Θέλει αναβολή ο Ηρόδοτος

Η κρητική ομάδα ανακοίνωσε πέντε κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα δύο αφορούν σε τερματοφύλακες.

Ο Ηρόδοτος ζήτησε την αναβολή του προγραμματισμένου για την Κυριακή (27/02) αγώνα με τον ΟΦ Ιεράπετρας, γιατί έχει μόλις έναν διαθέσιμο τερματοφύλακα. Οι δύο βρέθηκαν θετικοί σε κορονοϊό και ο τρίτος είναι, σύμφωνα με την ΠΑΕ, τραυματίας. Οι Κυανόλευκοι, μάλιστα, διαμαρτύρονται γιατί ως το απόγευμα δεν είχαν λάβει απάντηση από τον υπεύθυνο του υγειονομικού πρωτοκόλλου, Ξενοφώντα Ρούσση.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο αναφέρει:

«Αν στην ομάδα, κατά τον τελευταίο έλεγχο πριν τον αγώνα, εντοπισθούν θετικά κρούσματα σε τερματοφύλακες έτσι ώστε δεν είναι εφικτή η δήλωση δύο επαγγελματιών τερματοφυλάκων (ακόμα και αν αυτοί είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι) στο Φύλλο Αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Η παρούσα διάταξη ισχύει για όσες ομάδες έχουν 4 ή περισσότερους επαγγελματίες τερματοφύλακες». 

Σημειώνεται ότι στις 19.20 η διοργανώτρια ενημέρωσε ότι έως και εκείνη την ώρα δεν είχε λάβει τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ της ΠΑΕ Ηρόδοτος...

Η ανακοίνωση του Ηροδότου:

«Η ώρα είναι 18:30 απόγευμα Σαββάτου. Στην ομάδα μας εντοπίστηκαν μετά τα τελευταία τεστ κορωνοϊού πέντε κρούσματα σε ποδοσφαιριστές, ένα σε προπονητικό τιμ και τρία σε διοικητικό επίπεδο. Ανάμεσα στους πέντε παίκτες που βρέθηκαν θετικοί, βρίσκονται και δυο τερματοφύλακες. Ο Ηρόδοτος αυτή τη στιγμή έχει έναν τερματοφύλακα που μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του καθώς υπάρχει ένας ακόμα ο οποίος είναι τραυματίας και ήταν εκτός αποστολής στα τελευταία ματς.

Έχουμε ενημερώσει τη Super League 2 αποστέλλοντας mail στον υπεύθυνο υγειονομικού πρωτοκόλλου κ. Ρούσση όμως δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για το αν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Κυριακής με τον ΟΦ Ιεράπετρας. Έχουμε γίνει μάρτυρες αρκετών αναβολών οι οποίες δίνονται σωρηδόν, ενώ έχουν δοθεί σε ομάδες αναβολές δυο και τρεις φορές.

Εμείς πότε θα μάθουμε αν η ομάδα μας θα αγωνιστεί κανονικά αύριο; Το πρωτόκολλο ισχύει για όλες τις υπόλοιπες ομάδες αλλά όχι για την δίκη μας; Η οδηγία πως μια ομάδα που έχει μόνο έναν τερματοφύλακα μπορεί να ζητήσει αναβολή ισχύει μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις;

Αναμένουμε την επίσημη απάντηση από τη διοργανώτρια έτσι να γνωρίζουμε αφενός αν θα δώσουμε παιχνίδι αύριο και αφετέρου αν το πρωτάθλημα διεξάγεται για όλους επι ίσοις όροις».

«Ζητάμε ισονομία»

Αργά το βράδυ η ΠΑΕ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, ζητώντας από τη διοργανώτρια να αναθεωρήσει την απόφασή της. Όπως ανέφερε:

«Δυο θετικά κρούσματα τερματοφυλάκων και ένας ακόμη τερματοφύλακας ο οποίος είναι τραυματίας, δε στάθηκαν ικανοί για να αναβληθεί το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦ Ιεράπετρας, σύμφωνα πάντα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αποστείλαμε όλα τα αποτελέσματα των PCR στον Αρμόδιο της Σούπερ Λιγκ 2 για το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο οποίος από το μεσημέρι και μέχρι πριν από λίγο ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος.

Καλούμε για τελευταία φορά τη διοργανώτρια αρχή να προβεί στην αναβολή του αγώνα για όλους ίσης μεταχείρισης των ομάδων αλλά και για να μην αναγκαστούμε να αγωνιστούμε αποδυναμωμένοι. Για τελευταία λοιπόν, καλούμε τη Σούπερ Λιγκ 2 να αναθεωρήσει την απόφαση της.

Άλλωστε δε χρειάζεται να ανατρέξουμε στο πολύ μακρινό παρελθόν, καθώς στις 6/2 η Σούπερ Λιγκ 2 ανέβαλλε για τον ακριβώς ίδιο λόγο το παιχνίδι Ζάκυνθος-ΟΦ Ιεράπετρας και μάλιστα η ομάδα της Ιεράπετρας είχε ήδη ταξιδέψει στη Ζάκυνθο, έχοντας επωμιστεί όλα τα έξοδα. Το μόνο που ζητάμε είναι ισοτιμία αλλιώς θα μας βρείτε μπροστά σας σε όλα τα «μαγειρέματα» που κάνετε και απ’ ότι φαίνεται σας τα… χαλάμε!».

Last modified onΚυριακή, 27 Φεβρουάριος 2022 12:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep