Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Όταν μας υπολόγιζαν ήταν αργά»

Ο Κώστας Κιάσσος μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Απόλλωνα, αλλά για την πορεία στον Πανσερραϊκό.

Ο έμπειρος μπακ-χαφ εξέφρασε ακόμα την πεποίθησή του ότι ο Πανσερραϊκός θα πάει για πρωτάθλημα τη νέα χρονιά, ενώ δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να μείνει στον Απόλλωνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ:

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Ήταν ένα άκρως θεαματικό και εντυπωσιακό πρωτάθλημα, πολύ επίπονο για τους ποδοσφαιριστές λόγω των πολλών και συχνών αγωνιστικών και πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής των τελευταίων δέκα ετών γιατί υπήρχαν πολύ καλές ομάδες στην ίδια κατηγορία".

Για το νέο πρωτάθλημα της Football League των δύο ομίλων: «Δεν ξέρω αν θα χάσει την θεαματικότητά του και την προσέλευση του κόσμου που φέτος ήταν πολύ μεγάλη, εκείνο όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι δεν θα είναι τόσο επίπονο για τους ποδοσφαιριστές, αν αναλογιστούμε ότι φέτος τα ματς για έναν ποδοσφαιριστή ήταν κοντά στα 50 μαζί με του κυπέλλου και χωρίς να βάλω μέσα τα φιλικά. Θα χωριστεί η κατηγορία σε δύο ομίλους και δεν θα υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις γιατί υπάρχει το οικονομικό πρόβλημα το οποίο όλοι το βιώνουμε. Πιστεύω όμως πως και πάλι θα είναι ενδιαφέρον το πρωτάθλημα».

Για τον Πανσερραϊκό: «Για μένα ο Πανσερραϊκός, βάσει των καταστάσεων και συνθηκών που επικρατούσαν έκανε μια πολύ καλή πορεία. Δεν μπορεί κάποιος να βγει και να πει ότι η ομάδα δεν έκανε κάτι καλό γιατί μέχρι τελευταία στιγμή προσπάθησε να μπει στην επτάδα των play off. Ήταν μια ομάδα που είχε ταυτότητα, είχε νέους και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Δεν θεωρώ ότι η χρονιά φέτος για τον Πανσερραϊκό είναι αποτυχημένη. Υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην ομάδα που τα παιδιά τα άφησαν έξω από το γήπεδο».

Για τον θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη: «Ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα ήρθε και ο χαμός αυτού του μεγάλου παράγοντα και στη συνέχεια η ομάδα έμεινε ακέφαλη. Ταρακούνησε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα και γι’ αυτό σας λέω ότι η χρονιά είναι επιτυχημένη αν και για δεύτερη φορά χάνει στο… νήμα την είσοδό του ο Πανσερραϊκός στα play off».

Για τις συνθήκες που έζησε στον Πανσερραϊκό: «Για μένα που παίζω χρόνια ποδόσφαιρο και έχω ζήσει περίεργες καταστάσεις, μπορώ να πω ότι ήταν περίεργες οι καταστάσεις αλλά μπορώ να πω πως δεν με επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό. Το ότι άλλαξα ομάδα ήταν καθαρά δική μου επιλογή για λόγους που τους συζήτησα με τον προπονητή, τους κατάλαβε και τον ευχαριστώ. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι σωστό για τα νέα παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, να βρουν ιδανικές συνθήκες και να έχουν βασικά πράγματα για να μπορούν να αναδειχθούν και να κάνουν μια καλύτερη μεταγραφή. Για τα νέα παιδιά μπορώ να πω ότι αυτές οι καταστάσεις τα έχουν επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μακάρι να αλλάξουν όλα αυτά. Έχω ακούσει ότι τελευταία ενδιαφέρονται κάποιοι άνθρωποι και κάνουν προσπάθειες για να αλλάξει σελίδα η ομάδα. Ο Πανσερραϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλη δυναμική, έχει πάρα πολύ κόσμο, θέλουν πολλοί ποδοσφαιριστές να παίζουν σε αυτή την ομάδα και είναι κρίμα ο σύλλογος να περνάει όλη αυτή την κατάσταση».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο νέος επενδυτής στο "χτίσιμο" του Πανσερραϊκού: «Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει κάνει κάποιος όταν χτίζει μια ομάδα είναι να ρίξει βάρος στις υποδομές και τις ακαδημίες. Να μπορέσει να βρει ανθρώπους που θα χτίσουν δυνατές ακαδημίες και να υπάρχει δυνατή βάση από την μικρότερη ηλικιακά ομάδα, με ανθρώπους εμπιστοσύνης που να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να μην το κάνουν από συμφέρον και στη συνέχεια να προχωρήσει στην α' ομάδα, να βγάλει ένα πλάνο και να βάλεις στόχους».

Για το τι κρατάει από το πέρασμα του στις Σέρρες: «Κρατάω τα θετικά. Έκανα καλούς φίλους και κρατάω μόνο τα καλά».

Για τον Μιχάλη Γρηγορίου και την παραμονή του στον Πανσερραϊκό: «Μετά από δύο χρόνια στην ομάδα ο κ. Γρηγορίου πιστεύω ότι ξέρει τι να κάνει. Ο Πανσερραϊκός πιστεύω ότι στο νέο πρωτάθλημα θα κάνει πρωταθλητισμό, πιστεύω ότι θα γίνουν 100% οι κατάλληλες κινήσεις για να το καταφέρει αυτό. Για να παραμείνει τρίτη χρονιά ο προπονητής, η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό. Από την στιγμή που υπάρχει εμπιστοσύνη από τους νέους επενδυτές προς το πρόσωπο του προπονητή, θα πρέπει να δοθεί και χρόνος και όχι με το πρώτο στραβό αποτέλεσμα να πέσουν όλοι πάνω του».

Για τους νέους ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού: «Νομίζω ότι το μέλλον τους είναι το ποδόσφαιρο. Πολλά παιδιά που δεν τα υπολόγιζαν φέτος, έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν πολύ καλά σε αυτή την ομάδα. Έκαναν μάλιστα και την διαφορά σε κάποια παιχνίδια και αυτό δείχνει ότι υπάρχει βάθος και δίψα για ποδόσφαιρο. Πρέπει να τους δοθεί εμπιστοσύνη ακόμα και σε δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες. Γιατί όταν βάζεις έναν νεαρό παίκτη στα δύσκολα να αγωνιστεί τότε μπορεί να ανταπεξέλθει και να παίξει ποδόσφαιρο. Όπως λειτουργούσε ο κ. Γκέραρντ ο οποίος όπως εμένα με έριξε στην… φωτιά 17 χρονών και πάλεψα και αγωνίστηκε απέναντι σε καταξιωμένους ποδοσφαιριστές έτσι και λειτουργούσε και με όλα τα παιδιά. Αυτό πρέπει να γίνει με τους νέους ποδοσφαιριστές. Όταν πιστεύεις σε κάποιος δεν πρέπει να κοιτάς τον αντίπαλο, τον ρίχνεις μέσα και παίζει».

Για το τι έχει να πει στους φιλάθλους του Πανσερραϊκού: «Κάποτε, σε αυτή την εκπομπή μετά από ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό Σιδηροκάστρου, σας είχα πει ότι χαίρομαι το ποδόσφαιρο και είμαι πολύ καλά στον Πανσερραϊκό. Επειδή μ’ αρέσει η ειλικρίνεια, από ένα σημείο και μετά δεν το έκανα αυτό. Δεν το χαιρόμουν και όταν δεν το χαίρομαι δεν μπορώ να παραμείνω κάπου. Αυτό πιστεύω ότι τα λέει όλα και δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Για τον Απόλλωνα Σμύρνης και το πρωτάθλημα που κατέκτησε: «Το έχουν παραδεχθεί όλοι ότι αυτή η ομάδα είναι πανάξια πρωταθλήτρια. Ήταν ομάδα με τα περισσότερα διπλά και η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια και νομίζω ότι όταν κάνεις πρωταθλητισμό το πρώτο πράγμα είναι να έχεις διάρκεια. Από τον Δεκέμβριο που πήγα, η ομάδα ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με την προσθήκη ποδοσφαιριστών και έγινε ακόμα πιο δυνατή. Αυτό που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ήταν το ότι ξεκινώντας τον β’ γύρο, η ομάδα έκανε ένα σερί νικών και ειδικά εκτός έδρας και νομίζω ότι αυτό ήταν που μας έβγαλε στην Α’ Εθνική. Αυτή την ομάδα δεν την υπολόγιζε κανείς από την αρχή ότι θα έκανε αυτό το μεγάλο βήμα. Όταν στον β’ γύρο οι ομάδες υπολόγιζαν τον Απόλλωνα, ήταν ήδη αργά γιατί εμείς ήδη βρήκαμε την φόρμα μας».

Για το που θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά: «Θα έχω αυτές τις μέρες συνάντηση με την διοίκηση του Απόλλωνα για να δω αν θα μείνω στην ομάδα. Επιθυμία μου και προτεραιότητά μου είναι να παραμείνω αλλά θα δούμε».

Πηγή: serressport.gr

Last modified onΠαρασκευή, 07 Ιούνιος 2013 00:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep