Θέλει 1.25 εκατ. ευρώ ο Ευγενίου

Οι αξιώσεις του για να μεταβιβάσει τον ΠΟΤ Ηρακλή και το «αγκάθι» της προσφυγής του Μπόγκνταν Μάρα.

Στην εκδίκαση της αίτησης αναψηλάφησης του ΠΟΤ Ηρακλή για την προσφυγή του Μπόγκνταν Μάρα ο Αλέξης Κούγιας είχε υποστηρίξει ότι αν ο Ρουμάνος δικαιωθεί, τότε δεν θα επενδύσει στους Κυανόλευκους. Αυτό μεταφέρθηκε και στην πρόταση στον Στράτο Ευγενίου, κάτι το οποίο δεν γίνεται αποδεκτό. Όπως δήλωσε ο Ευγενίου στη «Metrosport»:

«Ο βασικός λόγος που απάντησα αρνητικά στα όσα πρότειναν ο κ. Κούγιας και ο κ. Παπαδόπουλος είναι ότι δεν μπορώ εγώ να περιμένω τι θα γίνει στο θέμα Μάρα. Στην αρχική συμφωνία δεν τέθηκε αυτό το θέμα, δεν υπήρξε τέτοιος όρος. Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπαδόπουλο και στην έγγραφη πρόταση που κατατέθηκε μπήκε ο όρος ότι για να ισχύσει η συμφωνία πρέπει ο Ηρακλής να δικαιωθεί στο ζήτημα αυτό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αγκάθι. Επιπλέον η οικονομική πρόταση δεν με καλύπτει.

Οποιος θέλει την ομάδα δίνει χρήματα και την παίρνει. Μου προτάθηκαν 150.000 ευρώ τα οποία δεν θα τα λάβω εγώ αλλά θα μπουν για τις υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι 30 Ιουνίου. Το υπόλοιπο ποσό, 750.000 ευρώ δηλαδή θα καταβληθεί σε βάθος πενταετίας και με 15.000 ευρώ ανά μήνα, με έναρξη τον Ιανουάριο του 2024. Και μάλιστα με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν χρέη. Δηλαδή μιλάμε για εξόφλησή μου στην καλύτερη το 2028. Θα μιλήσω ξανά με τον κ. Κούγια για να δούμε τι θα γίνει. Ενημέρωσα και τον κ. Θέο. Γιατί να μιλήσω μαζί τους όμως με αυτούς τους όρους; Γιατί να την πληρώνει ο Ηρακλής;».

Ο Ευγενίου το απόγευμα της Πέμπτης (04/05) έστειλε ηλεκτρονικά στον πρόεδρο του ΓΣ, Φώτη Θέο και στους Κούγια, Παπαδόπουλο την τελική του πρόταση για την αγορά των μετοχών. Συγκεκριμένα, αξιώνει 1.250.000 ευρώ για την πώληση του πακέτου των μετοχών. Οι 150 χιλιάδες θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 12 Μαΐου στο λογαριασμό της ΠΑΕ για τις τρέχουσες ανάγκες της ομάδας.

Οι 600.000 ευρώ πρέπει να καταβληθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του κ. Ευγενίου έως τις 30 Ιουνίου και οι υπόλοιπες 500.000 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Υποχρέωση του Στράτου Ευγενίου είναι το ΑΦΜ της ΠΑΕ να είναι μηδενικό, δηλαδή να μην υπάρχουν χρέη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το ποσό των χρεών θα αφαιρεθεί από το συνολικό τίμημα. Μεταξύ των όρων που έθεσε είναι ότι η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η υπόθεση Μάρα.

Last modified onΠέμπτη, 04 Μάιος 2023 23:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep