Η Παναχαϊκή ξέρει από ντέρμπι

Στη 2η θέση η Παναχαϊκή, που γκρέμισε μετά από εννέα μήνες το Γεντί Κουλέ, επικρατώντας 2-1 του ΟΦΗ.

[googlead][/googlead]

Μόνη στη 2η θέση και, μάλιστα, με διαφορά δύο πόντων από τον ΟΦΗ αναρριχήθηκε η Παναχαϊκή. Οι Αχαιοί απέδειξαν το Σάββατο (09/12) το απόγευμα στο «Γεντί Κουλέ» ότι ξέρουν από... ντέρμπι και «γκρέμισαν» με 2-1 την έδρα των Κρητικών, διακόπτωντας το αήττητο σερί 11 αγώνων που είχαν στο γήπεδό τους. Μάλιστα «ντούμπλαραν» τις νίκες τους μετά από αυτή σε βάρος της Δόξας Δράμας και έφτασαν τις τρεις φέτος. Είχε προηγηθεί η επικράτηση με 2-0 σε βάρος του ΑΟ Τρίκαλα και η ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που δείχνει πως τους πείσμωσε.

Η νίκη των «κοκκινόμαυρων» ήταν δίκαιη, αφού εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές αδυναμίες του ΟΦΗ και τον υποχρέωσαν στην πρώτη του φετινή ήττα. Αντίθετα, οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παπαδόπουλου βρέθηκαν σε κακή μέρα και παρότι μείωσαν σχετικά γρήγορα, δεν βρήκαν τις δυνάμεις και τον τρόπο για να πάρουν έστω τον πόντο.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Στο 3' ο Μωραΐτης δέχτηκε τη μπαλιά στην κόντρα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Βρονταρά, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Ζαραβίνος σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Δύο λεπτά αργότερα και αφού οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, ο Φωτάκης ευστόχησε και έβαλε τους «κοκκινόμαυρους» σε θέση οδηγού.

Η ομάδα του Ηρακλείου για δεύτερο διαδοχικό ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ. Είχε την κατοχή της μπάλας, κέρδισε αρκετές στατικές φάσεις, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να διασπάσει την άμυνα της πατρινής ομάδας. Στο 30', πάντως, από σέντρα του Χαντί ο Ορτέγκα έφτασε στην πρώτη τελική, αλλά με κεφαλιά δεν ανησύχησε τον Βρονταρά.

Στο 44' ήρθε η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για τον ΟΦΗ, όταν ο Κουσκουνάς σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Όγκμποε στην καρδιά της άμυνας και υπό την πίεση του Μακρυδημήτρη δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βρονταρά. Στις καθυστερήσεις υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για χέρι του Μακρυδημήτρη και ανατροπή του Χαντί από τον Φωτάκη, όμως ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Σημειωτέον ότι πλην του πέναλτι οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν καμία άλλη απειλή στα καρέ του Στρέζου.

Έτσι, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με την Παναχαϊκή μπροστά στο σκορ και τον ΟΦΗ για 3ο ματς φέτος να μην έχει βρει δίχτυα. Είχαν προηγηθεί οι «λευκές» ισοπαλίες με Αναγέννηση Καρδίτσας και Τρίκαλα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε και σε δεύτερη αλλαγή, περνώντας στο ματς τον Λεάλ αντί του Πουρτουλίδη και στο 47' από σέντρα του Κουσκουνά ο Χαντί δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ από κοντά. Η ομάδα της Πάτρας απάντησε στο 49' με εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη και σουτ του Στεργίδη. Σε αυτή τη φάση η μπάλα κόντραρε και οι Αχαιοί κέρδισαν κόρνερ, αν και από το ριπλέι φάνηκε πως βρήκε τελευταίος παίκτης του ΟΦΗ.

Στην εξέλιξη της φάσης, λοιπόν, στο 49', από κόρνερ του Φωτάκη ή άμυνα των γηπεδούχων δεν μπορούσε να απομακρύνει. Η μπάλα από διαδοχικά γεμίσματα έφτασε πάλι στον έμπειρο μέσο, ο οποίος πάσαρε στον Μακρυδημήτρη και αυτός στην καρδιά της άμυνας με τακουνάκι νίκησε για δεύτερη φορά τον Στρέζο για το 0-2.

Η ψυχρολουσία αυτή δεν στάθηκε ικανή να «κόψει» τα πόδια των Κρητικών. Έτσι, η απάντηση ήρθε άμεσα. Από κάθετη του Λεάλ στον Χαντί, ο δεύτερος σέντραρε από αριστερά και ο Κουσκουνάς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μείωσε για τον ΟΦΗ. Δύο λεπτά μετά ο Αποστολόπουλος έφτασε σε τελική προσπάθεια, αλλά στο σουτ που έκανε ο Στρέζος παραχώρησε κόρνερ.

Στο 61' οι «μελανόλευκοι» ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους με τον Κουτσιανικούλη να περνά στη θέση του Όγκμποε και τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να απαντά άμεσα με τον Μπουτζίκο στη θέση του Μουστακόπουλου. Όσο, όμως περνούσε ο χρόνος, τόσο ο ΟΦΗ έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις, με την Παναχαϊκή να στέκεται πολύ καλά και να μην απειλείται, κλεισμένη κάτω από τη σέντρα. Εξαίρεση η κεφαλιά του Χαντί στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Βρονταρά να σώζει την εστία του και τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 94', πάντως, ο Γκίνο θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, όμως ο Στρέζος έπεσε και έσωσε την εστία του από το τρίτο γκολ. Το ματς ολοκληρώθηκε με 10 τελικές για κάθε ομάδα και τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή (54% - 46%). 

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 55' Κουσκουνάς - 5' (πέν.) Φωτάκης, 49' Μακρυδημήτρης
Δοκάρι: 90'+1' Χαντί

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας (36' Κομεσίδης), Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Νάστος, Ορτέγκα, Πουρτουλίδης (46' Λεάλ), Χαντί, Όγκμποε (61' Κουτσιανικούλης), Κουσκουνάς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Γκίνο, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Μουστακόπουλος (61' Μπουτζίκος), Στεργίδης (81' Πολυχρόνης), Φωτάκης, Φουρλάνος, Αποστολόπουλος (67' Ελευθεριάδης), Μωραΐτης.

Διαιτητής: Ζαραβίνος (Αθηνών)
Βοηθοί: Κρέτσιμος (Δυτ. Αττικής), Δουλγεράκης (Αν. Αττικής)

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 09 Δεκέμβριος 2017 18:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep