Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Μαζί για την υπέρβαση»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Καραγιάννης ανακοίνωσε την παραμονή του και προανήγγειλε την επιστροφή στο ΕΑΚ.

Ο Καραγιάννης έδωσε την Τρίτη (09/07) συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε ότι απέρριψε δύο προτάσεις για την πώληση της ΠΑΕ. Άφησε αιχμές κατά του Ανδρέα Πάτση, προανήγγειλε δυναμική ενίσχυση, επιστροφή στο ΕΑΚ και έκανε γνωστό ότι ο Γιώργος Βαζάκας παραμένει στο τιμόνι με βοηθό τον Μανουέλ Ρόκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Καραγιάννης:

Για το ενδιαφέρον των επενδυτών:

«Υπήρξαν δύο κρούσεις, η πρώτη αφορούσε την εκχώρηση του μάνατζμεντ με οψιόν μετοχικής αγοράς. Αν και αυτή η εκχώρηση με ενδιέφερε, απορρίφθηκε, διότι ανέδειξε πρόβλημα εγγύησης. Δεν μου δόθηκε απάντηση για το χρόνο της αγοράς. Δεν μου αναλύθηκαν τα πολύ απλά, το μπάτζετ και ο στόχος της επερχόμενης περιόδου.

Η δεύτερη αφορούσε κατευθείαν πρόταση αγοράς. Απορρίφθηκε, γιατί ο νομικός εκπρόσωπος του επενδυτή ανέδειξε προβλήματα σοβαρότητας. Αρνούταν να μου αποκαλύψει τα ονόματα των ενδιαφερομένων και περιείχε θολές διαθέσεις. Για να μην διακινδυνεύσω την ιστορία της ομάδας, συνεχίζω.

Θεωρώ δεδομένη τη στήριξη των φιλάθλων, η οποία είναι συγκινητική. Το γνωρίζουμε όλοι μας ότι οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες, ιδιαίτερα οι οικονομικές. Εγώ και οι συνεργάτες, που έχουν στελεχώσει ήδη την ΠΑΕ, θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Με τη βοήθεια των φιλάθλων και τη δική μου και των συνεργατών. Ζητάω τη στήριξη των τοπικών επιχειρηματιών. Οι 17.000 μας συγκίνησαν, αλλά μας γέμισαν και ευθύνες. Πρέπει να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα».

Για την επιστροφή στο ΕΑΚ:

«Αφουγκράζομαι τις απόψεις των φιλάθλων, είμαι ένας από αυτούς. Το Πανθεσσαλικό είναι μισή έδρα και σε αυτά δεν χωράνε μισά. Αποδείχθηκε ότι μία ομάδα δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό χωρίς να έχει γήπεδο και δικές του εγκαταστάσεις. Όπως ο Απόλλων, η Καλλονή, ο Εργοτέλης παίζει μόνος του στο Παγκρήτιο. Και ο Παναιτωλικός. Η συγκατοίκηση μάς κούρασε πολύ. Δημιουργούνταν πολλά προβλήματα. Ποια θα είναι η κατάσταση του χλοοτάπητα στο Πανθεσσαλικό;

Ζητάμε από το Δήμο απλά το παραχωρητήριο. Θέλουμε άδεια στατικής επάρκειας για το ΕΑΚ και η χρήση του αφορά μόνο τον Ολυμπιακό. Μετά από όλα τα δειν που περάσαμε, το πρώτο μου μέλημα θα είναι να ζητήσω αργότερα το ΕΑΚ για πολυετή παραχώρηση στην ομάδα μας. Όσο και για τις μεγάλες ομάδες που παίζουν στο Πανθεσσαλικό και σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου τους είναι μεγάλες, ας το αποδείξουν ότι μπορούν να το γεμίσουν. Μία μεγάλη ομάδα τη συνιστούν ο κόσμος της, η συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι τίτλοι, η έδρα της. Για τον Ολυμπιακό μας λείπει μόνο ένα από τα παραπάνω.

Τους στέλνω ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ομάδα μας θα παίξει στο ΕΑΚ είτε το θέλουν είτε όχι. Το κάλεσμα που έκανα, δεν άφησε αδιάφορους όσους βοήθησαν τότε τη μεγάλη ομάδα το 2010-11.

Τα νέα μέλη της διοίκησης είναι οι Μανώλης Κρατήρας, Γιώργος Βαρούτσικος, Γιάννης Καφενταράκης. Μέσω του σάιτ θα σας ανακοινώσω το οριστικό σχήμα της ομάδας. Από το υπάρχον θα είναι όλοι μέσα στην ομάδα, θα τη βοηθήσουν. Μου το επιβεβαίωσαν. Η διοίκηση είναι ανοικτή για όσους θέλουν να συμβάλουν. Από την οικογένεια του Ολυμπιακού, δεν περισσεύει κανένας.

Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε. Όλες αυτές τις ημέρες έχουμε τρέξει πολλά θέματα. Έχουμε κάνει κατάθεση ψυχής και οργανωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε στο 70%, και πολύ μπροστά από κάποιους. Είμαστε έτη φωτός μπροστά. Κινηθήκαμε για τη δημιουργία μίας νεανικής και συνάμα έμπειρης ομάδας, θα έχουμε 7αδα έμπειρων παικτών, θα δημιουργήσουμε μία ομάδα με δύο ισάξιες 11άδες. Θα έχουμε 8 παίκτες από Σούπερ Λίγκα, οι ξένοι θα είναι 7. Οι υπόλοιποι είναι αξιολογότατοι ποδοσφαιριστές. Όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: διαθέτουν προσωπικότητα. Μπορούν να πάρουν ο καθένας από αυτούς την ομάδα πάνω τους».

Με Βαζάκα στο τιμόνι

«Συνεχίζουμε με προπονητή τον Γιώργο Βαζάκα. Γιατί; Ο απολογισμός του. 6 νίκες, εκ των οποίων οι 4 εκτός έδρας. Βοηθός προπονητή θα είναι αυτός που έφυγε τελευταίος και επέστρεψε πρώτος. Ο Εμμάνουελ Ρόκα, προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο Φίλιππος Μπολοβίνης. Ο τεχνικός διευθυντής, του οποίου το ήθος θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Θα είναι ο Ηλίας Σολάκης, εύχομαι καλή και νέα σταδιοδρομία και είμαι σίγουρος για αυτή. Θα γράψει ιστορία σε αυτή τη θέση, θα την επαναπροσδιορίσει. Αν χρειαστεί βάζει τα παπούτσια του και παίζει. Υπεύθυνος Τύπου ο Μάνος Παναγιωτόπουλος. Η πρώτη θα γίνεις στις 22 Ιουλίου στο ΕΑΚ».

Για το αν χωράει τον κόσμο το ΕΑΚ:

«Περιμένω την απάντηση από το διοικητικό συμβούλιο ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ. Αύριο θα συνεδριάσει. Θα μας δοθεί το ΕΑΚ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, για το ΕΑΚ αν μας αφήσουν να κάνουμε αυτά τα οποία έχω σκεφτεί και σχεδιάσει, δεν θα θέλουμε να επιστρέψουμε στο Πανθεσσαλικό».

Για τα διαρκείας:

«Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη. Νιώθουμε δυνατοί, ζήτησα τη βοήθεια του κόσμου, των επιχειρηματιών, θεωρώ σημαντική τη βοήθεια για να υπάρξει η υπέρβαση».

Για το πρωτάθλημα ενός ομίλου ή δύο ομίλων:

«Στη συνεδρίαση της Football League, αυτό το οποίο διαισθάνθηκα, οι καινούργιες ομάδες από τη Γ΄ Εθνική, έχουν όλες πρόβλημα με το μετοχικό κεφάλαιο. Υπάρχει η παράμετρος που λέγεται εγγυητική επιστολή. Πρέπει να τη δώσουν από την αρχή. Ετοιμαζόμαστε για έναν μαραθώνιο».

Για τις Ακαδημίες:

«Με τις Ακαδημίες θα ασχοληθούμε, γιατί πρέπει να ξαναυπάρξουν Βολιώτες ποδοσφαιριστές».

Για τα τηλεοπτικά:

«Τα χρήματα από τα τηλεοπτικά θα πάνε αναλογικά με το brad name, τα εισιτήρια, τον κόσμο, τις τηλεοπτικές μεταδόσεις και όλα τα σχετικά. Η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου έγινε αποδεκτή και βάση αυτής θα γίνει ο καταμερισμός των χρημάτων από τα τηλεοπτικά».

Είπε επίσης: «Η μπουτίκ στο ΕΑΚ είναι έτοιμη, ενώ η προετοιμασία θα γίνει στην Πορταριά. Τα γραφεία της ΠΑΕ θα πάνε στο ΕΑΚ».

Πηγή: sport7.gr

Last modified onΤρίτη, 09 Ιούλιος 2013 14:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep