Πρώτο τρίποντο εκτός

Ο Μιχάλης Μπαστακός σημείωσε νωρίς γκολ για την Παναχαϊκή, το οποίο αποδείχθηκε χρυσό. Ο Μιχάλης Μπαστακός σημείωσε νωρίς γκολ για την Παναχαϊκή, το οποίο αποδείχθηκε χρυσό.

Η Παναχαϊκή με γκολ του Μπαστακού στο 3ο λεπτό πήρε τη νίκη (1-0) μέσα στο Ηράκλειο απέναντι στον Ηρόδοτο που μπαίνει σε περιπέτειες.

Όπως στη φετινή αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, έτσι και σε αυτή της Δευτέρας (28/01) με τον Ηρόδοτο, η Παναχαϊκή βρήκε γκολ πάρα πολύ νωρίς, αλλά αυτή τη φορά το κράτησε μέχρι το τέλος. Έτσι, το τέρμα του Μπαστακού στο 3ο λεπτό της έδωσε το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο στη φετινή Football League. Η ομάδα της Πάτρας μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, εκμεταλλεύτηκε το πρώτο λάθος της άμυνας του Ηροδότου και με συνδυασμό των Κολ – Ελευθεριάδη – Μπαστακού έβαλε τις βάσεις για τη νίκη από πολύ νωρίς.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν την ισορροπία τους μετά τον απόλυτο αιφνιδιασμό, αλλά ο Σούλης που επέστρεψε στην ενδεκάδα της Παναχαϊκής μετά από καιρό ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι Αχαιοί είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την ανωτερότητά τους απέναντι σε μία ομάδα που χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει ομοιογένεια μετά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ της.

Οι Σιαλμάς – Γκούφας – Νύκταρης προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες ειδικά στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική απειλή. Η Παναχαϊκή ήταν αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της και έχασε ευκαιρίες για να φτάσει στο δεύτερο γκολ σε μια αναμέτρηση που ειδικά στο τέλος άνοιξε αρκετά χωρίς να έρθει δεύτερο γκολ.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα της Πάτρας αναρριχήθηκε στην 5η θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Απόλλωνα Λάρισας που έχει ματς λιγότερο. Ο Ηρόδοτος από την άλλη δεν κατάφερε να δώσει αξία στην εκτός έδρας νίκη στο Αιγίνιο και βρίσκεται ένα τρίποντο πάνω από τον ΑΟ Τρίκαλα και τη ζώνη υποβιβασμού. Σημειωτέον ότι οι 9 από τους 14 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τους «κυανόλευκους» ήταν χειμερινά αποκτήματα και, σίγουρα, απαιτείται χρόνος για να αποκτήσουν την απαιτούμενη ομοιογένεια. Ντεμπούτο έκαναν οι Ζιώγας, Ζαμπορόφσκι, Γκούφας που είχαν ανακοινωθεί πριν λίγα 24ωρα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-1     
ΓΚΟΛ: 3’ Μπαστακός     
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Κασμερίδης, Γραικός, Ζιώγας (31’ Τουγλής), Γιαλούσης, Δαμιανάκης, Αργκιλέσι, Μουκίδης (78’ Αμαραντίδης), Νύκταρης, Ζαμπορόφσκι (59’ Αγγελούδης), Γκούφας, Σιαλμάς.                                                                                                         
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος, Σταμόπουλος, Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πλέγας, Αργυρόπουλος, Κολ (60’ Μουστακόπουλος), Ελευθεριάδης (68’ Μαυριάς), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75’ Μωραΐτης).     
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατοίκος (Αθήνας)     
ΒΟΗΘΟΙ: Καλλής (Αν. Αττικής), Πλακάς (Δυτ. Αττικής)    
Last modified onΔευτέρα, 28 Ιανουάριος 2019 19:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep