Τους «πλήγωσε» ο Μπιανκόνι

Ο Μιγέλ Μπιανκόνι έγραψε στο 94ο λεπτό το Ηρακλής - Πλατανιάς 2-2 και πλήρωσε τον "γηραιό" στο τέλος της αναμέτρησης. Ο Μιγέλ Μπιανκόνι έγραψε στο 94ο λεπτό το Ηρακλής - Πλατανιάς 2-2 και πλήρωσε τον "γηραιό" στο τέλος της αναμέτρησης.

Ο Πλατανιάς κατάφερε με δέκα ποδοσφαιριστές να ισοφαρίσει στο 94ο λεπτό τον Ηρακλή και να φύγει με το 2-2 από το Καυτανζόλγειο.

Ο Ηρακλής κρατούσε μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων τους τρεις βαθμούς και, μάλιστα, αγωνιζόταν για περισσότερο από 15 λεπτά με ποδοσφαιριστή παραπάνω απέναντι στον Πλατανιά στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Ωστόσο, ο Μιγκέλ Μπιανκόνι είχε άλλη γνώμη και με ωραία γυριστή κεφαλιά στο 94ο λεπτό διαμόρφωσε το 2-2 και «πλήγωσε» τον Γηραιό που πίστευε πως κρατούσε στα χέρια του τρεις πολύτιμους βαθμούς. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς δεν έδωσαν αξία στο διπλό επί του Βόλου και απώλεσαν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στην 5η θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ηρακλή, ο οποίος μόλις στο 2ο λεπτό πήρε προβάδισμα με διαγώνιο σουτ του Βιτλή έπειτα από σέντρα του Κουτρομάνου και ωραίο στρώσιμο του Περόνε. Στη συνέχεια ο Πλατανιάς πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων είχε τον τρόπο να κρατήσει μακριά τους φιλοξενούμενους. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, αλλά και πάλι δεν είχαν τις κλασικές φάσεις για να φτάσουν στην εστία του Βοσνιάδη. Ο Μπιανκόνι, όμως, βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει με ένα εκπλητικό σουτ από 30 μέτρα. Ο Βραζιλιάνος έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Βοσνιάδη που ήταν μερικά μέτρα έξω από τη γραμμή του. Το 1-1 που έγινε στο 62ο λεπτό δεν έμεινε για πολύ, αφού ο Περόνε με έναν περίεργο τρόπο έστειλε τη μπάλα στην εστία του Γκοτ. Ο Βραζιλιάνος αιφνιδιάστηκε, αφού ο Περόνε σκόραρε στο 70' σχεδόν με το... κοντρόλ μετά από την πάσα του Ορφανίδη.

Από εκεί και πέρα τα νεύρα ήταν τεντωμένα, υπήρξαν περισσότερα σκληρά μαρκαρίσματα και τελικά ήρθε στο 76' η αποβολή του Τσαμούρη για χτύπημα στον Κωστούλα. Ο μέσος του Ηρακλή έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα. Με ποδοσφαιριστή λιγότερο τα περιθώρια αντίδρασης των φιλοξενούμενων ήταν περιορισμένα και ο Ηρακλής με τον Περόνε να βγαίνει εκτός λόγω ενοχλήσεων δεν μπόρεσε να πιέσει για τρίτο γκολ.

Αυτό το ρευστό 2-1 αποδείχθηκε τελικά πιο εύθραυστο από ό,τι περίμεναν οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. Ο Νίλι στο 94ο λεπτό εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ από 30 μέτρα και ο Μπιανκόνι σκόραρε με γυριστή κεφαλιά ανάμεσα από πολλούς ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, ενώ ο Βοσνιάδης είχε κάνει αποτυχημένη έξοδο.

Το τελικό 2-2 και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε έφερε τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού πίστευαν πως κρατούσαν ακόμη ένα τρίποντο στα χέρια τους και ήταν έτοιμοι να αναρριχηθούν ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία της Football League. Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για την ομάδα των Χανίων στο πρωτάθλημα και μείωση της διαφοράς από τον Απόλλωνα Λάρισας στους τρεις πόντους.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-2

ΓΚΟΛ: 2’ Βιτλής, 70’ Περόνε – 62’, 94’ Μπιανκόνι     
ΚΟΚΚΙΝΗ: 76’ Τσαμούρης      
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μανουέλ Ρόκα): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος (35’ Καζναφέρης), Βιτλής, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Μουνιόθ, Κωστούλας, Παναγιωτούδης, Νιαμπουγιού, Κλέιτον (61’ Ορφανίδης), Περόνε (79’ Πτηνόπουλος).      
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ρουσσάκης (83’ Χ. Ποζατζίδης), Στ. Ποζατζίδης (80’ Κωστίκος), Τσαμούρης, Κόρτσταμ, Μάικιτς (66’ Μποσέτι), Παπανικολάου, Καραγκούνης, Ουές, Νίλι, Μπιανκόνι.     
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαλούτας (Ημαθίας)     
ΒΟΗΘΟΙ: Παπαδάκης, Παρασίου (Ημαθίας)    
Last modified onΣάββατο, 02 Φεβρουάριος 2019 17:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep