Γεννητούρια... ανόδου!

Ο ΟΦΗ νίκησε 3-0 τη Σπάρτη στη Λακωνία για την 17η αγωνιστική της Football League.

[googlead][/googlead]

Ιδανικά κύλησε για τον ΟΦΗ η 17η αγωνιστική της Football League. Η ομάδα του Ηρακλείου νίκησε 3-0 τη Σπάρτη εκτός έδρας, ενώ την υποχρεώσε στην πρώτη της εφετινή εντός έδρας ήττα (είχε μάλιστα δεχτεί μόνο ένα γκολ μπροστά στο κοινό της). Παράλληλα αυτή ήταν η τέταρτη σερί επικράτηση για τους Κρητικούς, που εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Παναχαϊκής και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Δύο γκολ ο Μάνος που έφτασε τα 13, άνοιξε το σκορ με φοβερή εκτέλεση φάουλ ο Μαχαίρας. Σημειώνεται ότι ο Νάστος που είχε δηλωθεί για την ενδεκάδα, έμεινε εκτός, καθώς ενημερώθηκε ότι η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδάκι τους. Αυτό ήταν το τέταρτο σερί ματς που ο ΟΦΗ κατακτά νίκη έχοντας σκοράρει τρεις φορές (μαζί με το ματς του Αχαρναϊκού που κατακτήθηκε στα χαρτιά).

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει στο 3', όταν από λανθασμένη απομάκρυνση του Οικονομόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Βουό, ο οποίος πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι προ κενής εστίας. Στο 8ο λεπτό επικράτησε ένταση ανάμεσα στους οπαδούς της Σπάρτης και τον πάγκο των Κρητικών, με αποτέλεσμα να υπάρξει τετράλεπτη διακοπή.

Η ομάδα του Ηρακλείου ήταν αυτή που έκανε το 0-1 στο 19', χάρη σε καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μαχαίρα. Οι Λάκωνες προσπάθησαν να αντιδράσουν και μπορεί να πήραν μέτρα, αλλά η πρώτη τους τελική καταγράφηκε στο 30', όταν το μακρινό σουτ του Τριανταφυλλάκου εξουδετέρωσε ο Στρέζος.

Στο 40ό λεπτό ένας φίλος του ΟΦΗ αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να υπάρξει δεύτερη διακοπή στο παιχνίδι, για περίπου ένα λεπτό. Εντέλει ο ρέφερι Αντωνίου κράτησε έξι λεπτά καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος, κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Σπάρτη θέλησε να πάρει τον έλεγχο για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η ομάδα που απείλησε πρώτη ουσιαστικά ήταν ο ΟΦΗ. Στο 60' ο Βουό πέρασε στον Πουρτουλίδη, αυτός μέσα από την περιοχή έδωσε στον Κουτσιανικούλη, αλλά το πλασέ του τελευταίου κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Στο 62' ο Μονιάκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή είδε τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, ενώ οι Λάκωνες απείλησαν στο 65' με φάουλ του Τριανταφυλλάκου και στο 67' με τον Ζουλιώτη. Ο ΟΦΗ όμως έχει καλύτερους παίκτες από τη Σπάρτη και έφτασε σε δεύτερο γκολ χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Μάνου. Με εξαιρετικό κοντρόλ και σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2 στο 68', ενώ στο 82' ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Ντίνα από δεξιά και με κοντινή προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα και ο ΟΦΗ κατέκτησε το σημαντικό «διπλό» στη Λακωνία και με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου είναι σε θέση ανόδου.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 19' Μαχαίρας, 68', 82' Μάνος

ΣΠΑΡΤΗ (Γιώργος Πολυμενέας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Γραικός (55' Μουζακίτης), Τσιμότζι (59' Μπέλης), Παναγιώτου (80' Φουρτάδο), Τριανταφυλλάκος, Ράνος, Γουόρντεν.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Μονιάκης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης (49' Βαφέας), Μαχαίρας, Παπαστεριανός, Πουρτουλίδης (72' Ντίνας), Κουτσιανικούλης (83' Κοέλιο), Μάνος, Βουό.

Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών) Βοηθοί: Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Γκοτσόπουλος (Αχαΐας)

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 17:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep