Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Να σταματήσει η φαρσοκωμωδία»

Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε για την υπόθεση του Ηρακλή και την "παρεξήγηση" που έγινε στα όσα είπε και την θέση που κράτησε. Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε για την υπόθεση του Ηρακλή και την "παρεξήγηση" που έγινε στα όσα είπε και την θέση που κράτησε.

Ο Ανδρέα Πάτσης τοποθετήθηκε για την στάση που κράτησε στη Γενική Συνέλευση της Football League ώστε να διαψεύσει όσα διέρρευσαν.

«Hμουν εκείνος που ζήτησε να σταματήσει αυτή η φαρσοκωμωδία, αυτό το πήγαινε, έλα ώστε κανένας να μην φέρνει την ευθύνη για τίποτα. Ημουν ένα από αυτούς που ζήτησε να σταματήσει εκεί η υπόθεση. Υπήρχε το ερώτημα της ΕΠΟ από τις 7 Αυγούστου και στη συνεδρίαση που έγινε στις 17 Αυγούστου στην Football League θα έπρεπε πλέον να τοποθετηθεί επί της ουσίας».

Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου μίλησε για την υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε μπαλάκι ανάμεσα σε ΕΠΟ, Super League και Football League. Τόνισε πως πρέπει να τελειώσει αυτό το πήγαινε έλα ανάμεσα στους φορείς για ένα θέμα που το σύστημα δεν θέλει να λύσει τους τελευταίους τρεις μήνες. H συνέντευξη του Ανδρέα Πάτση στον BlueStarFM 103 και στο Νίκο Μακρίδη.

Εγινε κάποια παρεξήγηση για την στάση σου στο θέμα της αναδιάρθρωσης;

«Παρεξήγηση δεν έγινε καμία. Απλά κάποιοι επειδή τους βολεύει να δικαιολογήσουν τα λάθη που έχουν κάνει στη διαχείριση της υπόθεσης μέχρι σήμερα, αν και απόντες από την αίθουσα και άλλοι απόντες από την Αθήνα. Ελαβα γνώση και εγώ κάποιων σχολίων που έγιναν, τα οποία δεν έμαθα ποιος τα διοχέτευσε. Προφανώς όσοι ήμασταν μέσα στην αίθουσα ξέρουμε τι ειπώθηκε, οπότε αυτά προφανώς ήταν έξω από αλλού. Απλώς ήθελαν να δικαιολογήσουν την απόφαση τους γιατί άλλα πράγματα είχαν τάξει και άλλα έγιναν. Δεν πάρθηκε απόφαση.

Εγώ ήμουν εκείνος που ζήτησε να σταματήσει αυτή η φαρσοκωμωδία, αυτό το πήγαινε, έλα ώστε κανένας να μην φέρνει την ευθύνη για τίποτα. Ημουν ένα από αυτούς που ζήτησε να σταματήσει εκεί η υπόθεση. Υπήρχε το ερώτημα της ΕΠΟ από τις 7 Αυγούστου και στη συνεδρίαση που έγινε στις 17 Αυγούστου στην Football League θα έπρεπε πλέον να τοποθετηθεί επί της ουσίας. Στην πρόταση τη δική μου να σταματήσει αυτό το μπαλάκι συμφώνησαν ακόμη τρεις ομάδες και οι υπόλοιποι δεν ήθελαν να πάρουν θέση, αν και τελικά όλες πήραν θέση».

«Το καλοκαίρι όταν έλεγα πως υπάρχουν νομικά κολλήματα που μπορεί να είναι και αξεπέραστα κάποιοι γελούσαν και έλεγαν πως έχουν στο τσεπάκι τις αποφάσεις των υπουργών, την συγκατάθεση της Super League, της ΕΠΟ και τις χορηγίες του ΟΠΑΠ. Δυστυχώς αυτά δεν επιβεβαιώνονται».

Τι θέση πήραν οι ομάδες;

«Αν υποθέσουμε πως εγώ είπα σε κάποιον αν είναι αδικία, μου απάντησε για ποια αδικία μιλάς; Πρότεινα να τελειώσει η υπόθεση εδώ και κάποιοι άλλοι για να ασκούν μια διπλωματία της πλάκας». Τώρα ποια είναι η συνέχεια; «Εμείς προτείνουμε να γίνει μια κοινή συνάντηση μέχρι την Τρίτη, που κανείς δεν μας το έχει πει, ούτε η ΕΠΟ, ούτε η Super League. Σε αυτή τη συνάντηση να συζητηθούν όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου μαζί με την αναδιάρθρωση. Θεσμικά θέματα, όπως η συμφωνία με τον ΠΣΑΠ για τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών, θέματα αμοιβών των διαιτητών και άλλα. Όταν εγώ είπα ότι διαφωνώ, ότι δεν είναι η στιγμή να βάλουμε χίλια δύο θέματα και να συζητηθεί όλο το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου τώρα με αυτή την ευκαιρία. Δεν πέρασε η πρόταση μου να μην γίνει η συνάντηση αυτή, η οποία δεν ξέρουμε τελικά και αν θα γίνει».

Στις 4 Σεπτεμβρίου που είναι το νέο ραντεβού των προέδρων της Football League, θα ξεκαθαρίσουν όλα;

«Είναι δυσνόητη η απόφαση. Εμείς ζητάμε να γίνει μια συνάντηση των φορέων του ποδοσφαίρου μέχρι την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου. Αν δεν γίνει καμία συνάντηση θα προχωρήσουμε όπως έχει, αν γίνει θα δούμε τι θα ειπωθεί και ίσως κάνουμε μια Γενική Συνέλευση την Τετάρτη για να δούμε. Η θέση η δική μου είναι πως είμαστε ένα θεσμικό όργανο, είμαστε σοβαροί άνθρωποι, δεν είναι δυνατόν να ταλανιζόμαστε από ένα γεγονός στο οποίο κανείς ουσιαστικά δεν θέλει να πάρει απόφαση. Διαφωνώ κάθετα με το να πηγαίνει αυτό το μπαλάκι πίσω, μπρος ώστε να το παίζουμε όλοι καλοί, αλλά να μην υπάρχει και ουσία. Πρότεινα να τοποθετηθούν όλοι και να παρθούν αποφάσεις οριστικές, κάθε ομάδα να τοποθετηθεί στο ναι ή στο όχι».

Αυτό είπατε εσείς και παρεξηγήθηκε;

«Δεν παρεξηγήθηκε τίποτε, σκόπιμο ήταν να διοχετευθεί γιατί ήθελαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όχι μόνο δεν εμπόδισα τη λήψη απόφασης, αλλά απαίτησα να παρθεί και να μην παραπεμφθεί στο μέλλον».

«Αλλοί θέσανε το θέμα του Ηρακλή, το ότι δεν πρέπει να μπει με τίποτα ο Ηρακλής δεν ήμουν εγώ. Ηταν μια κλειστή συζήτηση, όμως και δεν μου επιτρέπεται να πω ποιες ομάδες υποστήριξαν αυτή την άποψη»

Για την ανακοίνωση του Ηρακλή;

«Εμείς παίζαμε με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Για ποιον Ηρακλή μιλάμε; Σε αυτή τη χώρα το ψέμα και η βλακεία περισσεύει. Υπάρχει Ηρακλής αυτή τη στιγμή; Δεν συγχωνεύθηκε πέρσι και πήρε το ΑΦΜ των ΑΕ Ποντίων Κατερίνης και δεν είναι καν ΠΑΕ και είναι ΤΑΠ; Δεν σεβάστηκα την ιστορία του Ηρακλή εγώ δεν την σεβάστηκα που ήθελα να τοποθετηθώ για το θέμα τους, ή κάποιοι που τον εξαφάνισαν και της Football League τα χαρτιά των εμφανίζουν ως Πόντιους Κατερίνης; Αλλοί θέσανε το θέμα του Ηρακλή, το ότι δεν πρέπει να μπει με τίποτα ο Ηρακλής δεν ήμουν εγώ. Ηταν μια κλειστή συζήτηση, όμως και δεν μου επιτρέπεται να πω ποιες ομάδες υποστήριξαν αυτή την άποψη».

Θα λυθεί το θέμα των τριών ομάδων;

«Το καλοκαίρι όταν έλεγα πως υπάρχουν νομικά κολλήματα που μπορεί να είναι και αξεπέραστα κάποιοι γελούσαν και έλεγαν πως έχουν στο τσεπάκι τις αποφάσεις των υπουργών, την συγκατάθεση της Super League, της ΕΠΟ και τις χορηγίες του ΟΠΑΠ. Δυστυχώς αυτά δεν επιβεβαιώνονται, το πράγμα πηγαίνει πιο πέρα και προφανώς είναι η εύκολη λύση να διώξουν από πάνω τους την ευθύνη. Αυτό δεν αφορά εμένα και τη Νίκη Βόλου και ζήτησα να καταγραφεί στα πρακτικά γιατί ξέρουμε τι βγαίνει. Δεν μπορεί, όμως, να χρεώνεις σε κάποιον την αδυναμία ενός συστήματος που επί τρεις μήνες δεν μπορεί να δώσει λύση. Δεν παίρνει γιατί δεν θέλει να λερώσει τα χέρια του. Γιατί δεν παίρνει η ΕΠΟ απόφαση, γιατί δεν παίρνει η Super League».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep