«Είναι αμαρτία στο φινάλε»

Ο Αλέξης Σελινιωτάκης δήλωσε στο FL News πως ο Κισσαμικός δεν πρέπει να κυνηγά στο τέλος την παραμονή του.

Στην προτελευταία αγωνιστική της Stoiximan.gr Football League «κλείδωσε» ο Κισσαμικός την παραμονή του στην κατηγορία. Οι Κρητικοί έμειναν στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό και πήραν τον ένα και μοναδικό βαθμό που χρειάζονταν για να «σφραγίσουν» τη σωτηρία τους. Ο Αλέξης Σελινιωτάκης δήλωσε ωστόσο στο FL News ότι δεν άξιζε στην κρητική ομάδα να φτάσει σε αυτό το σημείο, να παλεύει δηλαδή μέχρι και την τελευταία στιγμή για να πετύχει τον στόχο της παραμονής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «αμαρτία».

Ο 26χρονος αρχηγός μίλησε στο FL News για τη φετινή πορεία της ομάδας του, τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, την υπόθεση υποβιβασμού, την επόμενη ημέρα του Κισσαμικού, αλλά και για το δικό του μέλλον, δηλώνοντας για το τελευταίο πως υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα εκτίμησης και από τις δύο πλευρές.

Αρχικά ο Σελινιωτάκης είπε για την πορεία του Κισσαμικού: «Σίγουρα ο στόχος μας δεν ήταν να φτάσουμε εδώ. Θέλαμε να πετύχουμε τη γρήγορη παραμονή στην κατηγορία και να έχουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Κάποια ματς ωστόσο δεν μας βγήκαν. Δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, αλλά κάναμε και λάθη κι έτσι φτάσαμε να κυνηγάμε την παραμονή στις τελευταίες αγωνιστικές. Δεν μας αξίζει αυτό. Ο Κισσαμικός δεν είναι ομάδα της τελευταίας στιγμής. Παίξαμε καλά, αλλά εντάξει έτσι είναι στο ποδόσφαιρο, δεν σου έρχονται πάντα τα πράγματα όπως τα θέλεις».

Αναφορικά με το τι έφταιξε και η ομάδα έφτασε να κυνηγά στο φινάλε τον στόχο της, είπε: «Έγιναν λάθη. Την ευθύνη όταν η ομάδα δεν πετυχαίνει εύκολα τον στόχο της και φτάνει να παλεύει για την παραμονή της στις τελευταίες αγωνιστικές την έχουν όλοι. Υπάρχει καλή οργάνωση στον Κισσαμικό, η διοίκηση είναι εκείνη που θα εξετάσει τα λάθη που έγιναν και θα αποφασίσει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Στόχος της ομάδας είναι να παρουσιαστεί βελτιωμένη τη νέα σεζόν και να μην έχουμε πάλι το άγχος της τελευταίας στιγμής».

Σε ερώτηση για τις αδυναμίες του Κισσαμικού, ο Σελινιωτάκης τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι υπήρχαν αδυναμίες. Ένα από τα μειονεκτήματα όμως, θα μπορούσα να πω, της φετινής σεζόν ήταν ότι οι προπονήσεις γίνονταν σε πλαστικό χλοοτάπητα, ενώ τα παιχνίδια τα δίναμε σε φυσικό χορτάρι. Ήταν κάτι που μπορώ να πως πως μας επηρέασε. Επίσης τα πολλά ταξίδια. Είμαστε ομάδα από νησί και χρειάστηκε να κάνουμε αρκετά ταξίδια οπότε και η κούραση συνετέλεσε στο να μην έχουμε την πορεία που θα θέλαμε και να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

1698094

Ο Κισσαμικός φέτος κατέγραψε στην έδρα του μόλις 4 ήττες, έχοντας επίσης 9 νίκες και 4 ισοπαλίες, ωστόσο μακριά από το γήπεδό του δεν τα πήγε το ίδιο καλά, έχοντας μόλις 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες, αλλά και 5 γκολ. Ο Σελινιωτάκης είπε για τα δύο διαφορετικά πρόσωπα της ομάδας: «Η έδρα μας ήταν το δυνατό μας σημείο. Ήμασταν πολύ δυνατοί στα εντός και αυτό μας έδωσε ώθηση για να σωθούμε. Από την άλλη, δυσκολευτήκαμε στα εκτός. Όπως όμως προείπα, υπήρχε κάθε εβδομάδα η κούραση και από τα πολλά ταξίδια. Το μυστικό στο πρωτάθλημα της Football League όσον αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι να μην δέχεσαι εύκολα γκολ. Πέρσι το είχαμε αυτό, φέτος όμως δεν είχαμε και τα εύκολα γκολ. Δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε».

Στη συνέχεια ο έμπειρος πρώην άσος των ΑΟ Χανιά και Επισκοπής σχολίασε και το τι πρέπει να αλλάξει ενόψει της νέας σεζόν ώστε ο Κισσαμικός να μπορέσει να πετύχει πιο εύκολα τους στόχους του, ενδεχομένως να κάνει και το βήμα παραπάνω στην κατηγορία. «Πιστεύω ότι αν μπορούσε να βρεθεί λύση για το πλαστικό στις προπονήσεις αυτό θα βοηθούσε πολύ την ομάδα. Από εκεί και πέρα, η διοίκηση είναι εκείνη που θα αποφασίσει τι θα γίνει. Έχουμε καλή διοίκηση, ο Κισσαμικός είναι ένα υγιές σωματείο. Είναι μια καλή ομάδα και είναι αμαρτία να φτάνουμε την τελευταία στιγμή να σωθούμε», σημείωσε.

Φυσικά αναφέρθηκε και στις ομάδες που υποβιβάστηκαν, υπογραμμίζοντας πως η Καλλιθέα θα μπορούσε να είχε σωθεί. «Σίγουρα όσον αφορά τους Καλλονή και Πανθρακικό δεν είναι ωραίο να βλέπεις ομάδες να αποχωρούν από το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ωστόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα, η Καλλιθέα είναι μια καλή ομάδα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο τουλάχιστον με εμάς το είδα. Δεν ξέρω τι λάθη έγιναν εκεί και έφτασε σε αυτό το σημείο. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί. Για τον Πανελευσινιακό, έκανε έναν κακό πρώτο γύρο, προσπάθησε στη συνέχεια να μαζέψει ό,τι μπορούσε, είχε ανάκαμψη, αλλά δεν πρόλαβε», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, αναφορικά με το μέλλον του ο Σελινιωτάκης είπε: «Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί. Το συμβόλαιο μου λήγει στις 30 Ιουνίου. Αυτό που θέλω τώρα είναι να ξεκουραστώ. Θα υπάρξει κάποια συζήτηση με τη διοίκηση και αν με θέλουν και με υπολογίζουν θα το δούμε. Θα εξετάσω και τις υπόλοιπες προτάσεις που θα έχω. Είμαι πάντως πολύ ευχαριστημένος στον Κισσαμικό. Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα, νιώθω πολύ καλά. Μου έχουν συμπεριφερθεί άψογα οι άνθρωποι της ομάδας και το εκτιμώ. Τα συναισθήματα είναι αμοιβαία».

Last modified onΔευτέρα, 05 Ιούνιος 2017 14:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep