«Να ξυπνήσει ο κόσμος»

Την συμπαράσταση των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου ζήτησαν οι Κούκιος και Θεοδώρου - Μέσα στον Δεκέμβριο τελειώνει του Τικάο, ανέφεραν

Είναι άδικο στην προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου να μην έχει την συμπαράσταση του κόσμου, τόνισαν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Κούκιος και Κώστας Θεοδώρου. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, της ΠΑΕ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (10/12) αναφέρθηκαν και στην περίπτωση του Τικάο αλλά και στο ενδεχόμενο μεταγραφών τον Ιανουάριο.

Μιλώντας αρχικά ο Κούκιος τόνισε: «Ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι, η ομάδα ετοιμάστηκε, προχώρησε και έχουμε φθάσει σήμερα να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα που πρέπει να τα μοιραστούμε μαζί σας. Το βασικότερο θέμα είναι ο κόσμος, η στήριξη του κόσμου. Εμείς είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου, δεν έχουμε αγοράσει την ομάδα, καλούμαστε να διαχειριστούμε καταστάσεις ώστε να επιβιώσει η ομάδα και να πρωταγωνιστήσει. Τον Αύγουστο είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρηματίες στο Βόλο που έβαλαν αρκετό χρήμα ώστε να συνεχίσουμε μέχρι εδώ.

Από τα τηλεοπτικά γνωρίζαμε ότι δεν θα παίρνουμε χρήματα, τα εκχωρήσαμε για να πάρουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Η ομάδα σήμερα είναι υγιής, είδαμε και τον προηγούμενο αγώνα όταν είναι στο 90% πλήρης πώς παίζει σε μια αήττητη έδρα, είδατε τον αγώνα που γίνεται από όλους μας, αλλά εμείς είδαμε 100-200 εισιτήρια. Δεν θέλω να γίνω γραφικός με τον κόσμο. Εμείς είμαστε καψούρηδες για τον Ολυμπιακό. Θα πολεμήσουμε, θα αγωνιστούμε γιατί θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό».

Σχετικά με την υπόθεση του Τικάο ανέφερε: «Για τον Τικάο, είμαστε σε επαφές, μιλάμε, μέσα στον Δεκέμβριο θα έχει τελειώσει. Ό,τι και να γίνει, εμείς θα προχωρήσουμε, θα αναλάβουμε την ομάδα όπως και να έχει το θέμα, δεν θα την αφήσουμε. Ένα πράγμα ζητάμε από ηθική πλευρά, όχι οικονομική. Βοηθήστε την ομάδα για να είναι εκεί που πρέπει. Μην απογοητεύεστε. Είχαμε τραυματισμούς, είχαμε ατυχίες, κάναμε κάποιες λάθος επιλογές. Στο πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη ούτε ο πρώτος γύρος. Το 2008-09 ήταν πιο πίσω η ομάδα απ' ότι είναι τώρα. Εμείς σαν διοίκηση ό,τι και να γίνει θα συνεχίσουμε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Μπορεί αύριο να φύγουμε χρεωμένοι. Το αποδεχόμαστε και λέμε ότι θα προσπαθήσουμε, γιατί είναι καλό να υπάρχει η ομάδα. Θέλουμε ο κόσμος να έρχεται στην ομάδα και να στηρίζει την προσπάθεια».

Αναφορικά με το θέμα των μεταγραφών σημείωσε: «Όλες οι προσφυγές σχεδόν έχουν διακανονιστεί, υπάρχει μία εκκρεμότητα με τον Γιαλούση που θα κλείσει. Αν μπορέσει ο κ. Καλογιάννης να πάρει παράταση από την ΕΠΟ, ώστε να κάνουμε μεταγραφές, τότε θα γίνουν. Για εμένα πάντως δεν χρειάζονται. Τώρα η ομάδα είναι υγιής. Θα συνεχίσουμε και θέλουμε ηθική υποστήριξη, όχι για εμάς αλλά για τον Ολυμπιακό Βόλου».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Θεοδώρου, υπογραμμίζοντας: «Είναι άδικο σε μία προσπάθεια διοίκησης πρωτοδικείου, να μην υπάρχει συμπαράσταση, στην ομάδα της πόλης που δεν είναι μαγαζί κανενός. Μέχρι στιγμής οι άνθρωποι αυτοί που είπαν ότι θα στηρίξουν το εγχείρημα αυτό το καλοκαίρι, το έκαναν, δαπάνησαν ποσό 400.000 ευρώ, δεν χρωστάει τίποτα ο Ολυμπιακός. ΙΚΑ-εφορία είναι πληρωμένα, έχει κάνει διακανονισμό, έγιναν οι μεταγραφές χωρίς αντίστοιχα έσοδα κι από τη Football League και τα τηλεοπτικά. Κάποιοι μπήκαν μπροστά για την αγάπη τους για αυτή την ομάδα. Όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και χρειάζεται συμπαράσταση. Δεν μπορεί η Λάρισα να πουλάει 1500 εισιτήρια διαρκείας, Είναι αδιανόητο αυτοί να πουλάνε 1500 και εμείς ούτε τα 500. Αυτή η ομάδα πρέπει να έχει στο γήπεδο, για να πολεμήσουμε μέχρι τον τέλος, τουλάχιστον 2000 εισιτήρια. Δεν έχουμε εικόνα εμπορικής ομάδας και θα υπάρξουν προβλήματα.

Πρέπει να ξυπνήσει από το λήθαργο ο λαός του Ολυμπιακού Βόλου. Να συμπαρασταθεί στο γήπεδο. Το έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε. Είναι άδικο αυτή η ομάδα να μην έχει συσπειρωμένο τον κόσμο. Είναι βαρύ το φορτίο που είναι μπροστά. Ντέρμπι Ολυμπιακός Βόλου με τον Απόλλωνα και είχε 500 εισιτήρια. Δηλαδή πότε θα έρθει αυτός ο κόσμος κοντά στην ομάδα; Εμείς δεν μπορούμε να αντέξουμε τις τρέχουσες εξελίξεις που είναι πολύ δύσκολες. Για την... βόμβα Τικάο, κάποιοι έβαλαν το χέρι τους. Δεν είναι τώρα όμως η ώρα. Είναι άδικο σ' αυτή την προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές που θέλουν το κάτι παραπάνω, να μην έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της πόλης. Να μην αμφισβητούνται αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον Ολυμπιακό. Βοηθήστε τους για να βοηθήσουν».

Μιλώντας εκ νέου για την υπόθεση του Τικάο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κούκιος, δήλωσε: «Ψάχνουμε να βρούμε μια φόρμουλα μαζί του, δεν είναι εύκολο όταν ο παίκτης έχει δικαστική απόφαση 400 χιλιάρικα στο χέρι του. Η υπόθεση είναι πάρα πολύ δύσκολη, θα προσπαθήσουμε. Όταν ήρθε το χαρτί από τη FIFA και το παρέλαβαν στην ΕΠΟ, κανένας δεν ειδοποίησε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν υπήρχε. Κρατούσαν το χαρτί και δεν ειδοποίησαν. Ο κ. Τικάο ήταν πληρωμένος μέχρι τελευταίο ευρώ που ήταν στο Βόλο.

Δεν ειδοποίησαν από την ΕΠΟ τη FIFA ότι δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός Βόλου. Εάν η ΕΠΟ απαντούσε ότι δεν υπήρχε η ομάδα εκείνη τη στιγμή, τελείωνε η υπόθεση. Αυτό δεν έγινε. Είμαστε εκτός προγράμματος γιατί είχαμε υπολογίσει 50-60 χιλιάδες, όχι 400. Αυτό που βγήκε δεν μπορεί να διευθετηθεί. Στην Αθήνα μας βλέπουν μια ομαδούλα με 300 εισιτήρια. Βλέπουν τη Λάρισα με 5000 εισιτήρια. Είναι διαφορετικό. Εμείς κάνουμε διαχείριση, προσπαθούμε να είμαστε έντιμοι. Το θέμα είναι οικονομικό. Κάνουμε ενημέρωση για αυτά που έρχονται, γιατί θέλουμε να τα προλάβουμε».

Πηγή: magnesiasports.gr

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep