Επεισοδιακή αντεπίθεση Ξάνθης

Τρίτη διαδοχική νίκη (1-0) της Ξάνθης στο ντέρμπι με τον Λεβαδειακό. Φωνάζουν οι Βοιωτοί.

Δυνατά στο παιχνίδι της ανόδου μπήκε η Ξάνθη μετά την 3η διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στο ντέρμπι με τον Λεβαδειακό. Το παιχνίδι στα Πηγάδια ήταν επεισοδιακό, με τους Πράσινους να έχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Ζαχαριάδη που έκανε πάρα πολλά λάθη. Εν τέλει οι Ακρίτες ήταν αυτοί που βγήκαν νικητές με 1-0, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην πρώτη ήττα επί θητείας Τζιουζέπε Σανίνο. Πρωταγωνιστής του ματς ο Πάτρικ Έμπερτ, ο οποίος στα γενέθλιά του σκόραρε, είχε χαμένο πέναλτι και μία κεφαλιά στο δοκάρι!

Η γηπεδούχος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Τάτο (10',15'), όμως ο μέσος της Ξάνθης αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα λόγω τραυματισμού και άλλαξε το πλάνο του Μπάμπη Τεννέ. Ο Λεβαδειακός δεν ήταν απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων βρέθηκε πίσω στο σκορ με μία αμφισβητούμενη φάση.

Σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο Τζούρμαν διεκδίκησε την κεφαλιά και ο διαιτητής Ζαχαριάδης έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Μύγα κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Και η αλήθεια είναι ότι παράβαση δεν φάνηκε να υπάρχει από την τηλεοπτική επανάληψη. Ακολούθησε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και εν τέλει η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα. Ο Έμπερτ νικήθηκε από τον Στογιάνοβιτς, αλλά στην επαναφορά άνοιξε το σκορ με προβολή. Αμέσως μετά ο Ζαχαριάδης άφησε ατιμώρητο βίαιο σπρώξιμο του Μεχία στον Μυστακίδη, δείχνοντας ότι είχε... χάσει τη μπάλα.

Σημειώνεται ότι στο μισάωρο του αγώνα επικράτησε ένταση και στην εξέδρα, αφού η Αστυνομία σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ3 είχε εντοπίσει υπεράριθμους και τους ζητούσε να... αραιώσουν. Φυσικά, το φαινόμενο αυτό μόνο πρωτόγνωρο δεν είναι στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 48' να αγκαλιάσει το τρίποντο, αλλά ο Έμπερτ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι έπειτα από γέμισμα του Σιατραβάνη και στην επαναφορά από κοντά ο Μυστακίδης αστόχησε. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Λεβαδειακό να απειλεί με τον Πολέτο στο 76'. Γενικά, πάντως, στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε ελάχιστο ποδόσφαιρο. Οι διακοπές ήταν συνεχείς, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω έντασης μεταξύ των παικτών.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 45'+1' Έμπερτ
Χαμένο πέναλτι: 45'+1' Έμπερτ
Δοκάρι: 48' Έμπερτ

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Τζούρμαν, Τ. Παπάζογλου, Κέβιν, Πέτροβιτς, Δημούτσος, Σιατραβάνης, Θυμιάνης, Τάτος (29' λ.τρ. Μυστακίδης, 66' Θ. Παπάζογλου), Σχρόιγεν (66' Μικελτάτζε), Έμπερτ (90'+2' Παντελιάδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζιουζέπε Σανίνο): Στογιάνοβιτς, Δημόπουλος, Τζημόπουλος, Μύγας (67' Μυτίδης), Παναγιώτου (60' Νίλι), Καραχάλιος, Νίκας (74' Συμελίδης), Μεχία, Κονέ (60' Μαρίνος), Πολέτο, Μπιανκόνι (74' Τζιώρας).

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Τυριακίδης (Μακεδονίας), Δέλλιος (Πέλλας)

Last modified onΤετάρτη, 17 Μάρτιος 2021 17:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep