«Τώρα ο Θεός βοηθός»

Ο προπονητής της Κ19 του ΑΟΤ, Δημήτρης Ζήκος μίλησε στο FL News ενόψει του ημιτελικού με τον ΟΦΗ.

Ώρα ημιτελικών στο πρωτάθλημα Νέων Football League. Το Σάββατο (17/06, 16:00) τα Τρίκαλα θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου με μοναδικό στόχο την πρόκριση στον τελικό, όπου βρεθεί ο νικητής του ζευγαριού Άρης - Καλλιθέα (18/6, 17:00).

Ο Δημήτρης Ζήκος, προπονητής της Κ19 των Τρικάλων μίλησε στο FL News για το φετινό πρωτάθλημα «παρωδία», δηλώνοντας πως είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η φράση του «ο Θεός βοηθός» αφού τα περισσότερα παιδιά των τεσσάρων ομάδων καλούνται να αγωνιστούν για τα ημιτελικά εν μέσω των σχολικών τους υποχρεώσεων και οι ελλείψεις θα είναι πολλές.

Στην αρχική του τοποθέτηση για το φετινό πρωτάθλημα ο Ζήκος τόνισε:

«Επειδή προέρχομαι από το εξωτερικό, έχω δει πως είναι οργανωμένα πρωταθλήματα. Καμία σχέση με αυτή την φετινή παρωδία που βιώνουμε. Τα παιδιά έχουν παίξει λίγα παιχνίδια, κάτι που δεν τα βοηθάει. Όσα περισσότερα παίρνουν παραστάσεις και εμπειρίες, τόσο μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα και αγωνιστικά και ψυχολογικά, αφού η ομάδα Νέων είναι προθάλαμος για την πρώτη ομάδα.

Αυτό είναι το χειρότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Έχουμε δώσει 6 επίσημα παιχνίδια, πολλά φιλικά. Ξεκινήσαμε τον Νοέμβριο, τελειώσαμε τον Μάρτιο. Λόγω της αγωνιστικής απραξίας προσπαθήσαμε με φιλικά να κρατήσουμε σε εγρήγορση και καλή κατάσταση τους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω όλοι οι συνάδελφοι σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν. Τώρα ο Θεός βοηθός. Τώρα μέσα στις Πανελλήνιες, τα παιδιά έχουν εξετάσεις, άγχος», και συμπλήρωσε:

«Το επίπεδο είναι καλό. Μέσα στη σεζόν κάποια παιδιά έφυγαν καθώς είχαν υποχρεώσεις, δεν μπορούσαν να πληρώνουν και από την τσέπη τους. Θα πάμε με ελλείψεις. Μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό θα πρέπει να προετοιμαστούμε και για τη νέα σεζόν».

Τέλος, ο Ζήκος υπογράμμισε πως έχει διακρίνει ταλέντα στην ομάδα Νέων, που θα μπορούσαν να σταθούν και στην πρώτη ομάδα. Σημείωσε ότι πλέον το επίπεδο στις σχολές προπονητών έχει ανέβει και σε όλη την Ελλάδα μπορεί κάποιος να εντοπίσει ταλαντούχους νεαρούς:

«Πολλά ταλέντα. Έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις για την πρώτη ομάδα και 3-4 παιδιά πραγματικά το αξίζουν. Υπάρχουν ταλέντα και σε μικρότερες ηλικίες. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε μια οργανωμένη δουλειά, θέλουμε να παίζουν στην Κ19 και μικρότερες ηλικίες, ώστε να προετοιμαστούν και ψυχολογικά για την πρώτη ομάδα. Ταλέντο υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Οι σχολές προπονητών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, γίνεται καλή δουλειά. Υπάρχουν τα εχέγγυα για να πάνε παραπέρα».

Last modified onΠαρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 11:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep