Έσβησε τη λάβα…

Με το γκολ του Μάρκου Ντούνη στο φινάλε ο Άρης «δραπέτευσε» με την ισοπαλία από την Αγυιά (1-1) και διατηρήθηκε στο +7 από την Παναχαϊκή. 

[googlead][/googlead]

Το ηφαίστειο που εμφανίστηκε στις εξέδρες της Αγυιάς έβγαζε… λάβα ωστόσο δεν «έκαψε» το Άρη, με την ομάδα του Δημήτρη Σπανού να «δραπετεύει» με το πολύτιμο 1-1 από το κατάμεστο γήπεδο της Αγυιάς. Οι Θεσσαλονικείς αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, χάρη στο γκολ του Ντούνη στο 88’, κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητό τους στο φετινό πρωτάθλημα και κυρίως το πολύτιμο +7 από τον αντίπαλό τους που βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ πλέον ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τον ΟΦΗ. 

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους μέχρι το τέλος, όμως μια στιγμή αρκούσε να τους στερήσει μια πολύτιμη νίκη, που θα έβαζε «φωτιά» στη μάχη της ανόδου. Για μια ακόμα φορά, πάντως, το φινάλε τους βρήκε να αποθεώνονται από τους οπαδούς τους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Παναχαϊκή να μπαίνει στο γήπεδο με ενθουσιασμό. Προσπάθησε να πιέσει τον αντίπαλό της, αλλά επέλεξε να... σηκώσει τη μπάλα, πραγματοποιώντας αρκετές σέντρες. Αυτές αποδείχθηκαν εύκολη λεία για την άμυνα του Άρη και, ειδικά, για τον Γιώργο Δεληζήση. Μετά το 20λεπτο, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού «ισορρόπησε» και, μάλιστα, στο 23’ είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά Παυλίδης και Κάσσος απέτυχαν να αξιοποιήσουν την εξαιρετική ενέργεια του Μπούρμπου.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο πήγε στη δύναμη, με πολλά φάουλ και αρκετά λάθη. Έτσι, ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, ο Ελευθεριάδης είχε διαφορετική άποψη. Ο μεσοεπιθετικός της Παναχαϊκής στο 43’ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μετά το σουτ του Φωτάκη και την προσωρινή απόκρουση του Αναγνωστόπουλου και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του σε ένα πολύ κομβικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε με τον Άρη να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και την Παναχαϊκή να έχει ξεκάθαρο στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ. Με τον Πλατέλλα να ανεβάζει την απόδοσή του, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν δυο φορές κοντά στο γκολ (47’, 60’) από ισάριθμες προσπάθειες του βραχύσωμου ποδοσφαιριστή.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο το παιχνίδι... άνοιξε, κυρίως λόγω του ρίσκου που πήρε ο Άρης. Μάλιστα η Παναχαϊκή είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» τον αγώνα, αλλά στο 75’ ο Μωραϊτης σε ανεπανάληπτο τετ α τετ νικήθηκε από τον Αναγνωστόπουλο. Αφού δεν το κατάφερε στο φινάλε το… πλήρωσε με το γκολ του Ντούνη από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με αρκετή ένταση και τρεις αποβολές, των Ντάσιου και Μπαστακού στην ίδια φάση (92') και ένα λεπτό αργότερα του Βαλεριάνου (93').

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 43’ Ελευθεριάδης- 88’ Ντούνης

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 92’ Ντάσιος- 92’ Μπαστακός, 93’ Βαλεριάνος (2η κίτρινη)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος (67’ Μπουτζίκος), Ντάσιος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Φωτάκης, Φουρλάνος (61’ Γκίνο), Ελευθεριάδης, Στεργίδης, Αργυρόπουλος (79’ Μουστακόπουλος), Μωραΐτης.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου (83’ Μπαστακός), Μουμίν, Κάσσος, Παυλίδης (58’ Ντούνης), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος (75’ Πασάς).

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)

[googlead][/googlead]Βοηθοί: Φίλος (Βοιωτίας), Κορτέσης (Αθηνών)

Last modified onΚυριακή, 18 Μάρτιος 2018 17:37

1 comment

  • ΚΑΡΛΟΣ
    ΚΑΡΛΟΣ Κυριακή, 18 Μάρτιος 2018 19:16 Comment Link

    μαλλον δεν το ειδατε το παιχνιδι και φαινεται απο τη περιγραφη σας βασικα μονο μια ομαδα υπηρχε στο γηπεδο ειδικα στο πρωτο ημιχρονο με 60-40 κατοχη υπερ παναχαικης οσο για το πλατελα στο 1ο ηταν ανυπαρκτος και στο 2ο ηταν τοσο εριστικος και επρεπε να βγει με δευτερη κιτρινη

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep