Ρόδος: «Η ΠΑΕ Διαγόρας τους υποκίνησε»

Η Ρόδος απολογήθηκε στον αθλητικό δικαστή και υποστήριξε ότι τα επεισόδια δημιούργησαν οπαδοί του Διαγόρα, τους οποίους είχε καλέσει η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ στο γήπεδο χωρίς διακριτικά.

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή βρέθηκε την Παρασκευή (10/12) η Ρόδος. Τα Ελάφια κλήθηκαν σε απολογία για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Διαγόρα και όπως τόνισαν, αυτά έγιναν από τους οπαδούς της φιλοξενούμενης, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στο Στάδιο χωρίς διακριτικά. Η νομικός Δόξα Τσαγκαράκη, μάλιστα, προσκόμισε ανακοίνωση της ΠΑΕ Διαγόρας με την οποία καλούσε τους οπαδούς στο γήπεδο, αλλά και των οργανωμένων, ενώ επικαλέστηκε την πρόσφατη απόφαση για όσα έγιναν στο Βόλος - Άρης.

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που παρακολούθησε την εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Αρχικά η δικηγόρος της Ρόδου έκανε λόγο για ακυρότητα της κλήσης (δεν ήταν ορθή η αναγραφή των άρθρων του κανονισμού). Σε ό,τι αφορά στην απολογία της για την παράβαση του άρθρου 14παρ.4β του Π.Κ. που αναφέρει ότι: «η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τιμωρείται και τιμωρείται η γηπεδούχος αν η πρώτη δεν ζήτησε εισιτήρια από τη δεύτερη και παρά ταύτα η δεύτερη πώλησε εισιτήρια σε φιλάθλους της πρώτης», επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Σε καμία περίπτωση δεν διαθέσαμε εισιτήρια σε φιλάθλους της ΠΑΕ Διαγόρας. Η βάση τους προέρχεται από κατοίκους της Ρόδου και η επιλογή ήταν δυσδιάκριτη. Δεν ήταν δυνατό να μπορέσουμε να διακρίνουμε αν προέρχονταν από δική μας φίλαθλη βάση. Εξάλλου, υπήρξαν δύο ανακοινώσεις από την ΠΑΕ Διαγόρας και τους οργανωμένους. Η ΠΑΕ κάλεσε τον κόσμο να δώσει βροντερό «παρών» και επεσήμανε ότι «θα μπορούν να εισέρχονται μεμονωμένα και χωρίς διακριτικά». Τους υποκίνησε να έρθουν. Οι οργανωμένοι σε ανακοίνωσή τους απηύθυναν κάλεσμα «για να καταλάβουν μια και καλή ποιοι είναι οι φιλοξενούμενοι».

Η Τσαγκαράκη υπογράμμισε ότι η ΠΑΕ Ρόδος είχε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να κυλήσουν όλα ομαλά, κάτι που αναφέρεται στο φύλλο αγώνα. Και όπως τόνισε:

«Μετά τη λήξη φώναξαν συνθήματα υπέρ της φιλοξενούμενης, άναψαν ένα καπνογόνο και έναν πυρσό και έκαψαν ένα πανό που είχαν κρεμάσει. Στην έκθεση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι άγνωστα άτομα φώναζαν συνθήματα υπέρ του Διαγόρα και μετά τη λήξη σημειώθηκαν έκτροπα για τα οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία. Πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση και επικαλούμαι την απόφαση του αθλητικού δικαστή για το Βόλος - Άρης όπου αποδείχτηκε ότι ουδεμία ευθύνη έχουν οι γηπεδούχοι για τις ενέργειες οπαδών της φιλοξενούμενης. Οι οπαδοί του Διαγόρα φανερώθηκαν προς το τέλος του αγώνα και η ΠΑΕ Ρόδος δεν φέρει καμία ευθύνη για την παρουσία τους».

Last modified onΣάββατο, 11 Δεκέμβριος 2021 14:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep