Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Στην παρωδία... Ξάνθη

Στο μπαράζ - παρωδία η Skoda Ξάνθη με ανατροπή επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου και έμεινε στη Super League.

Άδοξο φινάλε είχε η σεζόν για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την Τετάρτη (11/06) την τελευταία τους ευκαιρία να πανηγυρίσουν την άνοδο στη Super League, καθώς ηττήθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» 2-1 από τη Skoda Ξάνθη και το μόνο που κέρδισαν ήταν το χειροκρότημα από περίπου 3.500 οπαδούς και το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ που αντιστοιχεί στο πριμ που θα έπαιρνε η ομάδα που θα υποβιβαζόταν. Το ματς, βέβαια, εξελίχθηκε σε παρωδία, όχι μόνο εξαιτίας όσων προηγήθηκαν με τα κομμένα δοκάρια.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση επειδή δεν ήθελε η Ξάνθη να καθίσει στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Αυτό ήρθε να συμπληρώσει το σκηνικό των βανδαλισμών που έγινε το πρωί ώστε να μην διεξαχθεί το παιχνίδι, ενώ ακολούθησαν τα λάθη του Σιδηρόπουλου, με αποκορύφωμα το γκολ - οφσάιντ της ισοφάρισης των Ακριτών.

Η Ξάνθη πήρε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, έκανε τις φάσεις και απείλησε, αλλά τελικά δέχθηκε το γκολ από ωραίο σουτ του Γκούρμα (34') έξω από την περιοχή που χτύπησε στην συμβολή των δοκαριών και κατέληξε στα δίχτυα. Πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο Γούτας ισοφάρισε στις καθυστερήσεις μετά από γέμισμα στην περιοχή και κεφαλιά που αιφνιδίασε τον Γκίτκο. Ένα γκολ οφσάιντ που προκάλεσε τα έντονα παράπονα των Θεσσαλών, τα οποία εκφράστηκαν μέσω ανακοίνωσης και καθυστερημένης (10λεπτης) επιστροφής στον αγωνιστικό χώρο.

Η παρωδία συνεχίστηκε με μια φάση που ο Αρβανίτης έκανε ένα φάουλ στον Κάλβο, στο 47'. Υπήρξε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και ο Βασιλακάκης χτύπησε τον Ζέρη, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος είχε γυρισμένη την πλάτη και τελικά έδειξε την κόκκινη στον Μάνταλο που είχε βάλει πιο ελαφριά το χέρι του στην αψιμαχία και η Ξάνθη από το 48ο λεπτό συνέχισε με δέκα ποδοσφαιριστές. Το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως οι Θεσσαλοί δεν το εκμεταλλεύτηκαν παρότι οι Ακρίτες κλείστηκαν.

Σε μια από τις λίγες αντεπιθέσεις της Ξάνθης, στο 84ο λεπτό με τον Κάλβο από δεξιά, έγινε η σέντρα και ο Ράνος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, πήρε την μονομαχία από τον Μελίσση και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Έτσι, η ακριτική ομάδα παρέμεινε στη Super League και εξασφάλισε την 26η διαδοχική της συμμετοχή στην κατηγορία.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Γιαλούσης, Πινδώνης, Ζέρης (86' Κατσίκης), Ρόκας, Νικολιάς (76' Μπρέσκα), Μόνχε (86' Ιωάννου), Γκούρμα.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο (90' Βάλλας), Μπέρτος, Γούτας, Ντε Γκούζμαν, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Φλίσκας, Μαρίν (54' Ράνος), Σολτάνι, Κάλβο (92' Χοσέμι).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ακρίβος (Αθηνών)

Last modified onΤετάρτη, 11 Ιούνιος 2014 23:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep