Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Κατάθεση ψυχής»

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε για το… σπριντ ανόδου με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «sport7» και στη δημοσιογράφο, Μαρία Μοσχονά και υποσχέθηκε στους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου ότι η ομάδα του θα κάνει κατάθεση ψυχής για να φύγει με το τρίποντο. Αναφέρθηκε ακόμα στην πίεση που υπάρχει, στη διαχείριση του υλικού εν μέσω διαδοχικών αγώνων και στο… σπριντ ανόδου.

Ένα απόσπασμα της συνέντευξης Παντελίδη:

Πώς βιώνετε τη συνύπαρξη των δύο ομάδων στο Βόλο;

«Είχα πάει και στη Ρόδο, όπου είχε δύο ομάδες, αλλά δεν ήταν το ίδιο. Πραγματικά, από μόνος μου δεν το βιώνω. Και αυτό, διότι δεν βγαίνω πολύ έξω και δεν δέχομαι μηνύματα. Δεν διαβάζω σάιτ, δεν ακούω ράδιο, δεν παρακολουθώ τοπικά κανάλια. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαι ήρεμος και συγκεντρωμένος για να πετύχουμε το στόχο μας».

Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού εν όψει του ντέρμπι;

«Να είναι σίγουροι ότι θα προετοιμάσουμε την ομάδα όσο γίνεται καλύτερα. Ξέρουμε τη σημασία και τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού. Έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο, όμως το Σάββατο θα καταθέσουμε την ψυχή μας».

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον ερχομό σας, παρουσιάζει αγωνιστική άνοδο. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

«Έχει να κάνει με τη συσπείρωση της ομάδας, την αλλαγή της διοίκησης και την ώθηση του κόσμου. Με τη βοήθεια των νέων παικτών και τη δουλειά άλλαξαν κάποια πράγματα. Ήταν επίσης σημαντικό το ότι κάναμε στην αρχή τρεις νίκες, που μας έδωσαν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».

Πώς διαχειρίζεται ένας προπονητής το «Τετάρτη- Κυριακή», ειδικά όταν η ομάδα του έχει στόχο την άνοδο στη SuperLeague;

«Είναι πολύ δύσκολο, γιατί δεν υπάρχει η υποδομή. Τα παιδιά δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιο τρόπο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να προσέχει πολύ, να έχει συγκεκριμένο διαιτολόγιο και να προσέχει τη ζωή που κάνει. Το έζησα και πέρυσι αυτό, αλλά η διαφορά είναι ότι με τον Πανθρακικό έκανα προετοιμασία τεσσεράμισι μήνες και μπήκαν διαφορετικές βάσεις. Στον Ολυμπιακό Βόλου ήρθα τέλη Ιανουαρίου».

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα με αρκετό και απαιτητικό κόσμο, ειδικά μετά την πολύ καλή πορεία στη Super League. Είναι κάτι που σας αγχώνει ή σας δίνει κίνητρο;

«Όσο περισσότερος είναι ο κόσμος, τόσο μεγαλύτερη πίεση υπάρχει. Δεν με απασχολεί πολύ, υπάρχουν στιγμές, βέβαια, που μπορεί να το σκέφτομαι παραπάνω. Ήξερα, όμως, πριν έρθω, ποιος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Όταν συμφώνησα, η ομάδα ήταν αρκετούς βαθμούς πίσω, τώρα είναι πιο κοντά στον στόχο της, στην άνοδο στην Super League. Όταν ήρθα, είχαμε να διανύσουμε μία κούρσα 10.000 μέτρων, τώρα είμαστε στα 100 μέτρα, κάνουμε σπριντ. Και στα σπριντ, πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός για να κόψεις πρώτος το νήμα».

Στο διάστημα που είστε προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, υπήρξε δύσκολη στιγμή;

«Σε έναν προπονητή υπάρχουν πάντα δύσκολες στιγμές. Η προπονητική ζωή είναι γεμάτη από πολλές λύπες και λίγες χαρές. Ασφαλώς, το παιχνίδι με τη Λάρισα ήταν μία δύσκολη στιγμή, καθώς ήθελα να το κερδίσουμε για τον κόσμο».

Έχετε συζητήσει το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας σας; Είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση του στόχου της ανόδου στην Super League;

«Είναι πολύ νωρίς για να το συζητάμε. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και αυτή την στιγμή κανέναν δεν απασχολεί αυτό. Πόσο μάλλον εμένα. Με απασχολεί να δίνω όλο μου το είναι στο παιχνίδι. Θέλω να ανέβει η ομάδα».

Ένα σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα της Football League; Είναι πιο δύσκολο από πέρυσι;

«Είναι πολύ δύσκολο σε σχέση με το περσινό. Υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο και αυτό κάνει το πρωτάθλημα ακόμη πιο απρόβλεπτο. Είναι εύκολο να χάσεις κάποιους βαθμούς και πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος για να πετύχεις το στόχο σου. Για εμένα είναι αρνητικό το ότι ήρθα τέλος Ιανουαρίου και έπρεπε να γνωρίσω τους παίκτες μου, καθώς δεν είχα συνεργαστεί στο παρελθόν με κανέναν από αυτούς. Αυτό γίνεται μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια που γίνονται Τετάρτη- Κυριακή, δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια. Δεν υπάρχει βδομάδα που να έχεις χρόνο να δεις την ομάδα».

Έχετε ξεχωρίσει κάποιους νεαρούς Έλληνες παίκτες της κατηγορίας;
«Μου άρεσαν ο Γιάννης Ντόσης της Καβάλας και ο Παναγιώτης Πλαβούκος του Θρασύβουλου».

Διαβάστε περισσότερα στο www.sport7.gr

Last modified onΤρίτη, 16 Απρίλιος 2013 16:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep