«Πηγάδι χωρίς πάτο»

Ο Στράτος Ευγενίου υποστήριξε ότι ακόμα και αν το θέμα Μάρα κλείσει για τον ΠΟΤ Ηρακλή με 10 χιλιάδες, κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο.

Για την οριστική απόφαση αποχώρησης από τον ΠΟΤ Ηρακλή μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Στράτος Ευγενίου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με αφορμή τη δικαίωση του Μπόγκνταν Μάρα τόνισε ότι ακόμα και αν πληρωθεί ο Ρουμάνος, τα λεφτά θα πάνε σε «πηγάδι χωρίς πάτο», γιατί θα ακολουθήσουν πολλές αντίστοιχες. Επεσήμανε ακόμα ότι μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να λυθεί το ζήτημα και είπε:

«Οι μετοχές είναι σε μένα και θα είναι πάντα σε μένα. Η ομάδα έχει τεθεί στη διάθεση του ΓΣ. Αυτός θα «τρέξει» την ομάδα από εδώ και στο εξής και αυτός θα διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις. Εγώ δεν μπορώ να διαχειριστώ πλέον αυτή την κατάσταση».

Αν ο ίδιος έχει θέμα με τα χρέη ως μεγαλομέτοχος:

«Όχι βέβαια. Έχω θέμα και θα το δω αργότερα ως μέτοχος από τη ζημία που θα υποστώ, τι μπορώ να κάνω στα πολιτικά δικαστήρια. Η ομάδα υποτίθεται θα γυρίσει Γ' Εθνική. Εάν θέλει ο ΓΣ να την κρατήσει, την κρατάει. Αν δεν θέλει, γυρνά στην Τρίγλια. Είναι μια παράλογη απόφαση που κοιτάω κι εγώ να δω ενάντια σε ποιους μπορώ να στραφώ».

Πού μπορούν να φτάσουν τα χρέη, αλλά και αυτά προς το Δημόσιο:

«Τα χρέη προς το δημόσιο αφορούν το ΔΣ της τότε διοίκησης».

Για τον υπόθεση του Μάρα:

«Η υπόθεση του Μάρα μπορεί να θεωρηθεί ως δεδικασμένο γιατί είναι η τελευταία χρονικά. Υπάρχει κίνδυνος για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κινηθεί μέχρι στιγμής κατά των ομάδων. Και δεν είναι μόνο για τον Ηρακλή αυτός ο κίνδυνος, είναι για τον Άρη, την ΑΕΚ, τον ΟΦΗ. Όλα αυτά προέρχονται από το νόμο Κοντονή. Αν ξέραμε πως θα ήταν μία υπόθεση και θα την πληρώναμε για να τελειώνουμε, θα το κάναμε. Την ίδια ημέρα η ίδια δικαστής για τον ποδοσφαιριστή Αγγελόπουλο έβγαλε άλλη απόφαση. Δεν ξέρω τι παίζεται. Είναι 10 ποδοσφαιριστές μίνιμουμ που μπορούν να διεκδικήσουν κάτι αντίστοιχο με τον Μάρα».

Για τα έσοδα:

«Είχαμε 105 χιλιάδες από το Στοίχημα και μικτά 90-100 χιλιάδες από τα τηλεοπτικά. Ούτε 200 χιλιάδες».

Αν είναι οριστική η απόφαση να αποχωρήσει:

«Ένα εκατομμύριο τοις εκατό. Μου κάνουν εντύπωση οι νομοθεσίες. Αν ο Ευγενίου αφήσει υπόλοιπα δεν θα πρέπει να είναι υπόλογος; Δεν μπορεί ένας να βάζει έναν πρόεδρο - ανδρίκελο και να γλιτώνει από όλα αυτά. Εγώ έχω πρόβλημα και με τον ΠΣΑΠΠ. Δεν κάνει καμία κίνηση να προστατεύσει τα μέλη του αυτή τη στιγμή. Ας κοιτάξουν να φτιάξουν τη νομοθεσία. Δεν φταίει κανένας σύλλογος να έρχεται ο κάθε τυχάρπαστος και να διαλύει τον σύλλογο.

Δεν είναι το θέμα να βρεθεί η χρυσή τομή με τον Μάρα. Πρέπει να δοθεί κεντρική λύση. Ξυπνάει σήμερα ο κύριος Παναγόπουλος και λέει ότι κλείνει το θέμα του Μάρα με 10 χιλιάδες αντί 200 χιλιάδες. Θα πούμε μπράβο και κλείσαμε. Δεν ξέρουμε τι ακολουθεί αύριο. Ό,τι θα ρίξουμε, το ρίχνουμε σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο».

Αν οι ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται και για την επόμενη σεζόν αντιλαμβάνονται τι γίνεται στην ομάδα:

«Έχουν τις ανησυχίες τους εύλογα».

Τι εναλλακτική έχει ο ΓΣ:

«Ο ΓΣ πρέπει να πιέσει για να αλλάξει ο νόμος, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Εγώ δεν ζητάω να χαριστεί κάτι. Όπως έγινε για άλλες ομάδες, ήρθε ο καιρός να γίνει και για τον Ηρακλή κάτι. Ειδικά για μια ΠΑΕ που έχει πληρώσει τα χρέη του προηγούμενου ΑΦΜ, του κυρίου Παπαδόπουλου και είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Πώς είναι δυνατόν να μην έχει προσελκύσει η ΠΑΕ ένα ενδιαφέρον;

«Ενδιαφέρον υπήρξε και πολλές φορές. Το θέμα είναι από ποιον υπάρχει. Η ακίνητη περιουσία είναι στη διαχείριση του Ηρακλή, αλλά δεν μπορεί να την πουλήσει. Ανήκει στο κράτος. Αν βρει ο ΓΣ επενδυτές, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Ποτέ σοβαρή οικονομική πρόταση δεν έχει υπάρξει προς εμένα. Ακόμα και μέχρι χθες είχαμε επικοινωνία με τον κύριο Κούγια και είδατε τι είπε».

Last modified onΣάββατο, 27 Μάιος 2023 15:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep