Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Τελικά... νονός τους ήμουν»

Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε για τις καταγγελίες και μηνύσεις των τεσσάρων πρώην παικτών της Νίκης Βόλου.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 έκανε λόγο για «κακό σενάριο, που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε μέση και τέλος», ενώ αναφέρθηκε στον Μανώλη Σκούφαλη, ο οποίος όπως είπε θυμήθηκε μετά από έξι μήνες να τον καταγγείλει. Παράλληλα, τόνισε ότι για τις καταγγελίες ενημερώθηκε μέσω του διαδικτύου και υπογράμμισε ότι θα παραμείνει στο ποδόσφαιρο παρά τον πόλεμο που δέχεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Πάτση:

Για τον κ. Κούγια και τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση: «Ο κ. Κούγιας με αυτά που του έχουν πει οι πελάτες του προσπαθεί να προτάξει ένα σενάριο. Δεν θα κάτσω εγώ να ερμηνεύσω την πολιτική που ακολουθεί ο καθένας. Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Κούγια, αλλά γενικά δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Ο συνάδελφος εκτελεί εντολές των πελατών του. Ο κάθε δικηγόρος έχει το δικό του τρόπο συμπεριφοράς. Αυτό επέλεξε και πιστεύει ότι είναι καλό για τα συμφέροντα των πελατών του».

Αν θα τραβήξει ο ίδιος την υπόθεση μέχρι τέλους: «Όταν παίζεις σκάκι κάθε κίνηση που κάνεις είναι μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Εγώ θα κάνω αγωγή. Δεν τρέχει τίποτα. Να έχουμε δουλειά και οι δικηγόροι δεν είναι καλό αυτό. Κάποιος είπε ότι εγώ έκανα συνομωσία, θα πρέπει κάποιος να το αποδείξει. Αν δεν το αποδείξει θα πρέπει να με αποζημιώσει. Αλλιώς θα καταδικαστώ εγώ. Είναι απλά τα πράγματα».

Για τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Κούγιας: «Εγώ θα μελετήσω την ανακοίνωση γιατί δεν πρόλαβα. Εγώ περιμένω να δω τους ίδιους τους παίκτες. Γιατί στην ανακοίνωση που έκανε ο Κυριάκος προχθές δεν είπε τίποτα. Αυτή η ιστορία προέκυψε μετά».

Για την υπόθεση του Μανώλη Σκούφαλη: «Στις 3 Ιουλίου ο Μανώλης Σκούφαλης υπέγραψε τη λύση του συμβολαίου του και ότι δεν έχει κάποια αξίωση από την ΠΑΕ γιατί είχε δύο χρόνια συμβόλαιο. Αυτό το έγγραφο είναι το ντοκουμέντο. Πέντε μήνες μετά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σενάριο. Αν ο κ. Σκούφαλης μπορεί να τα αποδείξει όλα αυτά κανένα πρόβλημα. Εμείς έχουμε ένα έγγραφο, που λέει ότι δεν μου χρωστάει τίποτα η Νίκη Βόλου και δεν έχει καμία αξίωση. Τον προσκάλεσα μέρα μεσημέρι στο γραφείο μου, τώρα αν η γραμματέας μου του φαίνεται για δίμετρη μετά από έξι μήνες τι να του πω εγώ. Εγώ ξέρω ότι μετά από έξι μήνες δεν του χρωστάει τίποτα η ΠΑΕ. Όλα τα άλλα είναι λόγια».

Για το αν μίλησε με το νομικό σύμβουλο του Ηρακλή: «Με το νομικό σύμβουλο του Ηρακλή μίλησα και θα μιλήσω εκτενέστερα. Του είπα αντί να καθόμαστε σε ένα ραδιόφωνο και να λέει ο καθένας τα δικά του, ας πάμε στον εισαγγελέα σε κοινή παράσταση για να πούμε ότι έχουμε και να τα τρέξουμε. Το ραδιόφωνο δημιουργεί εντυπώσεις αλλά δεν παράγει όμως ουσία. Η νόμιμη ενέργεια είναι η δικαιοσύνη. Όλα τα άλλα είναι θέμα εντυπώσεων».

Για τα στοιχεία που υπάρχουν και πώς θα αποδειχτεί για το στήσιμο του αγώνα του Ηρακλή: «Μην μπερδεύεστε. Η υπόθεση δεν στέκεται στον Τάλαγκα, αλλά σε πρώην παίκτη της ομάδας. Αν ο συμπαίκτης τους αυτός καταγγείλει, τότε ο εισαγγελέας μπορεί να το φτάσει εκεί που πρέπει. Είναι θέμα της δικαιοσύνης να αξιολογήσει το υλικό το οποίο θα αναζητεί ήδη ή ήδη θα κατέχει».

Για το αν θα βγει τελικά άκρη: «Θα το δούμε».

Ξανά για την ιστορία του Σκούφαλη: «Ο Σκούφαλης είναι στο κλίμα των εντυπώσεων. Γιατί πάει και κουμπώνει ένα άλλο θέμα σε ένα θέμα άσχετο. Αυτό δείχνει κάτι. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και αντιπερισπασμούς. Είναι κατανοητό. Είναι μία πρακτική δικηγορική. Η ουσία ποια είναι; Ο Σκούφαλης υπέγραψε, έφυγε και μετά από κάποια μηνύματα της συζύγου του τα οποία ήταν με παρακαλετό τρόπο να του δώσω κάποια χρήματα γιατί χρωστάνε, τελείωσε η ιστορία. Ας ανατρέξει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς για να δει πόσα χρήματα πήρε από τη Νίκη. Κι έρχεται έξι μήνες μετά και μιλάει για μπράβους στο δικηγορικό μου γραφείο. Ο καθένας ότι θέλει αξιολογεί. Εγώ αξιολογώ τα ντοκουμέντα.

Στα πλέι οφ ήμασταν τελευταίοι και μία άσπρη μέρα δεν είδαμε. Τότε λέγαμε πολλές κουβέντες και μιλούσαμε με τους παίκτες. Ερχόμαστε έξι μήνες μετά με μία ιστορία με δράκους. Εγώ βλέπω ένα συμφωνητικό ότι δεν χρωστάει τίποτα η ΠΑΕ και μια ιστορία με δράκους για έξι μήνες μετά».

Για τον ρόλο των ποδοσφαιριστών: «Ο ρόλος των ποδοσφαιριστών είναι ουσιώδης. Πόσοι κατηγορούνται για το σκάνδαλο των στημένων. Πόσοι ποδοσφαιριστές; τρεις. Μα είναι δυνατόν; Απλή συλλογική να υπάρχει, πρέπει όλα τα υποκείμενα ενός αγώνα να είναι σε συνέργεια. Κάποιος πρέπει να βάλει το γκολ, κάποιος πρέπει να τα χάσει. Αλλά να χτυπήσεις έναν πρόεδρο είναι πιο εύκολος στόχος και πιο εύκολο θύμα. Θα κληθούν οι παίκτες να το αιτιολογήσουν. Όταν ο Κυριάκος για παράδειγμα χρώσταγε λεφτά αλλού και με παρακαλούσε να μην χτυπηθεί η επιταγή, τότε ήμουν καλός και τώρα έγινα ξαφνικά γκάνγκστερ. Κάπου χρώσταγε. Εγώ ξέρω που. Πιεζόταν και με παρακάλαγε. Εγώ που προσέτρεξα στο προσωπικό πρόβλημα του Κυριάκου, σήμερα παρουσιάζομαι αλλιώς. Του Σκούφαλη του πλήρωσα το τραπέζι του γάμου. Πραγματικά τελικά νονός τους ήμουν. Και ξαφνικά μήνες μετά έρχονται και φτιάχνουν μία ιστορία. Η ποινική τους καταδίκη με ενδιαφέρει όχι κάτι άλλο. Εγώ θα τους ζητήσω πίσω αυτά που τους κατέβαλλα αλλά για πλάκα θα το κάνω».

Για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος της κατάσταση: «Κοιτάξτε να δείτε. Αυτός είναι ο θαυμαστός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά. Προφανώς τους ανθρώπους που θέλουν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο κάποιοι δεν τους θέλουν. Αυτούς που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και θέλουν υγεία δεν τους θέλουν. Δεν είμαι από τα παιδιά που φοβούνται, ιδρώνουν και τρέμουν. Είμαι της πιάτσας παιδία γιατί ξεκίνησα από πολύ χαμηλά. Εγώ λοιπόν θα μείνω στο ποδόσφαιρο γιατί θέλω να κάνω το όνειρο χιλιάδων φιλάθλων πραγματικότητα και θέλω ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Μπορεί να είμαι ρομαντικός. Ισως κι άλλοι υγιείς επίσης άνθρωποι να έρθουν στο ποδόσφαιρο. Είμαι εδώ και θα μείνω, δεν ανησυχώ».

Οσο για τα 90 χρόνια ιστορίας της Νίκης: «Και στα 100 εδώ είμαστε».

Στο τέλος είπε: «Ηταν μία νότα διασκεδαστική σε όλα αυτά που έχω να κάνω. Είναι ένα κακό σενάριο, που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε μέση και τέλος. Είναι ένα δείγμα για το πώς κινείται γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή: magnesiasports.gr

Last modified onΠέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013 12:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep