Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 69

«Οδηγός τα πλέι οφ»

Ο προπονητής Στάθης Σταθόπουλος μιλά για τη φετινή για τη φετινή Football League.

Από τους Έλληνες τεχνικούς που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι είναι ο Στάθης Σταθόπουλος. Ο 56χρονος προπονητής, που έχει εργαστεί κατά το παρελθόν σε Αθηναϊκό, Λεβαδειακό, Ιάλυσο Ρόδου, Παναργειακό, Δόξα Βύρωνα, Εθνικό, Πανελευσινιακό, Ακράτητο, Εθνικό Αστέρα, Παναιτωλικό, Κορωπί, Καλλιθέα, Απόλλωνα Σμύρνης και Θρασύβουλο, μιλάει στο flnews.gr για το πρωτάθλημα της Football League που ολοκληρώθηκε και επισημαίνει πως οδηγό για τη δεύτερη κατηγορία πρέπει να αποτελέσουν τα πλέι οφ, που κράτησαν το ενδιαφέρον αμείωτο. Και όχι δηλαδή η κανονική διάρκεια, μετά την οποία ομάδες από τέλη Μαρτίου δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ακόμα, σχολιάζει την Εθνική Ελλάδας και τις πιθανότητες πρόκρισής της στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

-Πρωτάθλημα δύο ομίλων. Σας βρίσκει σύμφωνο;
«Σαφώς και όχι. Ανέβηκαν στη δεύτερη Εθνική ομάδες που δεν ήταν έτοιμες για ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Υπήρχαν πολλές αδύναμες ομάδες. Και πλην τον οκτώ που μπήκαν στο μίνι πρωτάθλημα, όλες οι άλλες ήταν σε αγωνιστική απραξία για μεγάλο διάστημα. Αν το επόμενο πρωτάθλημα ξεκινήσει Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη, μιλάμε για έξι μήνες αποχής για τους ποδοσφαιριστές».

-Τουλάχιστον στα πλέι οφ υπήρχε έντονο ενδιαφέρον...
«Οδηγός για το φετινό πρωτάθλημα ήταν για εμένα τα πλέι οφ. Οι πιο δυνατές ομάδες σε έναν όμιλο. Αυτό είχε αξία».

-Ποια ομάδα σας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση;
«Η Νίκη Βόλου αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλήτρια. Και αυτή και ο ΑΟΧ με εντυπωσίασαν, από την άποψη ότι δεν ξεκίνησαν με το μπόνους των έξι βαθμών και κατάφεραν να τερματίσουν ψηλά. Παρουσίασαν σταθερά καλή απόδοση».

-Που εντοπίζετε κυρίως τα μεγάλα προβλήματα σε πρωταθλήματα όπως αυτά της Football League;
«Στο οικονομικό σκέλος αρχικά και εν συνεχεία στις εγκαταστάσεις. Ξαφνικά ομάδες χωρίς κόσμο και γηπεδικές εγκαταστάσεις επιστρατεύτηκαν στη Football League. Διαχρονικά προβλήματα αυτά στη Β' Εθνική».

-Στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα σχεδιάζεται ένας όμιλος.
«Αυτό είναι το καλύτερο. Να υπάρχει ένας όμιλος με ισχυρές ομάδες, δυνατές οικονομικά και με κόσμο στα γήπεδα. Έτσι είναι το ιδεατό πρωτάθλημα».

-Την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου πώς τη βλέπετε;
«Με βάση τα δύο φιλικά που έχουμε δει, με Πορτογαλία και Νιγηρία, είναι φανερό ότι το μηδέν στην άμυνα είναι ξανά οδηγός μας. Υπάρχει πρόβλημα στη δημιουργία, αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο, διαχρονικά μας διακρίνει ως Εθνική».

-Έχετε δει καθόλου παιχνίδια των αντιπάλων μας στο Μουντιάλ;
«Η Κολομβία είναι τεχνική ομάδα, με ταμπεραμέντο. Συνηθίζει να έχει κατοχή μπάλας και ανάπτυξη από την άμυνα. Έχει δεχτεί γκολ όταν χάνει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Φυσικά λείπει ο Φαλκάο, η δύναμή της. Η Ιαπωνία είναι πειθαρχημένη ομάδα και αυτό οφείλεται κατά πολύ στον Ιταλό τεχνικό Τζακερόνι. Οι παίκτες της έχουν ευρωπαϊκή νοοτροπία. Πολύ τρέξιμο και σαφώς επικίνδυνη ομάδα. Όσο για την Ακτή Ελεφαντοστού, απαρτίζεται από πολύ καλούς αθλητές. Είναι, βέβαια, ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο. Αγωνιστικά είναι απείθαρχοι».

-Πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση υπάρχουν;
«Νομίζω ότι υπάρχουν. Είναι βατός ο όμιλος. Όχι εύκολος, αλλά βατός. Ακόμα και με λίγους βαθμούς η πρόκριση μπορεί να επιτευχθεί».

Last modified onΠέμπτη, 05 Ιούνιος 2014 13:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep