Στις Σέρρες το «13άρι»

Ο Άρης είχε τον τελευταίο λόγο στο «θρίλερ» των Σερρών και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη σε βάρος του Πανσερραϊκού (3-1) με τα γκολ των Διαμαντόπουλου και Τζανακάκη στο φινάλε. 

[googlead][/googlead]

Τη 13η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Football League σημείωσε ο Άρης που πέρασε νικηφόρα από τις Σέρρες, επικρατώντας 3-1 του Πανσερραϊκού. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού αν και τα βρήκε σκούρα, με δυο γκολ στο φινάλε από τους Διαμαντόπουλο, Τζανακάκη πήρε τους τρεις βαθμούς, παραμένει σε θέση οδηγού και πλέον περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων μνηστήρων της ανόδου. 

Στην αντίπερα όχθη ο Πανσερραϊκός έδειξε, όπως και με την Παναχαϊκή, σημάδια ανάκαμψης, μόνο που αυτή την φορά δεν μπόρεσε να έχει κάποιο βαθμολογικό όφελος. Έχασε, μάλιστα, την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ με το δοκάρι του Ναζίμ στο 51'.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να παίρνει τον έλεγχο από το ξεκίνημα. Ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε για δεύτερο σερί παιχνίδι να δώσει φανέλα βασικού σε Χαντί και Μπαστακό, ποντάροντας στην «φρεσκάδα» τους μιας και αμφότεροι αποτελούν αποκτήματα του Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Χαραλαμπίδης προσπάθησε να «θωρακίσει» την αριστερή πλευρά της ομάδας ελέω… Πλατέλλα, με την ταυτόχρονη παρουσία δύο μπακ, του Ιωαννίδη και του Ποζατζίδη. Ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο εκείνοι που ουσιαστικά «θωράκισαν» με την παρουσία τους την εστία του Πολίτη ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, οι Ναζίμ και Ρούσσος.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ουσιαστικά μόλις μία φορά, με την κεφαλιά του Χαντί στο 30'. Την ίδια ώρα ο Πανσερραϊκός με ξεκάθαρη διάθεση να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, δεν βρήκε χώρους, αλλά στο 42’ λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν το βολέ του Ποζατζίδη έφυγε μόλις άουτ. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε προς το καλύτερο στην επανάληψη. Ο Άρης μπήκε καλύτερα, όμως ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ όταν στο 51’ σε σουτ του Ναζίμ η μπάλα κόντραρε και προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι.

Ό,τι δεν κατάφεραν να οι Σερραίοι το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο 59’ με μια στημένη φάση και την κεφαλιά του Σόουζα, τον οποίο… ξέχασε η άμυνα του Πανσερραϊκού. Στη φάση αυτή, μάλιστα, υπάρχει καθαρό πέναλτι σε τράβηγμα της φανέλας του Διαμαντόπουλου από τον Τσελεπίδη. Μετά το γκολ του Πορτογάλου, ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, μέχρι το 77’ όταν ο Τσιμίκας με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 και έφερε εκ νέου το παιχνίδι σε ισορροπία.

Ωστόσο τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχε ο Άρης, που έκανε εκπληκτικό φινάλε και με τα γκολ των Διαμαντόπουλου (89’), Τζανακάκη (94’) πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη.

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 77’ Τσιμίκας- 59’ Σόουζα, 89’ Διαμαντόπουλος, 94’ Τζανακάκης

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Ρούσσος, Χατζητερζόγλου, Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Ναζίμ (84’ Βοσκόπουλος), Σιάκκας, Ποζατζίδης (56’ Ενομό), Κρητικός (69’ Κάκκο), Τσιμίκας, Γκούρτσας.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Ιντζόγλου, Μουμίν, Κάσσος (88’ Μιλούνοβιτς), Πλατέλλας, Χαντί (83’ Πασάς), Μπαστακός (53’ Διαμαντόπουλος).

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Θράκης), Μαυρουδής (Ηρακλείου)

[googlead][/googlead]

Media

Last modified onΣάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018 17:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep