Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Κανένα εμπόδιο για μεταγραφές»

Ο προϊστάμενος ΔΟΥ Βόλου, Χρήστος Τσαμπρινός μίλησε για τον έλεγχο στη Νίκη.

Στο Ράδιο Ένα φιλοξενήθηκε ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Βόλου, Χρήστος Τσαμπρινός και αναφέρθηκε στον έλεγχο που γίνεται στη Νίκη Βόλου. Μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτός δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση την ΠΑΕ να προχωρήσει σε μεταγραφές.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Καταρχήν δεν μπαίνω στη διαδικασία και στην ουσία του ελέγχου γιατί δεν μου επιτρέπεται από το φορολογικό απόρρητο. Ούτε θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τον κ. Πάτση, άλλωστε έχω καλές σχέσεις και μέχρι προχθές ο κ. Πάτσης έβγαινε και έλεγε σε συνεντεύξεις του ότι με τον κ. έφορο μιλάμε καθημερινά και μου αναλύει τα θέματα του ελέγχου. Δεν θέλω να μπω σε καμία αντιπαράθεση. Αυτό που θέλω να πω μόνο είναι ότι εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, ότι αυτός ο έλεγχος έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο, είναι ένας έλεγχος που τον ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Πάτσης, το ξέρετε πολύ καλά και το έχει δηλώσει και ο ίδιος και δεν είναι θέμα δικό μου αυτό να το πω.

Ότι υπήρχε μια καταγγελία βεβαίως υπήρχε, αλλά δεν μπαίνω σε τέτοιες λεπτομέρειες. Ο έλεγχος τελειώνει και υπάρχουν όλες οι προθεσμίες που προβλέπονται από το νόμο μέσα στις οποίες έχει δικαίωμα για να κάνει απάντηση σε όλα όσα καταλογίζονται στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Έχει την προθεσμία της ενδικοφανούς προσφυγής, έχει την προθεσμία της κατάθεσης προσφυγής και από σήμερα που μιλάμε, απ’ ότι υπολογίζω, χωρίς να δεσμεύομαι το λέω, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες απαιτούνται τουλάχιστον δύο μήνες. Επομένως υπάρχει και χρόνος για μεταγραφές και χρόνος για να ανέβει η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, που εμένα δεν μου πέφτει κανένας λόγος να το πω. Έχει ένα μήνα για την ενδικοφανή προσφυγή που γίνεται στο Υπουργείο Οικονομικών και ένα μήνα για να απαντήσει στον καταλογισμό των φόρων».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα να κάνει μεταγραφές η ΠΑΕ: «Κανένα πρόβλημα από την εφορία. Εγώ κάνω τη δουλειά μου».

Για το αν του προκάλεσε έκπληξη η επίθεση του κ. Πάτση: «Σαφώς ναι. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωνε ότι έχω αγαστή συνεργασία με τον κ. Τσαμπρινό, έχοντας συναντηθεί μία φορά και σήμερα μάλιστα με πήρε τηλέφωνο να ξανασυναντηθούμε στο γραφείο μου».

Για το τι άλλαξε μέσα σε δέκα μέρες: «Ρωτήστε τον κ. Πάτση. Εγώ κάνω απλά τη δουλειά μου. Και δεν την κάνω μόνο με τον κ. Πάτση, την κάνω και με τον Ολυμπιακό και με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση».

Για τις μεταγραφές και κατά πόσο εμποδίζονται από τον έλεγχο: «Εγώ δεν ξέρω ούτε τις προθεσμίες των μεταγραφών. Αλλά στην παρούσα φάση όχι δεν μπορεί να παρακωλύσει ο έλεγχος οποιαδήποτε μεταγραφή. Ακόμα δεν έχουν βγει οι φόροι. Εμένα αν με ρωτήσετε πόσοι φόροι έχουν βγει μέχρι στιγμής δεν ξέρω. Απλά κοινοποιήσαμε ένα σημείωμα στον κ. Πάτση με τις παραβάσεις που βρήκαν οι ελεγκτές.

Είναι υποχρεωμένος να απαντήσει σε 15 μέρες, να του κάνουμε εμείς την έκθεση, να του κοινοποιήσουμε την έκθεση μέσα σε έναν μήνα, να του δώσουμε άλλον έναν μήνα για να απαντήσει σε αυτά που θα γράφει η έκθεση και μετά έχει το δικαίωμα άλλον έναν μήνα, τρεις μήνες από τώρα ουσιαστικά για να κάνει την προσφυγή και οτιδήποτε άλλο ένδικο μέσο. Δεν θα κάναμε τη δουλειά μας; Γι αυτό είμαστε εδώ. Σας το θυμίζω ότι τον έλεγχο τον προκάλεσε ο κ. Πάτσης μαζί με την καταγγελία».

Πηγή: magnesiasports.gr

Last modified onΤετάρτη, 29 Ιανουάριος 2014 17:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep