Turbo 4x4 η Δόξα

Η Δόξα Δράμας νίκησε 2-0 την Παναχαϊκή και η αναρρίχηση στη Football League συνεχίζεται.

[googlead][/googlead]

Την τέταρτη διαδοχική της νίκη στη Football League, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ, σημείωσε η Δόξα Δράμας, η οποία παράλληλα διατήρησε αήττητο επτά αγώνων. Οι «μαυραετοί» επικράτησαν με 2-0 της Παναχαϊκής και μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά τους από τους τρίτους Αχαιούς. Η ομάδα της Πάτρας, πια, είναι στο -10 από τις θέσεις ανόδου, ύστερα από 23 αγωνιστικές. Σημειώνεται ότι με το 2-0 η Δόξα υπερέχει της Παναχαϊκής σε πιθανή ισοβαθμία, καθώς στον αγώνα του πρώτου γύρου οι «κοκκινόμαυροι» είχαν επικρατήσει 1-0.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τη Δόξα, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 9' με τον εορτάζοντα Βαγγέλη Γκότοβο. Ο Κάσες εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο στόπερ των γηπεδούχων επωφελήθηκε από τις κόντρες και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τους «κοκκινόμαυρους», η οποία στο 14' βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Ο Κουσκουνάς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Κάσες με το στήθος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0). Ακόμα και μετά τα δύο τέρματα που δέχτηκε η Παναχαϊκή, δυσκολευόταν να παράξει τελική προσπάθεια. Οι Δραμινοί ήλεγχαν το παιχνίδι και θα μπορούσαν να βάλουν κι άλλα γκολ.

Ο Κουσκουνάς προσπάθησε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις να βρει το δρόμο για τα δίχτυα, δίχως να το πετύχει. Στο 33' το σουτ από δεξιά πέρασε άουτ, στο 38' το πλασέ του από δεξιά πέρασε και αυτό εκτός εστίας, ενώ στο 40' ο Λουπαρδέας έκανε καθοριστικό τάκλιν για να τον αποτρέψει από το να σκοράρει. Στο 41' ο Οφρυδόπουλος αποφάσισε να ρίξει στο ματς επιθετικό, τον Βασιλείου, αλλά ήταν άτυχος ο στράικερ των Αχαιών καθώς στο 54' τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή. Η Δόξα έφτασε κοντά στο 3-0 στο 48', όταν από σέντρα του Πεταυράκη από αριστερά και κεφαλιά του Μπαϊκαρά η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι.

Ο Κουσκουνάς το έψαχνε μετά μανίας το γκολ, αλλά και στο 53' νικήθηκε από τον Βρονταρά, σε ένα μοναδικό τετ α τετ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των «κοκκινόμαυρων» χάθηκε στο 58', όταν ο Ελευθεριάδης από φοβερή μπαλιά του Αργυρόπουλου μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Βούρα, σούταρε από αριστερά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και κατέληξε άουτ. Η επόμενη σημαντική στιγμή για τους «ροσονέρι» καταγράφηκε στο 77'. Δυνατό σουτ του Πολίμου μέσα από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα ο Βούρας. Μωραΐτης και Μακρυδημήτρης προσπάθησαν να πάρουν το ριμπάουντ, αλλά στην προσπάθειά τους έπεσαν πάνω στον γκολκίπερ της Δόξας.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα έκαναν διαχείρηση του αποτελέσματος, αλλά στο 88' έφτασαν και πάλι πολύ κοντά σε τρίτο γκολ. Ο νεοεισελθών Ματσούκας δέχτηκε πάσα από τον Τζόκιτς, πλάσαρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δεν άλλαξε κάτι έως το 93' και η Δόξα Δράμας κατέκτησε το τρίποντο απέναντι στην Παναχαϊκή, η οποία στο δεύτερο μέρος το πάλεψε, αλλά δεν κατέστη εφικτό να σκοράρει. Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι έπαιζε δίχως Ντάσιο, Φωτάκη, Γκίνο, Σωτηράκο, Αποστολόπουλο και Μασούρα.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 9' Γκότοβος, 14' Κάσες

ΔΟΚΑΡΙ: 48' Μπαϊκαρά - 58' Ελευθεριάδης

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Νίκος Κωστένογλου): Βούρας, Σιώπης, Πεταυράκης, Όστοϊτς, Γκότοβος, Ριζογιάννης, Γουνδουλάκης (77' Τζόκιτς), Κάσες (61' Βιτλής), Μπαϊκαρά, Μαρκόπουλος, Κουσκουνάς (81' Ματσούκας).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Λουμπαρδέας, Φουρλάνος, Πολυχρόνης (41' Βασιλείου, 54' λ. τρ. Κυνηγόπουλος), Αργυρόπουλος, Στεργίδης (52' Αντωνακόπουλος), Ελευθεριάδης, Μωραϊτης.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Δημόπουλος (Φλώρινας), Κελεσίδης (Ημαθίας)

Media

Last modified onΚυριακή, 25 Μάρτιος 2018 18:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep