Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Δεν ξεχνώ την άνοδο του 2008»

Ο Δημήτρης Κοτταράς ξεχωρίζει από όλες τις ανόδους, αυτή με τον Πανσερραϊκό το 2008.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης πανηγύρισε πρόσφατα την άνοδο στη Super League, όμως δεν ήταν η πρώτη. Το 2007-08 και το 2009-10 είχε κατακτήσει ανόδους με τον Πανσερραϊκό και όπως είπε στην ΕΡΑ Σερρών: «Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την άνοδο της σεζόν 2007-08.

«Πιο σημαντική θεωρώ την άνοδο του 2008 με τον Πανσερραϊκό. Οι συγκινήσεις ήταν έντονες και πάντα θυμάμαι αυτές τις στιγμές»

Για τις ανόδους που έχει πανηγυρίσει είπε:

«Είναι και οι ομάδες καλές και οι επιλογές που έχω κάνει. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, αλλά πιο σημαντική θεωρώ του 2008 με τον Πανσερραϊκό. Οι συγκινήσεις ήταν έντονες και πάντα θυμάμαι αυτές τις στιγμές».

Για το μυστικό της επιτυχίας:

«Με τον Κοκότοβιτς στα μπαράζ είχαμε φανταστικό ρόστερ, ενώ τη σεζόν 2007-08 κανείς δεν περίμενε ότι θα ανεβαίναμε. Όπως φέτος στον Απόλλωνα που αρκετοί παίκτες ήταν από τη Γ’ Εθνική»

«Αν είσαι σοβαρός στη δουλειά σου και έχεις οργάνωση, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Σε ιδανικές συνθήκες μπορείς να αποδόσεις. Αν έχει καλούς παίκτες και όχι τις απαιτούμενες συνθήκες και την οργάνωση, τότε δεν ανεβαίνεις».

Σε ερώτηση για το ποια από τις τρεις ανόδους ήταν πιο εύκολη, απάντησε:

«Δεν υπήρχε εύκολη. Με τον Κοκότοβιτς στα μπαράζ είχαμε φανταστικό ρόστερ, ενώ τη σεζόν 2007-08 κανείς δεν περίμενε ότι θα ανεβαίναμε. Όπως φέτος στον Απόλλωνα που αρκετοί παίκτες ήταν από τη Γ’ Εθνική».

«Όσο και αν ακούγεται υποτιμητικό, για μένα η παρουσία του Πανσερραϊκού είναι θετική, ενώ τέσσερις, πέντε νεαροί μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα στο μέλλον»

Για τα κοινά του Απόλλωνα με τον Πανσερραϊκό του παρελθόντος:

«Η ομαδικότητα και το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια. Η οικονομική σταθερότητα, όπως τότε με τον Πέτρο Θεοδωρίδη, όχι γκρίνια και προβλήματα. Οι συνθήκες είναι πανομοιότυπες».

Για το γεγονός ότι ο Απόλλων δεν νίκησε σερραϊκές ομάδες:

«Ο Κουτζαβασίλης μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο, οι δύο Τριανταφύλλου, με τον Κώστα να είναι ο κορυφαίος στο μεταξύ μας ματς και ο Καρασαλίδης. Έκαναν τη διαφορά»

«Είναι γεγονός ότι το επίπεδο του σερραϊκού ποδοσφαίρου είναι πολύ υψηλό».

Για τον Πανσερραϊκό:

«Είναι επιτυχία εκεί που τερμάτισε. Έφυγαν Ανάκογλου, Μπανγκουρά, υπήρξε το συμβάν με τον πρόεδρο και προέκυψαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Με μικρούς ποδοσφαιριστές πάλεψε μέχρι τέλους για τα μπαράζ. Όσο και αν ακούγεται υποτιμητικό, για μένα η παρουσία του είναι θετική, ενώ τέσσερις, πέντε νεαροί μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα στο μέλλον».

«Ο Πανσερραϊκός είναι πάντα στην καρδιά μου. Ίσως έχω ένα παράπονο που έφυγα, αλλά είμαι γεμάτος αγωνιστικά και οικονομικά»

Για τους ποδοσφαιριστές που του έκαναν εντύπωση:

«Χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον, ο Κουτζαβασίλης μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο, οι δύο Τριανταφύλλου, με τον Κώστα να είναι ο κορυφαίος στο μεταξύ μας ματς και ο Καρασαλίδης. Έκαναν τη διαφορά».

Για τα προβλήματα του Πανσερραϊκού:

«Η ομάδα απαξιώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια. Κάποιοι δεν βοήθησαν όπως έπρεπε να βοηθήσουν. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν συνθήκες επιτυχίας»

«Ο Πανσερραϊκός ήταν πάντα ψηλά από πλευράς οικονομικής σταθερότητας. Όταν ακούς για τα προβλήμτα στενοχωριέσαι, αλλά είναι απόρροια ατυχιών. Το τι αισθάνομαι είναι γνωστό. Ο Πανσερραϊκός είναι πάντα στην καρδιά μου. Ίσως έχω ένα παράπονο που έφυγα, αλλά είμαι γεμάτος αγωνιστικά και οικονομικά».

Για την απουσία των οπαδών από το γήπεδο:

«Η ομάδα απαξιώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια. Κάποια πράγματα που έγιναν οδήγησαν τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη. Δεν υπάρχει πια αυτή η φλόγα και η ζεστασιά. Πρέπει να έρθει ένα σοκ για να γυρίσει και ο κόσμος. Ελπίζω αυτό να είναι η αλλαγή καθεστώτος που ακούγεται. Όταν βλέπουν την ομάδα τους σε αυτή τη θέση και με προβλήματα οι φίλαθλοι είναι λογικό να απογοητεύονται».

«Παράγει ποδοσφαιριστές ο Πανσερραϊκός και πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Πρώτα να βάλει τις βάσει για τη β’ ομάδα και μετά να δει τα υπόλοιπα. Βλέπουμε την Ξάνθη να έχει εδραιωθεί στη Super League, να βγαίνει στην Ευρώπη και τον Πανσερραϊκό να παλεύει»

Για το ποιοι απαξίωσαν τον Πανσερραϊκό:

«Μη μιλάμε για το παρελθόν. Κάποιοι δεν βοήθησαν όπως έπρεπε να βοηθήσουν. Ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν συνθήκες επιτυχίας».

Για τη συμβουλή που θα έδινε σε ενδιαφερόμενο επενδυτή:

«Ο Πέτρος Θεοδωρίδης αγαπούσε την ομάδα, αλλά δεν επένδυσε με ένα αθλητικό κέντρο. Έβαζε λεφτά, υπήρχε σταθερότητα, αλλά δεν επένδυσε στη β’ ομάδα»

«Να επενδύσει στην ομάδα νέων με ένα αθλητικό κέντρο. Είναι εκπληκτική η πορεία των νέων τα επτά τελευταία χρόνια. Παράγει ποδοσφαιριστές ο Πανσερραϊκός και πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Πρώτα να βάλει τις βάσει για τη β’ ομάδα και μετά να δει τα υπόλοιπα. Βλέπουμε την Ξάνθη να έχει εδραιωθεί στη Super League, να βγαίνει στην Ευρώπη και τον Πανσερραϊκό να παλεύει. Έπρεπε ο Πανσερραϊκός να σώνεται για πλάκα και η Ξάνθη να παλεύει, χωρίς να θέλω να τη μειώσω. Χρειάζεται ένα πλάνο τριετίας ή πενταετίας, ένας βασικός κορμός και μία ταυτότητα».

Για τον Πέτρο Θεοδωρίδη:

«Θυμάμαι μόνο θετικά. Ήταν σχολείο. Ο τρόπος που διοικούσε, έδειχνε πόσα πράγματα ήξερε. Αγαπούσε την ομάδα, αλλά δεν επένδυσε με ένα αθλητικό κέντρο. Έβαζε λεφτά, υπήρχε σταθερότητα, αλλά δεν επένδυσε στη β’ ομάδα. Μόνο θετικά θυμάμαι».

Για τον Εθνικό Γαζώρου:

«Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και σώθηκε άνετα. Από ότι μάθαινα υπήρχε υγεία και σωστή οργάνωση».

Last modified onΤετάρτη, 29 Μάιος 2013 14:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep