Της αμύνης τα παιδιά

Πέμπτη διαδοχική νίκη με μηδέν παθητικό για τον ΟΦΗ, 0-1 στις Σέρρες.

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες, επιβεβαίωσε και την Μ. Τετάρτη (12/04) ο ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης χάρη σε ένα γρήγορο τέρμα του Βουό, από το 3ο λεπτό, πέρασε και από τις Σέρρες, επικρατώντας του Πανσερραϊκού με 1-0 για την 26η αγωνιστική της Stoiximan.gr Football League, έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, έχοντας μάλιστα μηδέν παθητικό (τέρματα 11-0) και παραμένει κοντά στην 3η θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή του ματς, μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Τσιμίκας ανάγκασε τον Στρέζο σε εντυπωσιακή επέμβαση, με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, είχαμε το 0-1 για τον ΟΦΗ. Ήταν η κομπίνα ανάμεσα σε Νάστο και Μάνο, με τον τελευταία να κάνει την σέντρα και τον Βουό από κοντά, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, για το  0-1.

Στην συνέχεια οι Κρητικοί έδωσαν χώρο στην ομάδα των Σερρών, που κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε στο 17’, με τον Πόζογλου να κάνει το σουτ με το εξωτερικό και τον Στρέζο να μπλοκάρει. Στο 31’ ο ΟΦΗ απείλησε για δεύτερη φορά, με κεφαλιά του Κώτσιου, ενώ δύο λεπτά αργότερα, στο 33’, ο Ρούτσης είδε τον Στρέζο εκτός θέσης, όμως το μακρινό σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ανήκε αποκλειστικά στην ομάδα της Κρήτης, η οποία έφτασε τρεις φορές κοντά στο 0-2 το οποίο όμως, δεν ήρθε. Αρχικά στο 39’, όταν και μετά από σέντρα ακριβείας του Κιάσσου, η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Μάνου, ο οποίος, όμως, σημάδεψε ελάχιστα πάλω από την εστία του Ρίστιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα, στο 42’ και πάλι ο Μάνος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ που έπιασε σταμάτησε στην πλάτη του Καψάλη. 

Οι δύο τους ήταν οι πρωταγωνιστές και της φάσης του 45’, με τον Μάνο να… οπλίζει, τον Καψάλη, όμως, την τελευταία στιγμή, να πετάει την μπάλα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης το γύρισμα του Παντίδου κατέληξε στην αγκαλιά του Ρίστιτς, με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται με τον ΟΦΗ μπροστά με 0-1.

Ο ΟΦΗ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, καθώς έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Στρέζου. Στο 64’ ο Κώτσιος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ρίστιτς, μετά από μπαλιά του Μητρόπουλου, με το τέρμα του έμπειρου αμυντικού, όμως, να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο 68’ ο Μπόατενγκ, η είσοδος του οποίου στο γήπεδο έδωσε άλλη πνοή στον ΟΦΗ, προσπάθησε να βρει τον Βουο, με την άμυνα των Σερρών να απομακρύνει ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πάγκαλος έκανε την ατομική προσπάθεια, έστρωσε στον Βουό, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και ενώ η εστία ήταν στο έλεος του.

Η κυριαρχία της ομάδας της Κρήτης συνεχίστηκε και στο 76’, μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ του Μπόατενγκ, η μπάλα έφτασε στον Χαντί, όμως το δεξί σουτ που επιχείρησε, πέρασε άουτ, ενώ στο 82’, ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να… τελειώσει το παιχνίδι, όταν ο Βουό έστρωσε στον Χαντί, με τον τελευταίο, όμως και ενώ ο Ρίστιτς βρισκόταν εκτός θέσης, να… καταφέρνει να αστοχεί, από το ύψος της μικρής περιοχής.

Μάλιστα, την αστοχία αυτή παραλίγο να την… πληρώσουν οι Κρητικοί, καθώς στο 84’ ο Ρούτσης βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως τα χάλασε στην τελική προσπάθεια,  ενώ δύο λεπτά αργότερα, στο 86’ ο Στρέζος στάθηκε τυχερός, καθώς η κεφαλιά του Τσελεπίδη πήγε πάνω του, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να πετά την μπάλα σε κόρνερ και να κρατά το 0-1 και την νίκη της ομάδας του, η οποία, πλέον, έφτασε τους 54 πόντους.

H LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 3' Βουό

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ρίστιτς, Βοσκόπουλος (46’ Παπατζίκος), Καψάλης, Ιωαννίδης, Σιάκκας (60’ Τσούτσης), Πόζογλου (66’ Κάκο), Ρούτσης, Τσίμικας, Τσελεπίδης, Γκούρτσας, Γαβριηλίδης

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Κομεσίδης (25’ λ. τρ. Κώτσιος), Παντίδος, Μητρόπουλος, Χαντί, Νάστος, Μάνος (63’ Μπόατενγκ), Πάγκαλος (90’ Ογκμπόε), Βουό.

Διαιτητής: Μαρόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Η. Παπαδόπουλος, Αϊναλής (Μακεδονίας)

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 18:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep