«Η Κυβέρνηση εκβιάζει, όχι εμείς»

Απαισιόδοξος ο Στράτος Ευγενίου, δήλωσε ότι τα δεδομένα δεν θα διαφοροποιηθούν και εκδήλωσε πρόθεση αποχώρησης από τον ΠΟΤ Ηρακλή.

Για ανακρίβειες κατηγόρησε τον Λευτέρη Αυγενάκη ο μεγαλομέτοχος του ΠΟΤ Ηρακλή, Σράτος Ευγενίου. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Ο κόσμος των σπορ» τόνισε ότι δεν είναι η Super League 2 που εκβιάζει, αλλά η Κυβέρνηση και εξέφρασε πρόθεση αποχώρησης από την ΠΑΕ. Όπως είπε αρχικά:

«Έχω δεσμευτεί απέναντι σε άτομα οικονομικά, σε ποδοσφαιριστές, σε άτομα που εργάζονται στον Ηρακλή. Όταν κάνουμε έναν προϋπολογισμό με κάποια δεδομένα που μας έχουν δοθεί από το κράτος και από τον υφυπουργό και αλλάζουν τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, δεν μπορώ να είμαι ανακόλουθος προς αυτούς τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να το κάνω αυτό το πράγμα, διότι δεν βλέπω κάτι να διαφοροποιείται».

Για την ομιλία Αυγενάκη στη Βουλή:

«Στη Super League 2 έχουμε πάνω από 1.200 εργαζόμενους, πάνω από 1.000 παιδιά που συμμετέχουν στις ακαδημίες, πληρώνουμε πάνω από 4 εκατ. ευρώ ΕΦΚΑ στο κράτος, 3 εκατ. ΦΠΑ, 900 χιλιάδες ιδιωτική ασφάλιση. Μας λέει ότι είμαστε εκβιαστές. Για μία κατηγορία την οποία αυτός δημιούργησε τον Ιούνιο του 2021 για να φέρει την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έβαλε εγγυητική 150 χιλιάδες και Μ.Κ. 350 χιλιάδες. Ό,τι ήθελε, το έχει κάνει.

Μιλάει για μία κατηγορία «στημένη», που δεν είναι διαφανής. Είναι δικό του δημιούργημα. Μιλά για ομάδες που έπαιξαν χωρίς εγγυητική. Ως και πέρυσι όποια ομάδα δεν είχε εγγυητική, δεν μπορούσε να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Ο Ηρόδοτος και ο Απόλλων Λάρισας λέγεται ότι δεν έχουν εγγυητικές. Η μία είναι αυτή που υποστηρίζει κατά τα λεγόμενά του ο κύριος Αυγενάκης.

Το καλοκαίρι ο κύριος Αυγενάκης έκανε νόμο με τον οποίο οι ομάδες αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς πιστοποιητικό και θα τους αφαιρούνται μόνο βαθμοί. Η Super League 2 αφαίρεσε 9 βαθμούς και ήρθε μετά η Εφέσεων και μετέτρεψε την ποινή σε πρόστιμο. Πού ευθυνόμαστε οι ομάδες της Super League 2 δεν μπορώ να καταλάβω.

Λέει ανακρίβειες ο υφυπουργός. Δεν είμαστε εμείς οι εκβιαστές, αλλά η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα πριν μας πει για το 1.7 εκατ., έλεγε ότι θα μας δώσει 5.1 εκατ. Όταν λέει ότι δεν δεσμεύτηκε ποτέ για χρήματα. Πώς δεν δεσμεύτηκες; Εσύ έβγαλες την ΚΥΑ και ήταν σε ισχύ μέχρι τον Ιανουάριο. Αυτή έλεγε ότι θα πάρουν οι ομάδες της SL2 17%. Αν αυτό δεν είναι δέσμευση, ποια είναι; Μας φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων και προσπαθεί να δείξει ότι εμείς είμαστε οι ανακόλουθοι.

Να πει ξεκάθαρα ποιο είναι αυτό που θέλει. Να το κάνουμε, να δούμε τι μπορεί να γίνει. Σε αυτή την αβεβαιότητα να έχω τον οποιονδήποτε να με εκβιάζει... Όλα αυτά είναι επακόλουθα ενός «πολέμου» που γίνεται μεταξύ των τεσσάρων «μεγάλων» ομάδων. Την πληρώνουν πάντα οι φτωχοί και οι αδύναμοι. Και τα χρήματα που λέει ότι έχει κρατήσει, στους εργαζόμενους θα πήγαιναν.

Πετά λάσπη σε ομάδες σε βάρος των οποίων ποτέ κανείς δεν κινήθηκε νομικά για να κατηγορηθούν. Αντιθέτως στη Super League πριν από κάποια χρόνια έγινε αυτό. Έχουν κινηθεί για παράνομο στοιχηματισμό σε βάρος ομάδων. Οι πρώτοι που θέλουμε κάθαρση είμαστε εμείς, όχι ο υφυπουργός. Το πλαίσιο για να λειτουργήσει αυτό το πρωτάθλημα το ορίζει η ΕΠΟ και ο Υφυπουργός, όχι εγώ.

Ήρθα στον Ηρακλή με όρεξη για να βοηθήσω μία ομάδα που την αγάπησα. Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί συμπαραστάθηκε και με το παραπάνω. Υπάρχουν, όμως άτομα που έχουν δώσει υποσχέσεις και δεν τις υλοποίησαν. Είτε είναι επιφανείς παράγοντες, είτε πολιτικοί παράγοντες. Ζητώ απ' αυτούς να αναλάβουν τις ευθύνες και να βοηθήσουν αυτή την ομάδα».

Απόδοση: FL News

Last modified onΤετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2023 16:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep