Ψάξτε τον δεύτερο

Ο Ιωνικός πανηγύρισε... διπλά τη νίκη (1-0) σε βάρος του Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη.

Όσο οι διεκδικητές της ανόδου χάνουν βαθμούς απέναντι σε ασθενέστερους, θεωρητικά, αντιπάλους, τόσο ο Ιωνικός θα μεγαλώνει τις αποστάσεις. Οι Κυανόλευκοι πανηγύρισαν την Κυριακή (04/04) στη Φιλιππούπολη την 5η διαδοχική νίκη τους, αυτή τη φορά με 1-0 σε βάρος του Απόλλωνα Λάρισας και η χαρά τους ήταν διπλή.

Την ίδια στιγμή, άλλωστε, ο Λεβαδειακός έφευγε με σκυμμένο κεφάλι από την Ιεράπετρα και έμενε πέντε βαθμούς πίσω. Έναν πόντο πιο πίσω η Ξάνθη, η οποία μία ημέρα πριν είχε χάσει βαθμούς από τον ουραγό Καραϊσκάκη Άρτας. Ο Ιωνικός με τον τρόπο αυτό ξέφυγε 5 βαθμούς τέσσερις στροφές πριν το φινάλε και δείχνει απίθανο να απωλέσει την πρωτιά ως την έναρξη των πλέι οφ. Σε ό,τι αφορά στον Απόλλωνα, είδε το σερί των δύο διαδοχικών νικών να διακόπτεται με μία ακόμα ήττα στο γήπεδό του.

Έπειτα από ένα 10λεπτο χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, ο Ιωνικός δημιούργησε την πρώτη προϋπόθεση για γκολ στο 11'. Από εξαιρετική κάθετη του Ρόλε ο Πλατέλλας βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο, όμως γλίστρησε και δεν μπόρεσε να εκτελέσει. Η λύση τελικά ήρθε από τα μετόπισθεν και από στατική φάση για τον πρωτοπόρο.

Στο 20' ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κοτσώνης ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το σουτ στην κίνηση και έδωσε το προβάδισμα στον Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους, αλλά στο 37' δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Χατζή. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα Λάρισας να έχει την κατοχή στο 55%, αλλά με δύο τελικές και καμία στην εστία. Η ομάδα της Νεάπολης, αντίθετα, στη μόνη τελική στην εστία βρήκε και δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι ο Απόλλων Λάρισας είχε νωρίς και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, μπήκε πολύ καλύτερα. Ο Ιωνικός δεν κρατούσε μπάλα, πιέστηκε και χαρακτηριστικό είναι ότι έως το 57' οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει πέντε κόρνερ. Η πρώτη καλή στιγμή, πάντως, ήρθε στο 59' με άστοχο σουτ του Χατζή.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το ματς στο 66', όμως ο Κάστρο με δυνατό σουτ στην κίνηση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γλύκου. Ο Απόλλων Λάρισας απάντησε στο 81', με τον Αναγνωστόπουλο να σώζει την εστία του σε τετ α τετ με τον Ομπράντοβιτς.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 20' Κοτσώνης
Δοκάρι: 66' Κάστρο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φρατζέσκος): Γλύκος, Γκόλιας (62' Μπάμπης), Μόρας, Σκούπρα, Καρρίκι (47' λ.τρ. Καμπέρης), Χατζής, Γιάκος, Ντα Κάμπο (38' λ.τρ. Λίταινας), Μπαλογιάννης (62' Ομπράντοβιτς), Μπάλλας, Αθανασιάδης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Κύργιας, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας, Μουμίν, Βλαχομήτρος (76' Ματσούκας), Ρόλε (85' Κουιρουκίδης), Πλατέλλας (76' Μάναλης), Κάστρο (85' Νιάσε).

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)
Βοηθοί: Καραγιάννης (Θράκης), Δημόπουλος (Φλώρινας)

Last modified onΔευτέρα, 05 Απρίλιος 2021 13:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep