Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65

«Χιροσίμα… η Football League»

Ο Γιάννης Χλωρός μίλησε στο flnews.gr για την καταπληκτική πορεία της Αναγέννησης Καρδίτσας και την Football League, που την παρομοίασε με τη… Χιροσίμα.

Ο Γιάννης Χλωρός αποτελεί από τα πιο έμπειρα στελέχη της Αναγέννησης Καρδίτσας. Έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα με τη φανέλα της θεσσαλικής ομάδας στο πρωτάθλημα και έχει βάλει και εκείνος ένα λιθαράκι στην έως τώρα καλή πορεία του σωματείου. Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής, που έχει πανηγυρίσει ανόδους με τα Τρίκαλα, το Αιγάλεω, τον Πανθρακικό, τη Δόξα Δράμας, παραχώρησε συνέντευξη στο flnews.gr λίγες ώρες μετά το διπλό της Αναγέννησης Καρδίτσας επί του Πιερικού. Σημείωσε το δεύτερο τέρμα στη νίκη με 2-0, πανηγύρισε έξαλλα και έγινε… ένα με τους οπαδούς στην εξέδρα. Ένα διπλό που έφερε την Καρδίτσα ακόμη πιο κοντά στον στόχο της εισόδου στα play off.  Μία συμμετοχή που αν επιτευχθεί, τότε για τους παίκτες της Αναγέννησης θα είναι σαν να έχουν πανηγυρίσει την άνοδο στη… Super League, όπως τόνισε ο Γιάννης Χλωρός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Χλωρός στο flnews.gr:

Η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει καταρρίψει φέτος όλα τα ρεκόρ της. Πέτυχε την πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη (4-1 κόντρα στην Καβάλα), τέσσερα διπλά. Κάτι καλό φαίνεται πως γίνεται φέτος στην Καρδίτσα;

«Το μυστικό για εμένα είναι ότι για τρίτη σεζόν η ομάδα έχει τον ίδιο κορμό, τον ίδιο προπονητή και μία διοίκηση από νέους ανθρώπους που την αγαπούν και της το δείχνουν. Έχει μείνει ο βασικός κορμός, ενώ το καλοκαίρι έγιναν επιλεγμένες μεταγραφές. Υπάρχει ομοιογένεια».

Δικαιούται ο Πιερικός να «φωνάζει» στο χθεσινό ματς;

«Ο Πιερικός διαμαρτύρεται για το πέναλτι στον Μανίκα. Πιστεύω ότι είναι στην κρίση του διαιτητή να το δώσει ή όχι, αλλά θεωρώ ότι ο δικός μας παίκτης δεν ακουμπάει τον αντίπαλο. Από την άλλη, δεν μέτρησε δικό μας τέρμα. Η μπάλα έχει περάσει 30 εκατοστά τη γραμμή και είμαι σε οπτική γωνία που φαίνεται καθαρά. Το ίδιο και ο διαιτητής, αλλά προφανώς δεν το πρόσεξε».

Αποτελεί «κλειδί» για τη συνέχεια το διπλό επί του Πιερικού;

«Κάθε αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Ειδικότερα το διπλό επί του Πιερικού, που έγινε σε μία ιστορική έδρα και σε χρονική στιγμή που η ομάδα της Κατερίνης παλεύει για τη σωτηρία της».

Είναι ευνοϊκό το πρόγραμμα για την Αναγέννηση Καρδίτσας μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος;

«Κοιτάμε τον Αιγινιακό και τον Ηρακλή, διότι είναι δύο ομάδες που τις αντιμετωπίζουμε στην έδρα μας. Είναι καθαρά στα δικά μας πόδια να νικήσουμε και να μπούμε στην τετράδα».

Αποτελεί όπλο της ομάδας η έδρα της;

«Διαθέτουμε την καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος μαζί με τον Αιγινιακό. Είμαστε αήττητοι εντός και η ιστορία έχει δείξει ότι οι έδρες δίνουν και ανόδους και παραμονές».

Υπάρχει διψά στην Καρδίτσα να δει την ομάδα στην Α’ Εθνική; Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα;

«Πρωταρχικός  μας στόχος ήτα η εύκολη παραμονή. Πλέον, στόχος μας είναι η είσοδός μας στα play off. Και μόνο η συμμετοχή μας θα είναι σαν να έχει ανέβει η ομάδα στην Super League. θα είναι πολύ δύσκολη η άνοδος, αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο. Άλλωστε, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο φαβορί. Το μπόνους των πρωταθλητών σε μένα δεν λέει κάτι. Αν στο πρώτο ματς χάσεις, τότε αυτομάτως χάνεται και το μπόνους».

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία και η επιστροφή των οργανωμένων για την ομάδα;

«Βοήθησαν πολύ, δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα στο ματς με την Κέρκυρα και μας ώθησαν στη νίκη. Τους περιμένουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια».

Ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα της Football League;

«Βλέπω την Football League σαν τη Χιροσίμα. Χρειαζόμαστε μία ατομική βόμβα για να ξεκινήσουμε από την αρχή, γιατί δεν ασχολείται κανείς. Δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πρέπει να ελέγχονται ποιες μπορούν να συμμετέχουν. Χρειάζεται, λοιπόν, μία έκρηξη, για να γίνει κάτι σωστό, όπως συνέβη στη Χιροσίμα, που πλέον είναι μία όμορφη πόλη. Κατά την άποψή μου, το μίνι πρωτάθλημα των play off με τις 8 ομάδες είναι ότι καλύτερο έχει γίνει στη Football League».

Παίζει ρόλο το γεγονός ότι ο προπονητής Σάκης Θεοδοσιάδης είναι κοντά στην ηλικία σας;

«Είναι μεγάλο κεφάλαιο το γεγονός ότι ο προπονητής είναι στην ομάδα τρία χρόνια. Παίζει σημαντικό ρόλο το ότι είναι κοντά στην πραγματικότητα και όχι ότι είναι κοντά στην ηλικία  μας. Παρακολουθεί τα σεμινάρια προπονητικής, ακολουθεί τις νέες μεθόδους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

Είναι στα σχέδιά σου η προπονητική;

«Έχω το δίπλωμα Uefa C, θα παρακολουθήσω σεμινάρια και για το δίπλωμα UEFA B. Είναι μέσα στα σχέδιά μου. Αν είμαι καλά, όπως τώρα, τότε θα συνεχίσω να παίζω τουλάχιστον για ακόμη ένα χρόνο. Αλλιώς θα σταματήσω».

Υπάρχει εξέλιξη στο θεσσαλικό ποδόσφαιρο;

«Υπάρχει πρόοδος. Υπάρχουν τόσες ομάδες στη Β΄ Εθνική με προοπτική για να αγωνισθούν στη Super League. Δεν είναι θέμα παικτών η ανάδειξης ταλέντων, αλλά θέμα οργάνωσης».

Last modified onΔευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2014 18:11

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep