Ο... νόμος της Αγυιάς

Ένα ημίχρονο… χρειάστηκε η Παναχαϊκή για να επικρατήσει 2-0 της Βέροιας, με τους Αχαιούς πλέον να έχουν «αέρα» πέντε βαθμών από τον τρίτο της βαθμολογίας, ΟΦΗ. 

[googlead][/googlead]

Χωρίς να… ιδρώσει η Παναχαϊκή πήρε μια ακόμα εντός έδρας νίκη, με «θύμα» της αυτή την φορά την Βέροια της οποίας επιβλήθηκε με 2-0. Οι Πατρινοί εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο το «σπίτι» τους (μόνο ΑΟ Χανιά Κισσαμικός έχει καταφέρει να φύγει με τον βαθμό από την Αγυία) και πλέον άνοιξαν την ψαλίδα από τον τρίτο της βαθμολογίας ΟΦΗ στους πέντε βαθμούς. Στην αντίπερα όχθη, για την ομάδα της Ημαθίας ήταν ξεκάθαρο πως άλλα παιχνίδια είναι αυτά που την… ενδιαφέρουν. 

Η Παναχαϊκή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τη… σοβαρότητα που τη διακρίνει τη φετινή σεζόν, έστω και αν είχε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο με πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος με τη χρησιμοποίηση του Αργυρόπουλου αντί του Μουστακόπουλου στο αρχικό σχήμα ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να πιέσει… ψηλά τη Βέροια και να «καθαρίσει» όσο πιο γρήγορα μπορούσε το παιχνίδι. Και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε.

Στο 30΄ ο Μωραϊτης, που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία του Γιαγκιόζη με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 1-0 και επτά λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον πορτιέρο της Βέροιας. Ο Γιώργος Φωτάκης από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0 και οι Αχαιοί πήγαν με ένα σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν να αντιπαρατάξουν μόλις ένα επικίνδυνο σουτ του Μπαστιάνου στο 15’.

Η αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε τυπική διαδικασία, με τις δύο ομάδες να έχουν περισσότερο το… μυαλό τους στα παιχνίδια μεσοβδόμαδα (με Σπάρτη εκτός για την Παναχαϊκή και με τον Άρη εντός για τη «Βασίλισσα του Βορρά»). Χαρακτηριστικό είναι πως καταγράφηκε μόλις μία καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες, στο 75’ με τα δύο διαδοχικά σουτ των Βασιλείου και Μαστραντωνάκη, αλλά οι αμυνόμενοι απομάκρυναν πάνω στη γραμμή.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 30’ Μωραϊτης, 38’ Φωτάκης (πέν.)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Γκίνο, Αργυρόπουλος, Σωτηράκος, Στεργίδης, Φωτάκης (60’ Λουμπαρδέας), Ελευθεριάδης (64’ Μαστραντωνάκης), Μωραΐτης (74’ Βασιλείου).

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Κοζάκης (80’ Ζυγκερίδης), Ουνγιαλίδης, Δαμιανάκης, Καψάλης (60’ Γιαμόα), Δόρης, Μπλέτσας, Λαζόπουλος (70’ Μέξης), Βανκεβάι, Λίταινας, Μπαστιάνος.

Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθηνών)

Βοηθοί: Τριανταφύλλου, Τσιλίκας (Αιτ/νίας)

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 28 Ιανουάριος 2018 18:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep