Interpol και σε Ηρόδοτο, Παναχαϊκή

Η Interpol σφίγγει τον κλοιό σε κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού. Στη λίστα των «47» παράγοντες και χρηματοδότες της Super League 2.

Όποια προσπάθεια και να κάνει η Super League 2 για να φτιάξει το όνομά της, κάτι πάντα θα προκύπτει για να γίνονται βήματα προς τα πίσω. Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά σε κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων είναι καταιγιστικές, αφού σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές η Interpol έκανε ταυτόχρονη έφοδο σε παράγοντες της Super League 2.

Εδώ και αρκετούς μήνες ήταν γνωστό ότι ετοιμαζόταν επιχείρηση για να «χτυπηθεί» το παράνομο στοίχημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών και η Ελλάδα. Η αρχή είχε γίνει στην Αυστρία και στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής έγινε συνάντηση εισαγγελέων πέντε χωρών (Ελλάδα, Σουηδία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία). Στις έρευνες, μάλιστα, μετέχει και η Ιντερπόλ, δηλαδή η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας.

Έγινε, λοιπόν, έφοδος σε προέδρους ΠΑΕ, παράγοντες, αλλά και «χρηματοδότες» με βάση στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές. Το «ντου» έγινε σε γραφεία ή και σε κάποιες περιπτώσεις σε σπίτια. Εννοείται ότι ακολούθησαν σχετικές ανακρίσεις, ενώ κατασχέθηκαν κινητά και λαπ τοπ στο πλαίσιο της συλλογής στοιχείων. Η αναστάτωση, όπως είναι λογικό, είναι μεγάλη, καθώς το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις. Οι πόλεις που έγιναν οι έφοδοι ήταν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Πάτρα και το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», στο στόχαστρο βρίσκεται και η Παναχαϊκή, ενω το μπλογκ της «Δίκης» αναφέρει και τον Ηρόδοτο. Συλλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμα, αλλά η έρευνα θα συνεχιστεί προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα. Μετά από αυτές θα τεθεί και θέμα πειθαρχικού δικαίου. Εάν εμπλεκόμενοι είναι αξιωματούχοι ομάδων, τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Εννοείται ότι αν διαπιστωθεί η ενοχή για στοιχηματική απάτη και αλλοίωση αποτελεσμάτων, η ποινή φτάνει ακόμα και τον υποβιβασμό.

Το «dikisports» ανέφερε ότι «Ένας κωδικός από την Πάτρα σε μεγάλη διεθνή εταιρεία στοιχημάτων, ήταν το «κλειδί» της αποκάλυψης του ελληνικού κυκλώματος με τη λίστα των 47 υπόπτων», με τον εκπρόσωπο των Αμερικανών επενδυτών της Παναχαϊκής, Πέτρο Σταθάκη να κάνει την εξής δήλωση:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία σχέση έχω με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, ο οποίος κατάγεται από την Πάτρα. Ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ ούτε έχω μιλήσει μαζί του ούτε κατ' όψιν τον γνωρίζω».

Στην ιστοσελίδα Creta24 μίλησε για το θέμα η πρώην πρόεδρος του Ηρόδοτου, Κατερίνα Τσαντηράκη. Όπως είπε, αστυνομικοί την Πέμπτη βρέθηκαν στον χώρο εργασίας της, ζήτησαν έγγραφα για τη σύσταση της ΠΑΕ και τόνισε: «Έμειναν για λίγα λεπτά στο χώρο, σε στικάκι πήραν τα στοιχεία που μας ζήτησαν και αποχώρησαν. Προσωπικά δεν έχω να κρύψω κάτι, ούτε φοβάμαι για κάτι, καθώς ότι έκανα εγώ και οι συνεργάτες μου από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ήταν νόμιμα. Ζητώ ο έλεγχος να συνεχιστεί σε βάθος και εάν κάποιοι ευθύνονται για οτιδήποτε να βρεθούν».

Σημειώνεται ότι μετά από έρευνα του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα και του Διευθυντή της Οικονομικής Αστυνομίας Δημήτρη Λουκόπουλου, έχουν εντοπιστεί διάλογοι «φωτιά» που αφορούσαν κυρίως σε παιχνίδια της κατηγορίας. Εμπλέκονται τρία στελέχη ΠΑΕ.

Last modified onΔευτέρα, 03 Ιούλιος 2023 09:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep