Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Η πιο λαμπρή Νίκη»

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Ανδρέα Πάτση στη ΓΣ της Νίκης Βόλου.

Απολογισμό της σεζόν που πέρασε έκανε ο Ανδρέας Πάτσης στη ΓΣ των μετόχων της Νίκης που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (09/06) σε ξενοδοχείο της πόλης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι «κυανόλευκοι», στην άδεια που δεν πήρε η θεσσαλική ομάδα, υποσχέθηκε ότι ακολουθούν τα 50 πιο λαμπρά χρόνια της ιστορίας της, αποκάλυψε ότι ο Ανιέτε μένει και προανήγγειλε την έλευση ξένου προπονητή. Φυσικά, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Αχιλλέα Μπέο…

Μεταξύ άλλων ο Πάτσης ανέφερε:
«Ίσως να πρόκειται για το μεγαλύτερο άθλο του ποδοσφαίρου. Μία ομάδα που πριν περίπου δύο χρόνια βρίσκονταν προ των πυλών του χάους. Θυμάμαι όταν είχα έρθει εδώ το 2012 η ομάδα βρίσκονταν στην 7η – 8η θέση και υπήρχε η σπίθα και η φλόγα των φιλάθλων της Νίκης Βόλου, αλλά και μία πραγματικότητα που την οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Τέτοια ανατροπή ποδοσφαιρικά φαντάζομαι πως δεν έχει ξαναγίνει.

Κι όμως αυτή η ομάδα οργανώθηκε άρτια, είχε πίστη και πάθος, ασφαλίστηκε από κάθε εξωγενή παράγοντα έτσι ώστε να μην μπορεί να επηρεάζεται από τίποτα, έγιναν επιλογές παικτών που είχαν ποιότητα και χαρακτήρα. Φτάσαμε στα play off. Το πρόβλημα αυτής της ομάδας δεν ήταν στο αγωνιστικό κομμάτι. Το πρόβλημα ήταν οι εξωγενείς παράγοντες που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να ανακόψουν αυτή τη δυναμική πορεία

Το τελευταίο κρούσμα ήταν καταγγελία με κοινοποίηση στη Σούπερ Λιγκ που ανέφερε πως ξεκινά διαδικασία ανακλήσεως της άδειας της ΠΑΕ ώστε να αρχίσει εκκαθάριση. Είναι μία ομάδα που λειτούργησε «ταλιμπανίστικα». Πέσαμε στη φωτιά γιατί δεν είχαμε και καμία άλλη επιλογή. Είναι μία ομάδα που ήρθε να ανατρέψει όλο το σκηνικό στο ποδόσφαιρο. Αυτή η πορεία ολοκληρώθηκε με την τεσσάρα επί του Ηρακλή, που του τη χρωστούσαμε από το περσινό 4-0 και την άνοδό μας στα μεγάλα σαλόνια. Τα 50 πέτρινα χρόνια θα μείνουν ως μία κακή ανάμνηση, τα επόμενα 50 χρόνια θα είναι τα λαμπρότερα της ιστορίας της Νίκης Βόλου.

Για τον στόχο στο πρωτάθλημα:

«Από αύριο η Νίκη αρχίζει να υλοποιεί ένα πλάνο τριετίας. Δεν θα είμαστε το εύκολο θύμα ή ο σάκος του μποξ του πρωταθλήματος. Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι βαθιά νυχτωμένοι και θα αιφνιδιαστούν όπως και φέτος. Το πρώτο που θα κάνουμε είναι στελεχώσουμε το ρόστερ της ομάδας με τα καινούρια δεδομένα».

Για τον προπονητή:

«Η τεχνική ηγεσία θα είναι από το εξωτερικό. Θέλουμε ανθρώπους να μην έχουν σχέση με την κακή ελληνική πραγματικότητα. Θέλουμε ποιοτικές ξένες σχολές που μπορούν να σταθούν σε διεθνής διοργανώσεις, δουλεύουν με διαφορετική φιλοσοφία και επαγγελματισμό και έχουν μάθει να χτίζουν σύνολα ανταγωνιστικά και αξιόπιστα. Αυτή θα είναι η πρώτη μας επιλογή, με τις συμφωνίες να είναι τριετούς διάρκειας. Θα πάμε ισορροπημένα και ταπεινά. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν θα κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα. Το τεχνικό επιτελείο θα έχει κλείσει μέχρι και την επόμενη εβδομάδα».

Για το ρόστερ:

«Θα κρατήσουμε τους παίκτες που μπορούμε από την περσινή ομάδα. Θα προχωρήσουμε σε τρεις επιλογές ξένων παικτών οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά και αυτό θα γίνει από επιτελεία γραφείων του εξωτερικού που ήδη τους έχει ανατεθεί η συγκεκριμένη αποστολή. Θα δώσουμε βάρος στις υποδομές ώστε στο σύντομο μέλλον να μπορούμε να βγάζουμε τις νέες γενιές αθλητών για την ομάδα μας. Η ομάδα μας τη χρονιά που έρχεται σας διαβεβαιώνω πως θα είναι αξιόμαχη και ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για όλους τους αντιπάλους».

Έκανε ακόμα αναφορά στις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου:

«Και επειδή από κάποιους κατηγορήθηκα ως λαϊκιστής, και επειδή όταν δεν ξέρεις μία λέξη καλό είναι να ανοίγεις ένα λεξικό, δεν είναι κακό. Αυτός που λέει του χρόνου θα ανέβω και θα πάρω την κούπα, σε αντιπαράθεση με κάποιον που λέει: ψάξτε να βρείτε τον 2ο, ο λαϊκιστής ποιος είναι από τους δύο. Το λεξικό του Μπαμπινιώτη το στέλνω δωρεάν στο Δημαρχείο. Αυτοί που κάνουν ευφυολογήματα και εξυπνάδες, θα πρέπει πρώτα να μετρήσουν το μπόι τους και να ξέρουν με ποιον τα βάζουν.

Οι πλάκες ήταν μέχρι εδώ. Τράβηξε την κόκκινη γραμμή. Όσον αφορά το πρόσωπό μου, κριτική δέχομαι. Προσβολές εκεί που τον παίρνει. Στους υποτακτικούς του, στους λακέδες του, στους έμμισθούς του, σ' αυτούς που τους καρπαζώνει. Τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου όταν τον συναντάνε στο δρόμο να σκύβουν το κεφάλι και τα μάτια χαμηλά. Αυτοί που μας είπαν πως δεν ξέρουμε από ποδόσφαιρο, ας περάσουν από τα μπαράζ πρώτα. Το «ψάξτε να βρείτε το δεύτερο» και το «2,5 παίκτες» κάνουμε και μαθήματα δωρεάν για την επόμενη χρονιά.

Μαγκιές μέχρι εδώ. Εγώ δεν προκάλεσα και δεν προκαλώ κανέναν. Σέβομαι τους πάντες. Όποιος προσβάλλει τον πρόεδρο, τους ανθρώπους και τον λαό της Νίκης θα μας βρει μπροστά του και εμείς δεν λέμε λόγια, κάνουμε πράξεις. Έχουμε αποδείξει πως λειτουργούμε με έργα. Συνιστώ ψυχραιμία. Όποιος έχει πρόβλημα να τρώει γλυκά για να ηρεμεί. Μην ξεκινάει να λέει βλακείες, θα μπερδευτούμε άσχημα. Και όποιος νομίζει ότι από το πολύ πάχος αγκομαχά, να αδυνατίσει. Δεν μπορεί κανείς να βρίσκεται πίσω από έναν θεσμό για να προσβάλλει και να υποτιμά. Συμβουλή: μαζευτείτε μη σας μαζέψω!».

Για τη φιέστα με την ΑΕΚ:

«Η φιέστα θα γίνει προς τα τέλη Ιουλίου με την ΑΕΚ. Στη φιέστα θα τιμηθούν τόσο όλοι όσοι ανέβασαν φέτος την ομάδα, όπως θα τιμηθεί και η ομάδα που πριν 48 χρόνια ανέβασε τη Νίκη στην Α' Εθνική. Όπως επίσης θα τιμήσουμε και την ομάδα του Πύρασου για την άνοδο στην Γ' Εθνική».

Για την αδειοδότηση:

«Η απόφαση της μη αδειοδότησης είναι τελεσίδικη. Δεν μας προβληματίζει και ούτε ξεφεύγει πολύ από τον αρχικό σχεδιασμό μας».

Για τον Ανιέτε:

«Μένει ο Ανιέτε και υπογράφει τριετές συμβόλαιο. Ο Ανιέτε είναι σημαία του συλλόγου μας, παρόλο που θα πρέπει να λειτουργούμε χωρίς συναίσθημα. Είναι βαθύτατη πεποίθηση όλων μας πως ο Ανιέτε μπορεί να σταθεί ως πρώτος παίκτης στη Σούπερ Λιγκ».

Για το αθλητικό κέντρο:

«Οι υποδομές απαιτούν εγκαταστάσεις και το αθλητικό κέντρο είναι στα άμεσα σχέδιά μας. Στόχος δεν είναι η παραμονή. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία νέα ομάδα που θα κοιτάξει στα μάτια τον κάθε αντίπαλο, θα είναι ανταγωνιστική που θα πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Το πλάνο είναι τριετές και θα πάμε βήμα-βήμα. Μετά από την κατάκτηση κάθε κορυφής, βλέπεις την επόμενη».

Για τον Άρη Σοϊλέδη:

«Η πρόταση της ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα τιμητική και από τη στιγμή που ο παίκτης ήθελε να πάει στην ΑΕΚ, εγώ δεν θα μπορούσα να του αρνηθώ και ποτέ δεν θα του έβαζα φρένο στην καριέρα του. Όταν ένας παίκτης σου έχει προσφέρει τόσα πολλά, θα ήταν ανέντιμο να το κόψω τα φτερά και του ευχόμαστε καλή πορεία με τη νέα του ομάδα. Θα τον συναντήσουμε και θα τον κερδίσουμε με τη νέα του ομάδα».

Για τις συμμαχίες:

«Ο Πάτσης δεν πάει με κανένα άρμα, πάει με το δικό του άρμα. Έχω τη δική μου τρέλα. Σε θέματα απόψεων και θέσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η άποψή μου με του Δημήτρη Μελισσανίδη υπάρχει ταύτιση. Η είσοδος του Δημήτρη Μελισσανίδη στο ποδόσφαιρο φαίνεται πως δημιουργεί μία νέα ημέρα για το ποδόσφαιρο. Το ίδιο ισχύει και για τον Αλαφούζο αλλά και τον Σαββίδη, σε μικρότερο βαθμό».

Πηγή: goalpost.gr

Last modified onΤρίτη, 10 Ιούνιος 2014 03:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep