Την... πάτησε ξανά ο Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος, αλλά ισοφαρίστηκε σε 1-1 από τον ΑΟΧ Κισσαμικό.

Δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς για τον Εργοτέλη. Δεύτερο σερί που μένει με παίκτη περισσότερο (το πρώτο με την Καλλιθέα), αλλά όπως μια εβδομάδα πριν, έτσι και την Κυριακή (5/11) απέτυχε να νικήσει. Παρότι προηγήθηκε στο 43' με τον Κάιπερς, στο 80' ο Σάλιακας (πρώην παίκτης τουν Εργοτέλη) ισοφάρισε σε 1-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Football League.

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, ο Εργοτέλης ξεκίνησε να ελέγχει το παιχνίδι, να έχει την κατοχή, αλλά να δυσκολεύεται να απειλεί. Η πρώτη στιγμή που απείλησε ήταν στο 19', όταν το σουτ του Έφορντ πέρασε πάνω από το δοκάρι.
Ο ΑΟΧ Κισσαμικός επισκέφθηκε για πρώτη φορά την εστία των γηπεδύχων στο 26', όταν το σουτ του Λεό μπλόκαρε ο Λαδάς με διπλή προσπάθεια. Η ομάδα του Γκώνια απείλησε και πάλι στο 33' με τον Κάιπερς. Ο Βέλγος έκανε σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε ωστόσο πάνω από το οριζόντιο. Ο ίδιος παίκτης στο 43' βρήκε δίχτυα.
Από μπαλιά του Σταματάκου, ο επιθετικός των Ηρακλειωτών υποδέχτηκε τη μπάλα, πέρασε τον Λαζαρίδη και από πλάγια θέση πλάσαρε εύστοχα (1-0). Ένα πρώτο μέρος χωρίς πολλές φάσεις, με τον Εργοτέλη όμως να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.΄

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν είχε σχέση με αυτό του πρώτου, μια και έγιναν αρκετές τελικές. Στο 51' το σουτ του Γκίνη ήταν άστοχο, στο 52' αυτό του Λεό πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι στο 53' είχαν το σουτ του Έφορντ από δεξιά, με τον Λαζαρίδη να μπλοκάρει. Την ίδια ώρα που οι Χανιώτες επεδίωκαν να αναλάβουν την κυκλοφορία και να πιέσουν, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Φουάσης στο 65' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στο επόμενο λεπτό ο Εργοτέλης έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Κάιπερς νικήθηκε δύο φορές από τον Λαζαρίδη.

Και ενώ όλα ήταν υπέρ του Εργοτέλη, ο ΑΟΧ Κισσαμικός κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 80', κόντρα στη ροή του ματς, από λάθος του Μαζουλουξή, ο Λεό έδωσε έτοιμο γκολ στον Σάλιακα, ο οποίος προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 1-1. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες του Γκώνια πίεσαν, αλλά στο 87' και στο 94' ο Σταματάκος δεν κατόρθωσε να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 43' Κάιπερς - 80' Σάλιακας

ΚΟΚΚΙΝΗ: 65' Φουάσης

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπουρσέλης, Βογιατζής, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπουτσάκης (83' Πάτας), Σταμόπουλος, Έφορντ (65' Ιατρούδης), Κάϊπερς, Σταματάκος, Μπούζας.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Φουάσης, Παντελάκης, Ζιούλης, Αρναούτογλου, Γκίνη, Λεμονής, Βρεττός (61' Ντάγκρας), Σάλιακας (90' Αποστολίδης), Ξύδας (71' Σεληνιωτάκης), Λεό.

Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθηνών)
Βοηθοί: Γιαννίκος (Πειραιά), Νιδριώτης (Αθηνών)

Last modified onΚυριακή, 05 Νοέμβριος 2017 17:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep