Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Πίστη για πλέι οφς»

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα τόνισε πως η Καλλονή θα παλέψει για την συμμετοχή της στα πλέι οφς του πρωταθλήματος. Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα τόνισε πως η Καλλονή θα παλέψει για την συμμετοχή της στα πλέι οφς του πρωταθλήματος.

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα τόνισε πως η Καλλονή θα κυνηγήσει την είσοδο της στα πλέι οφς του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος.

Πήγα με όλη την καλή διάθεση να μιλήσω με τους δημοσιογράφους, σέβομαι τη δουλειά του καθένα, αλλά πρέπει και αυτοί να σέβονται τη δουλειά τη δική μας. Με ρώτησαν κάποια πράγματα και τους απάντησα αυτά που πίστευα. Ο καθένας έχει τη γνώμη του, εγώ έχω τη δική μου. Σε αυτό το παιχνίδι ήμασταν πολύ άτυχοι που δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα μίλησε στην Έλενα Φιντιάνη και την εκπομπή «Τα σπορ στη Ζούγκλα» για την ζωή του στην Λέσβο, τους στόχους της Καλλονής και φυσικά τα επεισόδια στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρηση με την Λάρισα.

«Για την Καλλονή ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον διότι το Σάββατο είχε κερδίσει ο Πλατανιάς μέσα στην έδρα του Πιερικού και μετά από αυτό το αποτέλεσμα εμείς χρειαζόμασταν τη νίκη για να προλάβουμε τα πλέι οφς του πρωταθλήματος. Μας μένει μια πίκρα από το αποτέλεσμα διότι με την παρουσία που είχαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία».

Σέβομαι την ομάδα της Λάρισας, την ιστορία της. Είναι μια ομάδα που θαύμαζα γιατί κάθε φορά που πήγαινα εκεί ως ποδοσφαιριστής έβλεπα πως το γήπεδο ήταν γεμάτο, χαιρόμουν πραγματικά που σε αυτή την πόλη ζούσαν έτσι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί, όμως, ο δημοσιογράφος να προσπαθεί να μειώσει την απόδοση της Καλλονής.

Υπάρχει μια δυσαρέσκεια για την συνέντευξη Τύπου;

«Είχα πει από την αρχή της χρονιάς πως ξεκινώ την καριέρα μου ως προπονητής με διάθεση να δώσω κάτι διαφορετικό σε σχέση με όσα έχω δει όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Υπάρχει ένα σημείο που δεν αντέχεις. Πήγα με όλη την καλή διάθεση να μιλήσω με τους δημοσιογράφους, σέβομαι τη δουλειά του καθένα, αλλά πρέπει και αυτοί να σέβονται τη δουλειά τη δική μας. Με ρώτησαν κάποια πράγματα και τους απάντησα αυτά που πίστευα. Ο καθένας έχει τη γνώμη του, εγώ έχω τη δική μου. Σε αυτό το παιχνίδι ήμασταν πολύ άτυχοι που δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς».


Αυτή η τοποθέτηση δυσαρέστησε κάποιους από τους δημοσιογράφους;

«Σχεδόν τους περισσότερους. Πιστεύω δηλαδή πως δεν ήταν δημοσιογράφοι, καταρχήν ήταν οπαδοί της Λάρισας. Είπα πως σέβομαι την ομάδα της Λάρισας, την ιστορία της. Είναι μια ομάδα που θαύμαζα γιατί κάθε φορά που πήγαινα εκεί ως ποδοσφαιριστής έβλεπα πως το γήπεδο ήταν γεμάτο, χαιρόμουν πραγματικά που σε αυτή την πόλη ζούσαν έτσι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί, όμως, ο δημοσιογράφος να προσπαθεί να μειώσει την απόδοση της Καλλονής που φαινόταν από την αρχή μέχρι το τέλος πως ήταν τεράστια η διαφορά μέσα στο γήπεδο. Είμαι ο πρώτος που έχει πει σε ματς που δεν παίξαμε καλά πως η ομάδα μου δεν άξιζε να πάρει τίποτε και δίκαια χάσαμε. Δεν θα ανεχθώ, όμως, κανένας να πει το αντίθετο».

Είμαστε μια νέα ομάδα που δεν έχει ούτε το 10% της ιστορίας της Λάρισας. Μπήκαμε στο πρωτάθλημα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε και την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ίσως έπρεπε να είχαμε έξι, επτά βαθμούς παραπάνω και το ότι δεν τους έχουμε μας πικραίνει λίγο.

Οι στόχοι σας στην Καλλονή μέχρι που φτάνουν;

«Ξεκινήσαμε με ένα όνειρο. Είμαστε μια νέα ομάδα που δεν έχει ούτε το 10% της ιστορίας της Λάρισας. Μπήκαμε στο πρωτάθλημα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η προσπάθεια μας έχει βρει ένα αποτέλεσμα, είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε κάνει. Με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε και την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ίσως έπρεπε να είχαμε έξι, επτά βαθμούς παραπάνω και το ότι δεν τους έχουμε μας πικραίνει λίγο. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη, αν καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφς θα είναι ότι καλύτερο για μια ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν».

Υπάρχει η πίστη στα αποδυτήρια για το στόχο των πλέι οφς;

«Το όνειρο κάθε επαγγελματία είναι να πετύχει το καλύτερο και το πιο υψηλό. Το έχουμε περάσει στους ποδοσφαιριστές που το πιστεύουν και οι ίδιοι από μόνοι τους διότι είναι παιδιά με ταλέντο και εμπειρία».

Χαίρομαι πραγματικά για αυτό που γίνεται στην Καλλονή και αυτός είναι ο λόγος που δέχθηκα να μείνω για δεύτερη χρονιά στο νησί. Ο κόσμος εδώ έχει ανάγκη για κάτι καινούργιο, για κάτι καλό. Εχουμε ένα πρόεδρο που μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε με όλα τα εφόδια που θέλουμε.

Βρίσκεσαι στην Λέσβο αρκετό διάστημα πλέον. Ποια είναι η άποψη σας για το νησί και τη ζωή εκεί;

«Χαίρομαι πραγματικά για αυτό που γίνεται εδώ και αυτός είναι ο λόγος που δέχθηκα να μείνω για δεύτερη χρονιά στο νησί. Ο κόσμος εδώ έχει ανάγκη για κάτι καινούργιο, για κάτι καλό. Εχουμε ένα πρόεδρο που μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε με όλα τα εφόδια που θέλουμε. Μου αρέσει το νησί, τα παιδιά με τα οποία συνεργάζομαι και πιστεύω πως θα μας στηρίξει ακόμη περισσότερο ο κόσμος σε αυτή την προσπάθεια ώστε να πάμε ακόμη καλύτερα».

Χρειάζεται πίστη και μεγάλη προσπάθεια. Η οργάνωση στην Football League δεν είναι η καλύτερη, διότι οι ομάδες δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν γήπεδα. Χρειάζονται αυτά για να μπορέσει να πάει μπροστά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει αυτά τα παιδιά να μπορούν να βρουν τις συνθήκες.

Βλέποντας το ποδόσφαιρο πλέον από τη θέση του προπονητή πως φαίνονται τα πράγματα;

«Χρειάζεται πίστη και μεγάλη προσπάθεια. Η οργάνωση δεν είναι η καλύτερη, διότι οι ομάδες δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν γήπεδα. Χρειάζονται αυτά για να μπορέσει να πάει μπροστά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει αυτά τα παιδιά να μπορούν να βρουν τις συνθήκες».

Πόσο δύσκολο είναι να είστε από τις λίγες ομάδες που σε κάθε εκτός έδρας ματς έχουν ταξίδι;

«Αυτό είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες του κόσμου που είναι από κάποιο νησί. Δεν είναι πρόβλημα γιατί σε όλα τα ματς που δίνεις εκτός έδρας πάντα φεύγεις από την οικογένεια σου, από το σπίτι σου. Ακόμη και όταν είσαι στην ίδια πόλη».

Last modified onΤρίτη, 01 Μάιος 2012 15:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep