Σωτηρία με... buzzer beater

Από… σπόντα, ο Αχαρναϊκός έφυγε με το διπλό (2-1) από τη Σπάρτη και βρίσκεται κοντά στην παραμονή του.

Η ομάδα του Μενιδίου δυσκολεύθηκε αρκετά απέναντι στην αποδεκατισμένη Σπάρτη, που είχε μείνει με 13 παίκτες και έκανε αποχή μίας εβδομάδας. Ήρωες οι παίκτες της, που η ομάδα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, αφού προηγήθηκε με τον Καρτσαμπά στο 50’, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα με τον Ντάγκρα. 

Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν δύο δοκάρια στο ματς, ένα με τον Τσουβαλτσίδη στο 43’ και ακόμη ένα με τον Λύρα στο 80’, κατέκτησαν το τρίποντο… παραμονής χάρη σε αυτογκόλ του Μπανούση στο φινάλε της αναμέτρησης, στο 91’. Έφθασαν τους 35 βαθμούς και νίκησαν έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ήττες, με εξαίρεση το τρίποντο που πήραν στα χαρτιά με τον Πανθρακικό.

Ο Αχαρναϊκός έψαχνε το γκολ για να πάρει κεφάλι στο σκορ, έχασε ευκαιρία με τον Παπατόλιο στο 24’, ενώ είχε οριζόντιο δοκάρι στο σουτ του Τσουβαλτσίδη στο 43’.  Η Σπάρτη, αν και αποδεκατισμένη, απείλησε με τον Σιώπη στο 15’ και τον Μπουντόπουλο στο 44’. 

Στο δεύτερο μέρος, στο 50’, η Σπάρτη προηγήθηκε με τον Καρτσαμπά, όμως τρία λεπτά αργότερα, δέχθηκε την ισοφάριση από τον Ντάγκρα. Ο ίδιος παίκτης έχασε σημαντική ευκαιρία στο 62’, ενώ ο Λύρας δεν κατάφερε να στείλει  την μπάλα στα δίχτυα, αλλά στο δοκάρι στο 80’. Τελικά, το διπλό ήρθε στο 91’, όταν ο Λύρας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπανούσης με κεφαλιά- αυτογκόλ έγραψε το 2-1. Έτσι, οι «πράσινοι» θέλουν τρεις ακόμα βαθμούς για να κερδίσουν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΠΑΡΤΗ- ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: 1-2

ΓΚΟΛ: Καρτσαμπάς (50’), Μπανούσης (αυτ. 91’)- Ντάγκρας (53’)

ΔΟΚΑΡΙ: Τσουβαλτσίδης (43’), Λύρας (80’)

ΣΠΑΡΤΗ (Κωνσταντίνος Κλάδης): Κραβαρίτης, Σιώπης, Καρτσαμπάς (65’ Κορνέζος), Γιαννίτσης, Ροβίθης, Μπανούσης, Χάδιαρης, Ηλιόπουλος, Μπουντόπουλος, Λώττας, Φράγκος.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Ψύχος, Τσουβαλτσίδης (70’ Κυριαζόπουλος), Αναστασίου, Καραντασιάδης, Σωτηράκος, Μεγαλοοικονόμου, Σταμούλης, Παπατόλιος, Ντάγκρας (82’ Σιάννης), Πλαβούκος, Μεζίνι (32’ Λύρας).

Διαιτητής: Αδαμόπουλος (Ζακύνθου)
Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Αδαμόπουλος (Μεσσηνίας)

Last modified onΚυριακή, 21 Μάιος 2017 21:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep