Με άγχος στο -6

Ο ΑΟ Τρίκαλα δυσκολεύτηκε απέναντι στη Ζάκυνθο, αλλά επικράτησε 1-0 και παραμένει στο -6 από την 3η θέση.

Θεωρητικά εύκολο έργο είχε ο ΑΟ Τρίκαλα στο εντός έδρας παιχνίδι της Δευτέρας (04/04) απέναντι στη Ζάκυνθο. Οι Θεσσαλοί κλήθηκαν να κατακτήσουν το 4ο διαδοχικό τρίποντο και, έστω αγχωμένα, πέτυχαν το στόχο τους. Είχαν χαμένο πέναλτι στο 44', τα άκουσαν από τους οπαδούς για τη φλυαρία του πρώτου 45λεπτου, αλλά ο Κουσκουνάς... εξιλεώθηκε για την άστοχη εκτέλεση και στο 48' διαμόρφωσε το 1-0.

Έτσι, οι Κυανέρυθροι πλησίασαν και πάλι την 3η θέση και τον Απόλλωνα στους έξι πόντους (εκκρεμεί η ένσταση για τον αγώνα με τον Πανελευσινιακό που αναμένεται να εξαφανίσει τη διαφορά), ενώ ο επιθετικός τους πέρασε μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ με 13 τέρματα.

Ο ΑΟΤ μπήκε στο γήπεδο με τον αέρα του φαβορί παρά τις απουσίες που είχε και πίεσε για να διασπάσει την αντίπαλη ομάδα. Η Ζάκυνθος αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, δεδομένων και των πολλών απωλειών, αλλά κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε τα μέγιστα ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος, ο οποίος στο 44' απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Κουσκουνά. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ριζογιάννης από τον Καμπούρη στο 43'. Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας των Θεσσαλών είναι ότι έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο με κατοχή 70% - 30% και 6 τελικές έναντι μίας των φιλοξενούμενων στο 4'.

Ο προπονητής των Τρικάλων, Σταύρος Ψιμουλάκης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρονου - και ενώ είχαν προηγηθεί αποδοκιμασίες από τους οπαδούς στο φινάλε του πρώτου - ρίσκαρε και πέρασε στο ματς τους Φλίγκο, Βρούτσινα, παίζοντας φουλ επίθεση. Τρία λεπτά μετά ο Κροάτης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Κουσκουνάς με σουτ άνοιξε το σκορ για τους Κυανέρυθρους.

Η υπεροχή της θεσσαλικής ομάδας συνεχίστηκε, αλλά στο 69' λίγο έλειψε να πληρώσει το γεγονός ότι δεν είχε βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα για δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα, ο Ραφαήλ Πέττα πάσαρε δεξιά στον Αποστόλου και ο τελευταίος αφύλαχτος μέσα στην περιοχή αστόχησε. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό, αλλά δεν κατάφεραν μέχρι το φινάλε να σημειώσουν ένα δεύτερο τέρμα και αυτό που κρατούν είναι μόνο το τρίποντο. Αξιοπρεπέστατα στάθηκε η Ζάκυνθος παρά τις πολλές ελλείψεις βασικών. Το ματς έκλεισε με 12 τελικές υπέρ των γηπεδούχων έναντι 4 των νησιωτών, ενώ ο ΑΟΤ είχε συντριπτική κατοχή μπάλας (67% - 33%).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 48' Κουσκουνάς

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Στουρνάρας (46' Φλίγκος), Νιάρος, Παπαπαναγιώτου, Σαρακατσάνος, Ριζογιάννης, Σερτζίνιο, Φαγιέ (46' Βρούτσινα), Ναβάρο, Κουσκουνάς, Δουκάκης (65' Γκμπαλέ).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Αποστόλου, Κυριακίδης, Καμπούρης, Ρ. Πέττας, Λέκκας (68' Ορφανίδης), Μεντούρ, Ν. Πέττας (46' Ζέλιος), Βοσνακίδης, Γραικός, Κάρδαρης (52' Κουρέλλας).

Διαιτητής: Σφακιανάκης (Αθηνών)
Βοηθοί: Κωνστάντιος (Εύβοιας), Δεληθοδωρής (Αθηνών)

Last modified onΤρίτη, 05 Απρίλιος 2016 03:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep