«Ροπαλιά» με Σιατραβάνη

Η Κέρκυρα νίκησε 1-0 τον Ηρακλή με γκολ του Σάββα Σιατραβάνη, πρώην παίκτη του Γηραιού.

Σπουδαία νίκη της Κέρκυρας στο νησί των Φαιάκων απέναντι στον Ηρακλή, για τη 2η αγωνιστική της Football League. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού βρήκε δίχτυα στο 67', χάρη σε εξαιρετικό πλασέ του Σιατραβάνη έξω από την περιοχή, παρότι ο Παναγιώτης Βοσνιάδης ακούμπηκε ίσα - ίσα τη μπάλα. Ο σκόρερ των γηπεδούχων, μάλιστα, δεν πανηγύρισε, σε ένδειξη σεβασμού, καθώς έχει παλαιότερα έχει φορέσει τη φανέλα του Γηραιού.

Επρόκειτο κατά τα άλλα για ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετές κίτρινες κάρτες, από δύο ισοδύναμες ομάδες, που διαθέτουν εξαιρετικά ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Στο πρώτο μέρος οι Θεσσαλονικείς έφτασαν κοντά στο 0-1, όταν στο 43' το σουτ του Παναγιωτούδη «έβγαλε» δύσκολα σε κόρνερ ο Κουτζαβασίλης.

Στο δεύτερο μέρος ο Αλέκος Βοσνιάδης έκανε την ομάδα του πιο επιθετική, ρίχοντας στον αγώνα Περόνελ, Ρόβα και Τάι. Στο 60' η κεφαλιά του Περόνε πέρασε πάνω από το δοκάρι, αλλά λίγοι μετά ακολούθησε το «χτύπημα» του Σιατραβάνη για το 1-0.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο πίεζε ο Ηρακλής, ο οποίος έφτασε κοντά στο 1-1 στο 87' με τον Ρόβα σε δύο περιπτώσεις. Στο 95', ο Ιωάννου δέχτηκε τη μπάλα στο κεφάλι από σουτ του Ντούνη και δίχως να σφυρίξει ο διαιτητής, μέλος του ιατρικού τιμ της Κέρκυρας μπήκε στο ματς, εξέλιξη που προκάλεσε την οργή των φιλοξενούμενων, που ασκούσαν πίεση.

Τελευταία φάση του αγώνα το σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή, που πέρασε πάνω από το δοκάρι. Η Κέρκυρα κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ ο Ηρακλής έμεινε στο τρίποντο της 1ης αγωνιστικής με τον Ηρόδοτο.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Θεοδωράκης, Ιωάννου, Κούρος, Νίκιτς (63' Κόντος), Ν. Κρητικός, Ζορμπάς (92' Στ. Κρητικός), Σιατραβάνης (85' Βέρτζος), Βίλα, Τουράμ.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Πασάς, Ζιαμπάρης, Κούσας, Μουμίν, Παναγιωτούδης (71' Τάι), Ντούνης, Κλέιτον, Μενδρινός (54' Περόνε), Χασομέρης (80' Ρόβας).

Διαιτητής: Βλάχος (Αν. Αττικής)
Βοηθοί: Παγουρτζής (Πειραιά), Κοττορός (Δω/νήσου)

Last modified onΚυριακή, 04 Νοέμβριος 2018 17:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep