Εκτέλεση στο 93'!

Ο Εργοτέλης υποχρέωσε την Παναχαϊκή σε ήττα (2-1) στο 93' και αναρριχήθηκε πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Στο -5 από τη 2η θέση οι Αχαιοί.

[googlead][/googlead]

Ο Τάκης Γκώνιας είχε καλέσει όλους τους φιλάθλους του Ηρακλείου να δώσουν το «παρών» την Πέμπτη (08/03) στο Παγκρήτιο Στάδιο και να δουν τις δύο ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο, τον Εργοτέλη και την Παναχαϊκή. Πράγματι, οι δύο αντίπαλοι είχαν αρκετές καλές στιγμές και το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε... όλο το Ηράκλειο να πανηγυρίζει τη νίκη (2-1) των γηπεδούχων στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ νωρίς, ισοφαρίστηκαν σε καίριο σημείο (42'), αλλά δεν το έβαλαν κάτω και στο 90'+3' ο Ούγκο Κάιπερς... εκτέλεσε την Παναχαϊκή και οδήγησε την ομάδα του πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού! Άλλο τόσο, όμως το χάρηκε ο ΟΦΗ, ο οποίος είδε τη διαφορά του από τους Αχαιούς να μένει στους 5 πόντους.

Η Παναχαϊκή γνώριζε ότι μετά την ισοπαλία (0-0) του Άρη στο «Ελ Πάσο» είχε μοναδική ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την 1η θέση στους 4 βαθμούς. Φυσικά, μεγάλο κίνητρο είχε και ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Ηρακλείου προερχόταν από την εκτός έδρας νίκη (3-0) σε βάρος του ΑΟΧ Κισσαμικού και πιθανό δεύτερο διαδοχικό τρίποντο θα την έβγαζε εκτός τροχιάς υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, έπιασαν στον... ύπνο τους Αχαιούς στο Παγκρήτιο και μόλις στο 3' άνοιξαν το σκορ. Από βολέ του Κατσιμήτρου ο Κάιπερς έδωσε την ασίστ στον Έφορντ και ο Αμερικανός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Βρονταρά. Η Παναχαϊκή κλήθηκε να διαχειριστεί με ψυχραιμία την ψυχρολουσία αυτή και μετά το μισάωρο άρχισε να απειλεί.

Στο 32' από εκτέλεση κόρνερ του Φωτάκη και κεφαλιά του Γκίνο ο Σωτηράκος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας. Έξι λεπτά μετά υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Εργοτέλη. Ο Ροβίθης δέχτηκε τη μπαλιά, φεύγοντας στην κόντρα, ο Βρονταράς εκτός εστίας έκανε τάκλιν και οι Κρητικοί ζήτησαν φάουλ και αποβολή του γκολκίπερ των «κοκκινόμαυρων», σε μία δύσκολη φάση.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε για την Παναχαϊκή στο 42' έπειτα από λάθος έξοδο του Κατσιμήτρου. Ο Ντάσιος έκανε το γέμισμα από δεξιά και ο Μωραΐτης εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση του κέντρου άμυνας και του τερματοφύλακα του Εργοτέλη με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Το κομβικό σημείο που ήρθε το τέρμα της Παναχαϊκής τόνωσε το ηθικό των ποδοσφαιριστών του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Στο 47', όμως ο Μωραΐτης δεν είχε το καθαρό μυαλό για να πλασάρει εύστοχα μόνος στη μικρή περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Ροβίθη να γίνει κάτοχος της μπάλας από πάσα του Κάιπερς και να σουτάρει άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα και οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες, έγινε εμφανής η διάθεση των δύο προπονητών να τονώσουν τις επιθετικές γραμμές, αφού η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν. Οι Κρητικοί σε μία στιγμή αδράνειας των φιλοξενούμενων έφτασαν κοντά στο 2-1 στο 77', αλλά ο Μπουρσέλης με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Από στατική φάση στο 82' ο Γκίνο μάλλον αιφνιδιάστηκε και δεν σκόραρε από κοντά, ενώ μετά την εκτέλεση πλαγίου ο Φουρλάνος έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμεναν στο 1-1, ένα λάθος του Μπουτζίκου στο 90'+3' έφερε το 2-1 για τον Εργοτέλη! Ο Σταματάκος που είχε μπει αλλαγή έκλεψε τη μπάλα και ο Κάιπερς από το ύψος του πέναλτι χάρισε το τρίποντο - χρυσάφι στους «κιτρινόμαυρους»!

Το ματς έκλεισε με τον Εργοτέλη να έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες (10-8), αλλά και την κατοχή της μπάλας (54% - 46%).

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 3' Έφορντ, 90'+3' Κάιπερς - 42' Μωραΐτης
Δοκάρι: 83' Φουρλάνος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Μπουτσάκης (64' Ιατρούδης), Ροβίθης (81' Μανουσάκης), Έφορντ (70' Σταματάκος), Καϊπερς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Γκίνο, Φωτάκης (81' Πολυχρόνης), Φουρλάνος, Στεργίδης (64' Αποστολόπουλος), Ελευθεριάδης, Μωραΐτης (75' Βασιλείου).

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)
Βοηθοί: Τσακίρης (Δράμας), Ζήδρας (Αθηνών)

Last modified onΠέμπτη, 08 Μάρτιος 2018 19:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep