Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Ερυθρόλευκο το πρώτο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 2-0 της Παναχαϊκής στο Κύπελλο με γκολ στην αρχή και στο τέλος και περιμένει τον Άρη στην επόμενη φάση. 

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε προβάδισμα στο σκορ αρκετά νωρίς στο πρώτο ντέρμπι με την Παναχαϊκή, κράτησε το αποτέλεσμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο τέλος σφράγισε την πρόκριση με το δεύτερο γκολ που έβγαλε το άγχος των τελευταίων λεπτών. Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων είχαν καλύτερη κίνηση στη μεσαία γραμμή, κυκλοφορούσαν την μπάλα και δημιουργούσαν κινδύνους με τον Μάριο Μπρέσκα από την δεξιά πλευρά που ταλαιπώρησε αρκετά τον Κοκκίνη. 

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Γκούρμα τελείωσε με καρφωτή κεφαλιά την ωραία σέντρα του Μπρέσκα και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό Βόλου. Η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει, η μεσαία γραμμή των "ερυθρολεύκων" δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει τις επιθέσεις και να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της ομάδας της Πάτρας που είχε ανέβει για να ψάξει την ισοφάριση. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής της Παναχαϊκής, Τίμος Καβακάς, πέρασε στο ματς και τον Κοντογουλίδη και άλλαξε το σχήμα για να αυξήσει την πίεση, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες που θα έφερναν την ισοφάριση. Ο ρυθμός έπεσε, ο Ολυμπιακός κρατούσε την μπάλα και στο τέλος με τον Γιάννη Κατσίκη σημείωσε το δεύτερο γκολ. Για το 2-0 έχει ευθύνη ο Μπερντέν που γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακα Λαζαρίδη, ο οποίος προσπάθησε να την διώξει, αλλά την έκλεψε ο Κατσίκης και με ωραίο πλασέ τελείωσε την αναμέτρηση στο 88ο λεπτό. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γιώργος Βαζάκας)Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Μελίσσης (86' Γιαλούσης), Αρβανίτης, Ρόκας, Ολίσε, Μπρέσκα, Γιενγκά, Πόνσε, Γκούρμα (58' Ακόστα, 73' Κατσίκης). 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Τίμος Καβακάς)Λαζαρίδης, Σπίνουλας, Λίτσης, Μπερντέν, Κοκκίνης(88' Χοτζάλι), Γκαντιάγκα (63' Πλέγας), Μπόζιτς, Βιγιαρέχο (46' Κοντογουλίδης), Κιάσσος, Σιτόε, Μαραγκουδάκης.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2-0

8' Γκούρμα (κ), 88' Κατσίκης (σ)

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τέλος αναμέτρησης 

89' Χοντζάλι αντί Κοκκίνη για ττην Παναχαϊκή 

88' ΓΚΟΛ 2-0 Παρακινδυνευμένο γύρισμα του Μπερντέν προς τον Λαζαρίδη, ο Κατσίκης ήταν κοντά και έκλεψε την μπάλα στην επαναφορά από τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής και με ωραίο πλασέ κάτω από τα πόδια του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 

86' Γιαλούσης αντί Μελίσση για τον Ολυμπιακό Βόλου 

84' Ο Μπρέσκα έκανε το γύρισμα στην περιοχή στην αντεπίθεση, αλλά ο Πόνσε δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. 

83' εκτέλεση φάουλ από τον Γιενγκά, χτυπά σε παίκτη της Παναχαϊκής και φεύγει λίγο έξω σε κόρνερ για τον Ολυμπιακό Βόλου

79' κίτρινη κάρτα στον Γιενγκά για τον Ολυμπιακό Βόλου 

73' Κατσίκης αντί Ακόστα για τον Ολυμπιακό Βόλου που βγαίνει επειδή αισθάνθηκε ενοχλήσεις

67' μονομαχία ανάμεσα σε Μπρέσκα και Λίτση στο κόρνερ φέρνει νεύρα ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές και σπρώχνει ο ένας τον άλλο χωρίς ο διαιτητής να δίνει κάρτες 

63' Πλέγας αντί Γκαντιάνγκα για την Παναχαϊκή  

58' Ακόστα αντί Γκούρμα για τον Ολυμπιακό Βόλου

56' κίτρινη κάρτα στον Σπίνουλα της Παναχαϊκής για μαρκάρισμα πάνω στον Πόνσε

Η Παναχαϊκή άλλαξε σχήμα και είναι σαφώς πιο επιθετική σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο, πιέζει τον Ολυμπιακό Βόλου χωρίς να έχει δημιουργήσει φάσεις, ενώ οι γξπεδούχοι αντιδρούν με αμτεπιθέσεις.

46' Κοντογουλίδης αντί Βιγιαρέχο για την Παναχαϊκή 

A' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τέλος πρώτου ημιχρόνου 

40' σουτ του Μπρέσκα μέσα από την περιοχή έφυγε αρκετά άουτ 

39' πέναλτι ζήτησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, όταν ο Μαραγκουδάκης έπεσε στην προσπάθεια του να διώξει και η μπάλα χτύπησε και στο χέρι του

36' ο Ρόκας άνοιξε στον Μπρέσκα από δεξιά με τακουνάκι, εκείνος έκανε την σέντρα και πάλι βγήκε ο Γκούρμα στην κίνηση, αλλά δεν κατάφερε αυτή τη φορά να την στείλει στα δίχτυα

34' εκτέλεση φάουλ από τον Κιάσσο έξω από την περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο Γκίτκος 

25' εκτέλεση κόρνερ του Γιενγκά, κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Αρβανίτη, αλλά η μπάλα περνά έξω από την εστία της Παναχαϊκής 

21' Δύο διαδοχικά κόρνερ από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί της Παναχαϊκής 

Παιχνίδι κέντρου, με την Παναχαϊκή να πιέζει και τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθεί να κρατήσει τον ρυθμό σε χαμηλά επίπεδα μετά το γρήγορο γκολ που σημείωσε.

Ο Αλέξης Κούγιας παρακολουθεί την αναμέτρηση από την φυσούνα και μόλις έγινε αντιληπτός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου άρχισαν αμέσως να τον αποδοκιμάζουν.

8' ΓΚΟΛ 1-0 Ο Μπρέσκα έφυγε από δεξιά, έκανε σέντρα και ο Γκούρμα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Παναχαϊκής 

1' Έναρξη του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Μελίσσης (86' Γιαλούσης), Αρβανίτης, Ρόκας, Ολίσε, Μπρέσκα, Γιενγκά, Πόνσε, Γκούρμα (58' Ακόστα, 73' Κατσίκης). 

Πάγκος: Σταυράκης ,Μπόρας, Κατσίκης, Καπετάνος, Γιαλούσης, Ακόστα, Ντινόπουλος. 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Τίμος Καβακάς)Λαζαρίδης, Σπίνουλας, Λίτσης, Μπερντέν, Κοκκίνης(88' Χοτζάλι), Γκαντιάγκα (63' Πλέγας), Μπόζιτς, Βιγιαρέχο (46' Κοντογουλίδης), Κιάσσος, Σιτόε, Μαραγκουδάκης.

Πάγκος: Σταυριανός, Πλέγας, Χοτζάλι, Κοντογουλίδης, Καραμανλής, Παληγεώργος, Φατιόν.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Χαδήμογλου, Η. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Last modified onΚυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2013 00:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep