Καθάρισε ο captain

Ο Ηρακλής επικράτησε 2-0 της Παναχαϊκής με δύο γκολ του αρχηγού του, Νίκου Πουρτουλίδη και προχωρά ακάθεκτος για την επιστροφή στην Super League.

Ο Νίκος Πουρτουλίδης έγινε ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με την Παναχαϊκή, σημείωσε και τα δύο γκολ του Ηρακλή που πήρε ακόμη μια νίκη στην έδρα του, έκανε το 3 στα 3 στη διαδικασία των play off και δείχνει ότι η άνοδος είναι θέμα χρόνου. Η αχαϊκή ομάδα προσπάθησε να φέρει αντίσταση, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει τις επιθέσεις του Γηραιού. Ο Λουκίνας έχασε αρκετές ευκαιρίες και τελικά το γκολ ήρθε από το σημείο του πέναλτι.

Ο Κυριακίδης στο 40ό λεπτό πήρε τη μπάλα στην περιοχή, έκανε το σουτ πάνω από τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής που χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά δέχθηκε το μαρκάρισμα του γκολκιπερ των φιλοξενούμενων που τον ανέτρεψε. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Πουρτουλίδης για το 1-0. Ο Ηρακλής μπήκε σαφώς πιο χαλαρός στο δεύτερο μέρος, έκανε λιγότερες φάσεις και τελικά έφτασε στο δεύτερο γκολ με ωραία κάθετη του Περόνε και πλασέ του Πουρτουλίδη μέσα από την περιοχή.

Στα αξιοσημείωτα, το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Ντίτσος στο 32ο λεπτό σε διεκδίκηση του Λουκίνα με τον Ασίγκμπα και τελικά το πήρε πίσω μετά από την συζήτηση με τον βοηθό του – Αναστόπουλο – που είχε καλύτερη οπτική για την φάση. Υπήρξε επαφή των δύο ποδοσφαιριστών στην φάση.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι (66' Καρασαλίδης), Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Πασάς (79' Ρομάνο), Κυριακίδης, Λουκίνας (73' Περόνε).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Γεωργακόπουλος, Αναστασόπουλος (68' Κυβελίδης), Ασίγμπα, Στεργίδης, Άλα, Μαρουκάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Χαρτσιάς (46' Φουρλάνος), Μπουντόπουλος (86' Κορέτας), Γκαντιάγκα

Διαιτητής: Ντίτσος (Πρέβεζας)

Βοηθοί: Κούχα Χασάν (Ξάνθης), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

Last modified onΚυριακή, 10 Μάιος 2015 00:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep