«Πιστεύω ότι δεν θα συνεχιστεί η Football League»

Ο Ρήγας Στύλας εξέφρασε την εκτίμησή του για το μέλλον της Football League και για την αναδιάρθρωση.

Ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου, Ρήγας Στύλας, εξέφρασε την άποψή του ότι η Football League πολύ δύσκολα θα συνεχιστεί, ενώ τοποθετήθηκε για την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση. Διαβάστε όσα είπε στο magnesiasports.gr...

Για το φετινό διαφορετικό Πάσχα:
«Πέρασα το Πάσχα στον Βόλο μαζί με τον Καμπαγέρο, τον Μπαταγίνι και τον Ντομίνγκεθ, οι οποίοι λόγω της κατάστασης έμειναν πίσω. Το καλό για όλους τους παίκτες είναι ότι σε δύο περίπου βδομάδες θα πάψει να υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης και θα μπορούν να προπονούνται ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους. Πρώτα απ’ όλα βέβαια είμαστε χαρούμενοι ότι περάσαμε τα δύσκολα με τον κορωνοϊό. Η Ελλάδα λειτούργησε πολύ σωστά. Θα βγούμε πιο δυνατοί όλοι οι Έλληνες απ’ αυτήν την περιπέτεια και θέλω να πιστεύω ότι θα βγούμε πιο δυνατοί και στην επανεκκίνηση που θα κάνει το ποδόσφαιρο, ώστε να δούμε κάτι το διαφορετικό στο μέλλον».

Για το τι πιστεύει για τη συνέχεια:
«Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, γιατί κατά την άποψή μου οι ομάδες δεν μπορούν να καλύψουν αυτή τη μεγάλη οικονομική ζημιά που έχει γίνει. Αυτό που έγινε φέτος με τη δική μας κατηγορία να μην έχουμε πάρει ούτε τα λίγα έσοδα που μας υποσχέθηκαν και να έχει δημιουργηθεί μία αχρείαστη Σούπερ Λιγκ 2 με πολύ περισσότερα έσοδα και πολύ λιγότερο ανταγωνισμό, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην πράξη, ήταν πολύ αρνητικό για τις διοικήσεις όλων των ομάδων. Τουλάχιστον μπορούν τώρα να διορθώσουν την κατάσταση με μία νέα δίκαιη αναδιάρθρωση κι αυτό θέλουμε κι εμείς, είτε γίνουν δύο όμιλοι είτε ένας, αν και πιστεύω ότι ο ένας θα αποφέρει περισσότερα έσοδα στις ομάδες και ένα περισσότερο ανταγωνιστικό προϊόν με πολλά ιστορικά σωματεία. Με τους δύο ομίλους και με 24 συνολικά ομάδες μπορεί να υπάρχουν λιγότερα έξοδα για μετακινήσεις, όμως είναι διαφορετικό να μοιραστεί η πίτα σε 16 κι άλλο σε 24 ομάδες. Θεωρώ ότι όσα περισσότερα χρήματα πάρει μία ομάδα, τόσο καλύτερα μπορεί να διαχειριστεί ένα μπάτζετ και να φέρει καλύτερους παίκτες, θέτοντας υψηλούς στόχους και κάνοντας το βήμα παραπάνω.

Πιστεύω ότι από δω και πέρα όλες οι ομάδες πρέπει να είναι σύμφωνες με την άποψη να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να συνταχθούν μ’ αυτή. Πώς να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μ’ αυτές τις συνθήκες; Οι ομάδες φέτος ήταν στο έλεος του Θεού. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στιγμή αυτή μετά από μία δυσκολία που περάσαμε να μπορέσουμε να διορθώσουμε κακώς κείμενα, καθώς το πείραμα με τη Σούπερ Λίγκα 2 απέτυχε, εφόσον η Φούτμπολ Λιγκ ήταν πολύ ανώτερη αγωνιστικά. Από τη στιγμή που θα γίνει μία επανεκκίνηση του ποδόσφαιρου, είναι καλό να διορθωθούν τα κακώς κείμενα τώρα».

Για τα πεπραγμένα της φετινής διοίκησης της Νίκης:
«Η διοίκηση της Νίκης φέτος έχει βάλει πάρα πολλά χρήματα και τα ανταποδοτικά έσοδα ήταν ελάχιστα. Ήταν ένα τεστ για μας φέτος και πιστεύω ότι ο κόσμος της Νίκης μας αφουγκράστηκε και είδε αρκετά θετικά την προσπάθειά μας και κατά την άποψή μου περάσαμε αυτό το τεστ με επιτυχία. Η καινούρια χρονιά για μας θα είναι τελείως διαφορετική, γιατί θα έχουμε χρόνο μπροστά μας. Πέρσι μας έστειλαν mail να δηλώσουμε συμμετοχή στις 3 Σεπτέμβρη και στις 4 Σεπτέμβρη έληγε η προθεσμία, τη στιγμή που υπήρχε η ευχέρεια από τη μεριά της διοργανώτριας να έχει στείλει έγγραφο μία βδομάδα μετά τη λήξη δήλωσης συμμετοχών των ομάδων, που ήταν στις 7 Αυγούστου».

Για το αν η Νίκη θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν σε μεγαλύτερη κατηγορία:
«Και με τις δύο προτάσεις, είτε με τον έναν είτε με τους δύο ομίλους, η Νίκη Βόλου θα είναι μέσα στις ομάδες που θα ανέβουν, γιατί πιστεύω ότι και με τον έναν όμιλο θα πάρουν την άνοδο οι έξι πρώτες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, όπως έχει αυτή τη στιγμή η βαθμολογία. Η Νίκη πρέπει να βάλει στόχο να ανέλθει στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας προχωρήσει προηγουμένως τον σχεδιασμό της για την κατασκευή ενός προπονητικού κέντρου στον ΟΣΕ στα πρότυπα των ευρωπαϊκών, ώστε να έχει μία μήτρα που μπορεί να γεννάει στο μέλλον δικούς της παίκτες».

Για το γεγονός ότι εξετάζει κάποιους ξένους:
«Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Στάικο (σ.σ. Βεργέτη). Το μόνο που μπορώ να πω είναι κοιτάμε μέσω βίντεο λάτιν ποδοσφαιριστές, χωρίς να θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τη χώρα καταγωγής τους ή τις θέσεις που αγωνίζονται. Σε κάθε περίπτωση εμείς εκτιμούμε όλη την ομάδα που αγωνίστηκε φέτος κι όταν έρθει η ώρα του σχεδιασμού, θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το νέο ρόστερ με τη συμπλήρωσή του από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, και εφόσον γίνει η αναδιάρθρωση που θέλουμε, να θέσουμε μετά ως στόχο την Α’ Εθνική. Τέλος, θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο και να κάνει υπομονή. Τα καλύτερα θα έρθουν και τα δύσκολα τα αφήνουμε πίσω. Χρειάζεται να είμαστε αισιόδοξοι».

Last modified onΤρίτη, 21 Απρίλιος 2020 16:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep