Δεν σημαίνει ότι κάποιος έχει σχέση με την ομάδα. Γι' αυτό βγαίνω να το διευκρινίσω, ώστε όλος ο κόσμος να γνωρίζει την πραγματικότητα».

Απόδοση: FL News

Last modified onΠαρασκευή, 07 Ιούλιος 2023 12:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep