Ταξιαρχία... ανόδου!

Με γκολ του Φατιόν ο Απόλλων Σμύρνης «απέδρασε» από τα Τρίκαλα με νίκη (1-0)... ανόδου.

Ένα «διπλό»... ανόδου πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου (23/01) στα Τρίκαλα ο Απόλλων Σμύρνης. Οι Θεσσαλοί μπορεί να έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι στο 75' «χτύπησαν» στην κόντρα και έγιναν η πρώτη ομάδα που φεύγει με το τρίποντο από την έδρα των «κυανέρυθρων»! Έτσι, πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής την πρωτοπόρο ΑΕΛ και άφησαν τον ΑΟΤ έξι πόντους μακριά!

Αν και οι «κυανέρυθροι» πίεζαν σε όλο το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι σε μια από τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησαν κατάφεραν στο 75’ με τον Φατιόν να πετύχουν το τέρμα, που στάθηκε ικανό να τους δώσει τη νίκη. Από την άλλη, αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για τα Τρίκαλα, μετά το 1-1 με τον Εργοτέλη και πλέον η θέση του Γιώργου Μαραντά στον πάγκο μοιάζει επισφαλής.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Τρίκαλα ξεκίνησαν ορεξάτοι στο παιχνίδι, παρά το τσουχτερό κρύο, αλλά οι επισκέψεις τους στα καρέ του Αποστολίδη δεν ήταν επικίνδυνες. Ο Απόλλων προσπάθησε να απαντήσει στα πρώτα λεπτά της πίεσης, απειλώντας χωρίς αποτέλεσμα με κάποιες στημένες φάσεις. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στα Τρίκαλα στο 44’, με τον Σαρακατσάνο από καλή θέση να πλασάρει άστοχα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τα Τρίκαλα να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζουν για το γκολ. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα στα αντίπαλα καρέ, με τους γηπεδούχους να πολιορκούν την εστία του Αποστολίδη. Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να ανακατέψουν την τράπουλα, με τον Βρούτσινα να κάνει ντεμπούτο με τα «κυανέρυθρα», αλλά και τον Καμαρά να παίρνει το βάπτισμα του πυρός με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Φατιόν στο 75’ πέτυχε το 0-1, στην πρώτη καλή ευκαιρία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στο παιχνίδι. Τα Τρίκαλα αποσυντονίστηκαν μετά το γκολ και δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην επίθεση, με τη φιλοξενούμενη να προσπαθεί να βγει μπροστά στις αντεπιθέσεις. Παρά την πίεση του ΑΟΤ στο φινάλε, το σκορ δεν άλλαξε και ο Απόλλων πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Χιώτης, Λαμπάκης, Ζώνας, Σαρακατσάνος, Κοντοδήμος, Μουμίν, Ριζογιάννης (74’ Σερτζίνιο), Γκμπαλέ (74’ Χαροντάκης), Ναβάρο, Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς (58’ Βρούτσινα)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Γκότοβος (88’ Κύργιας), Ψιάνος, Κονέ, Φατιόν, Φαρινόλα, Βάντερσον (63’ Στεργίδης), Τζιώρας (71’ Καμαρά)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαργυρίου (Πιερίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Η. Παπαδόπουλος, Αϊναλής (Μακεδονίας)

Last modified onΣάββατο, 23 Ιανουάριος 2016 20:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep