Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Ίσως είναι αργά για δάκρυα»

Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε εκ νέου για το οικονομικό πρόβλημα της Νίκης Βόλου και το σενάριο μίας ομάδας στην πόλη.

Ο ιδιοκτήτης των «κυανόλευκων» παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και δεν έκρυψε ότι αν καταλάβει πως δεν έχει στήριξη από πουθενά, τότε δεν θέλει και πολύ να αποχωρήσει. Επανέλαβε την τοποθέτησή του για όσα έγιναν στο ντέρμπι, ενώ συμφώνησε με όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος για τη δημιουργία μίας ομάδας, τονίζοντας ότι δεν έχει απασχολήσει μέχρι τώρα κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά ο Πάτσης δήλωσε:

Για το ότι κλήθηκαν σε απολογία δύο από τους παίκτες που αποβλήθηκαν:

«Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και πρέπει να φέρονται με σοβαρότητα και πειθαρχία σε ένα ντέρμπι. Δεν πρέπει να συμπεριφέρονται όπως σε παιδική χαρά ούτε να πουλάνε οπαδιλίκι. Επρεπε να καθαρίσουν τον αγώνα όταν ο Ολυμπιακός ήταν με παίκτη λιγότερο. Τι πας και κάνεις; Γιατί βάζεις στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό; Δεν μπορεί να στρέφεις το καθρεφτάκι αλλού. Φταίει ο διαιτητής, φταίει το χιόνι, φταίει η βροχή… Εγώ κοιτάω τα λάθη τα δικά μου. Δεν μου αρέσει να χαϊδεύω αυτιά. Εγώ έκανα αξιολόγηση του αγώνα. Δεν μπορώ να πω. Εντάξει ο διαιτητής απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων για το ντέρμπι, αλλά μέχρι εκεί τέλος. Αυτοί οι δυο παίκτες συμπεριφέρθηκαν βλακωδώς. Άφησαν την ομάδα εκτεθειμένη και δημιούργησαν πρόβλημα».

Για την εξέλιξη του ντέρμπι:

«Εγώ περίμενα από το 12ο λεπτό και μετά να μπει και να σαρώσει, να το τελειώσει το παιχνίδι. Όχι να κάνει κοιλιά, να παίρνει κάρτες και να βάλει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Ούτε ο προπονητής μετά μπορεί να κάνει τις κινήσεις που θέλει και να βάλει τους παίκτες που θέλει. Δεν με ενδιαφέρει πώς βλέπει ο κόσμος το ποδόσφαιρο. Εγώ έχω δική μου φιλοσοφία. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι ακόμα και στα χειρότερα ότι μπορεί να τα αντιμετωπίσει και να κερδίσει. Αυτό όφειλε να κάνει και το Σάββατο.

Όταν δεν αναγνωρίζεις τα λάθη σου και δεν κάνεις την κριτική σου, σημαίνει ότι δεν μπορείς να διορθώσεις γι αυτά που έρχονται. Ετσι διορθώνουμε και κοιτάμε τους επόμενους έξι αγώνες».

Αν το έχει γούρι να κάθεται στη φυσούνα:

«Ήμουν από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα στη φυσούνα. Είναι ένα σημείο που μου αρέσει. Μπορώ να παρακολουθώ τον αγώνα, να βλέπω κάθε σημείο, να αξιολογώ τα πάντα όπως εξελίσσονται. Δεν έχω γούρια».

Για το οπαδιλίκι:

«Το οπαδιλίκι είναι πάρα πολύ ωραίο για ομάδες μικρές, που δεν έχουν προοπτική, δεν έχουν εξέλιξη και παίζουν στο τοπικό. Γενικά είναι πάρα πολύ κακό. Το θέμα δεν είναι να ικανοποιήσεις 5, 10, 100 ανθρώπους και τα απωθημένα τους και τα ψυχολογικά τους. Το θέμα είναι να ανεβαίνεις, να εξελίσσεσαι, να πρωταγωνιστείς. Το οπαδιλίκι φέρνει βία. Με αποτέλεσμα να φεύγει ο κόσμος από τα γήπεδα, οι ομάδες να παραπατάνε και στην Ευρώπη οι ομάδες να τρώνε χαστούκια».

Για τη δήλωσή του ότι δεν θα ξαναμπούν στο γήπεδο κάποιοι φίλαθλοι που κάνουν κακό στην ομάδα:

«Καθένας έχει δικαίωμα να κάνει κριτική. Αυτό δεν μπορώ να το απαγορέυσω. Το θέμα είναι η κριτική να είναι καλοπροαίρετη, καλόπιστη και να βοηθά κι εμάς να βελτιωνόμαστε. Άλλο η κριτική και άλλο οι ύβρεις. Το να χρεώνει κάποιος και να σπιλώνει ανθρώπους, περνάμε σε ένα άλλο επίπεδο. Αν κάποιος έχει στοιχεία, ας πάει στις αρμόδιες αρχές και να έχω κι εγώ συνέπειες. Το να πετάς όμως λάσπη, επειδή εσύ έχεις κάτι στο μυαλό σου, αυτό είναι ύβρις.

Εγώ δεν επιτρέπω προς το πρόσωπο μου ύβρεις. Αν έχεις στοιχεία και ντοκουμέντα απόδειξέ τα. Αυτά θα αντιμετωπιστούν από μένα σκληρά. Βγήκαν κάποιες ανακοινώσεις. Προσπαθούν κάποιοι να οχυρωθούν πίσω από τους συνδέσμους. Αυτοί οι συγκεκριμένοι που τους ξέρω ποιοι είναι, που αναφέρθηκαν σε μένα με ύβρεις και χαρακτηρισμούς, δεν θα ξαναπατήσουν στο γήπεδο. Είναι συγκεκριμένοι, γνωρίζουν ποιοι είναι. Τα ψυχολογικά τους να τα βγάλουν στη γυναίκα τους και στο σπίτι τους.

Το Blue Club όταν επικοινώνησα, μου είπαν ότι δύο άνθρωποι χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, τη συνέταξαν και μετά αποσύρθηκε. Αυτοί οι δυο άνθρωποι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των συνδέσμων. Αυτοί οι δυο όπως και ένας πασπαρτού που πάει παντού, ο οποίος κι αυτός καταφέρθηκε κατά του προσώπου μου, δεν θα ξαναμπούν στο γήπεδο. Να ανήκουν οπουδήποτε αλλού. Όχι σε εμάς».

Για τις προσφυγές και τα προβλήματα:

«Πήραμε ένα σωματείο στα πρόθυρα της καταστροφής. Σε δώδεκα μήνες έχει γίνει θαύμα. Το αποδέχονται όλοι νομίζω. Πήρα μια ομάδα ανυπόληπτη και ξαφνικά χτυπάει την πόρτα της Σούπερ Λίγκα. Αυτή την περίοδο άκουσα πολλά. Π.χ. με παίρνει ο λογιστής και μου λέει ότι πρέπει να δημοσιεύσουμε ένα ΦΕΚ. Να δηλώσουμε έδρα της ΠΑΕ. Είχαμε δηλώσει στο πουθενά και οι εφοριακοί έχουν πρόβλημα γιατί πρέπει να κάνουν έλεγχο σε ένα χωράφι.

Υπάρχουν Λιθουανοί παίκτες, Αστράουσκας, 18.000 κατασχετήριο, Αργεντίνοι, παίκτες που μπήκαν και δεν ακούμπησαν. Απίστευτα συμβόλαια 30.000, 40.000 στη Γ’ Εθνική. Εδώ τα κουκουλώνουμε όλα. Εγώ περίμενα από τους οπαδούς, τους φιλάθλους, να συσπειρωθούμε σε έναν και μοναδικό στόχο. Να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια και το κύρος της ιστορικής αυτής ομάδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μόνη συμπαράσταση είναι μόνο διαδικτυακή και ιντερνετική.

Τα εισιτήρια ήταν γύρω στις 5.000 και τα 2.000 του Ολυμπιακού. Ξαφνικά βγήκε μια φήμη ότι πήρα από το ντέρμπι πόσα λεφτά, ότι έβγαλα για τα πάντα και τελειώσαμε. Εγώ αγαπώ τη Νίκη, έχω ματώσει για τη Νίκη, προσπαθώ για τη Νίκη, και δεν μπορεί να μου πει κανείς το παραμικρό. Όταν πήγα να πάρω τα δελτία από την ΕΠΟ, μου λένε ότι δεν μπορείτε να πάρετε τα δελτία. Κάτι επιταγές έπρεπε να πληρωθούν. Ακάλυπτες επιταγές από άλλους.

Βάλε το Πανθεσσαλικό, βάλε τις προσφυγές, βάλε την εφορία. Κάθε φορά πρέπει να πληρώνω πρόστιμο στην εφορία για να θεωρώ τα εισιτήρια. Αυτό το πρόστιμο δεν έχει βγει ακόμα. Θα είναι 700.000 ευρώ έως 1 εκ. και εμείς το πληρώνουμε από τώρα».

Για το πόσα χρωστάει η Νίκη:

«Δεν μπορώ να σας πω ότι ξέρω πόσα ακριβώς χρωστάει η Νίκη, γιατί δεν είναι πουθενά αποτυπωμένα. Καταρχάς δεν ξέρουμε, ούτε πόσα χρωστάμε στην εφορία. Θα δούμε πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία. Υπάρχουν χρέη στο ΙΚΑ πάρα πολλά, υπάρχουν χρέη προς τρίτους. Ακόμα κι αν έκανα λάθη, έτσι όπως τα υπολόγιζα, γιατί έπρεπε να βασιστώ σε αυτούς που είχαν την ομάδα και σε αυτά που έλεγαν, αν υπήρχε μια πραγματική συσπείρωση, η οποία αποδεικνυόταν με όλους τους τρόπους, λίγα από πολλούς και εγώ πρώτα απ’ όλους και μπροστά απ’ όλους, θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε σε πολλά θέματα.

Σε κάθε αγώνα που έρχεται εμείς δίνουμε έναν πόλεμο για να μπορέσει η ομάδα να παίξει. Αυτή τη στιγμή γίνονται μάχες με δικηγόρους για να δώσουν το οκ να παίξουμε λόγω προσφυγών. Αύριο μας περιμένει η Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού. Αυτή είναι η αλήθεια».

Για την εγγυητική επιστολή και τη στήριξη που ζήτησε από τον κόσμο:

«Οι υποσχέσεις είναι εκατέρωθεν των πλευρών. Εγώ άκουσα, πίστεψα και έδειξα εμπιστοσύνη σε αυτούς που μου τα είπαν. Είπα ναι θα είμαστε όλοι μαζί… Βγήκαν κάποια θέματα από τον προπονητή Αλεξίου και από το Χάνι του Ζήση και έριξαν την εγγυητική. Δεν πληρώνω την εγγυητική επιστολή. Τους είπα ότι θα μαζευτείτε και από το υστέρημά σας θα δείξετε ότι δεν είναι λόγια όλα αυτά που λέτε. Εχω κάνει δύο ραντεβού όπου με προσκάλεσαν και αυτό που μου λένε είναι βγάλε την ομάδα και εμείς εδώ είμαστε. Θέλουμε ιδεολογία, πίστη, αγάπη; Αυτός είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Τα άλλα λέγονται ΠΑΕ. Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία. Όταν υπάρχει διαμεσολάβηση χρήματος είναι επιχείρηση. Αν μπορείς να τη στηρίξεις, τότε είσαι παρών με έργα».

Για όλα όσα ακολούθησαν του ντέρμπι:

«Μετά από ένα ντέρμπι που είχα τρεις αποβολές, βρέθηκα και κατηγορούμενος… Ένας αγώνας με τρεις αποβολές είναι μια καταστροφή. Έχετε δει συνεννοημένο αγώνα να γίνεται πολεμική σύρραξη; Να φεύγουν οι κάρτες ανά 15 λεπτά; Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν πολλές ταινίες, ή πρέπει να πάνε σε έναν γιατρό».

Για το σχόλιο του Αχιλλέα Μπέου, ότι αν η αχαριστία ήταν αδίκημα θα έπρεπε να πάνε φυλακή οι φίλαθλοι της Νίκης:

«Εγώ θα πω ότι είναι γενικό φαινόμενο. Έχω δει πολλούς επιχειρηματίες να εμπλέκονται στα ποδοσφαιρικά και να φεύγουν κυνηγημένοι και λοιδορούμενοι. Ενώ ήταν πετυχημένοι και ήθελαν να του δώσουν αίγλη, έφυγαν ξεφτιλισμένοι. Δεν είναι οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι. Είναι γενικό φαινόμενο. Θεοποιήθηκαν όλοι αυτοί που κατέστρεψαν τις ομάδας. Οσοι ήταν υγιείς, και δεν πουλάγανε τρέλα και οπαδΙλίκι, έφυγαν νύχτα και λοιδορούμενοι. Ενώ οι απατεώνες αποθεώθηκαν».

Για τον Αχιλλέα Μπέο:

«Εγώ πραγματικά και τον εκτιμώ και τον σέβομαι. Διαφωνώ σε πάρα πολλά μαζί του. Όπως διαφωνώ και με τον τρόπο που μερικές φορές εκφράζει ακόμα και το δίκιο του. Εγώ δεν θα είμαι πιο μάγκας αν ακυρώσω τον Μπέο ή τον κάθε Μπέο. Εγώ θα είμαι πιο μάγκας, αν πάω ένα σκαλοπάτι παραπάνω από αυτόν. Καλά κάνει κι έχει τις απόψεις του, όπως εγώ έχω τη δική μου. Εμένα με ενδιαφέρει να δημιουργήσω κάτι καλύτερο. Μακάρι να φτάσει τη Νίκη Βόλου να κάνει μια πορεία εφάμιλλη του Ολυμπιακού Βόλου πριν από μερικά χρόνια».

Για τους οργανωμένους:

«Οι οργανωμένοι είναι η ψυχή της ομάδας. Είναι αυτοί που συντηρούν, αγωνίζονται και μοχθούν για την ομάδα. Είναι μπροστάρηδες και πρωτοπόροι. Δίνουν τη μάχη τους κάθε Κυριακή. Ότι μέσα σε αυτούς υπάρχουν και κάποιοι τύποι που παρεισφρέουν γιατί έχουν ψυχολογικά προβλήματα, εγώ το προσυπογράφω. Αυτοί από μένα θα απομονωθούν και θα φύγουν από το γήπεδο. Ας κάνουν το δικό τους κλαμπ των τρελών».

Αν θα μπορούσε να γίνει αυτό που έγινε στην Ελασσόνα και κάποια μέρα να φύγει, παρότι η ομάδα είναι ψηλά:

«Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάω το ποδόσφαιρο, παθιάζομαι με οτιδήποτε κάνω. Μπαίνω μπροστά, παθιάζομαι. Εγώ δεν είπα σε κανέναν ότι είμαι ο Ωνάσης,, ούτε Σεΐχης του Άμπου Ντάμπι. Εχω οικονομική δυνατότητα και πάμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι. Εγώ απέδειξα και στην Ελασσόνα και στη Νίκη Βόλου φέτος, ότι έχω διάθεση και όραμα.

Αν όμως οι υπόλοιπες συνθήκες δεν βοηθούν αυτό το πράγμα να μεγαλουργήσει δεν αφορά μόνο εμένα. Ένα όραμα δεν γίνεται μόνο από έναν άνθρωπο. Ο μόνος χαμένος από την ιστορία είτε από τη μία ομάδα είτε στην άλλη είμαι μόνο εγώ. Αν οι συνθήκες είναι δυσβάσταχτες από την ομάδα δεν το ξέρω. Θέλω να ολοκληρώσω και να πετύχω τον στόχο μου, έχω αγαπήσει τον Βόλο, το έχω πονέσει αυτό που κάνω, άρα λοιπόν κάνω τα πάντα, έχω δώσει πολλά κομμάτια από τον εαυτό μου, έχω κάνει κατάθεση ψυχής για αυτό το όραμα και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε κι γι αυτό αγωνίζομαι.

Από κει και πέρα δεν ξέρω. Η ομάδα κύριοι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Κάθε μέρα γίνεται αγώνας για το αν θα παίξει αύριο. Τίποτα δεν αποκλείει, η ομάδα να μπλοκάρει κάποια στιγμή. Εγώ σαν Πάτσης, έχω τη συνείδηση μου ήσυχη ότι υπερέβαλλα εαυτόν να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα. Βγήκα και είπα ανοιχτά αφήστε τα λόγια, εδώ είναι σοβαρό το πρόβλημα, πρέπει τώρα να αποδείξετε, ότι αυτό που λέτε και θέλετε, θα το κάνετε και με έργα. Αν δεν το κάνετε θα πάρετε και εσείς το μερίδιο που σας αναλογεί αν η Νίκη δεν θα μπορέσει αύριο να ανταπεξέλθει.

Δεν μπορώ να σας πω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Το έχω καταστήσει σαφές στον κόσμο της Νίκης. Και την τελευταία συνάντηση που θα κάνω, θα τους πως ή είστε εδώ με έργα, ή κρατήστε τις υποσχέσεις και τελειώσαμε. Η ποινή από τη FIFA έχει το εξής χαρακτηριστικό, δεν μπορείς να τη διορθώσεις ακόμα και να την πληρώσεις εκ των υστέρων. Η ομάδα χρειάζεται υποστήριξη και χρήματα. Άρα λοιπόν μην καταλογίσετε ευθύνες στον Πάτση, γιατί ο Πάτσης ήταν ξεκάθαρος από την αρχή.

Εγώ είχα πει πόσα χρήματα θα βάλω. Εδώ επί το έργω είστε; Είμαστε προ των πυλών του ονείρου; Θα πονέσετε όλοι έτσι είναι η ζωή. Εκεί που σταματάει η ζημιά μου, αρχίζει το κέρδος μου. Θα δούμε πώς θα τρέξουν οι εξελίξεις. Δεν παίρνω αποφάσεις εν βρασμώ στη ζωή μου, αλλά αξιολογώ όλα αυτά που γίνει και θα δούμε πώς θα πάνε οι εξελίξεις. Ο στόχος ήταν να βγει η ομάδα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό Βόλου να είναι στη Σούπερ Λίγκα. Είναι τιμή δυο ομάδες από την ίδια πόλη, να βρίσκονται στη μεγάλη κατηγορία. Όμως οι συνθήκες είναι αυτές που δημιουργούν τις αποφάσεις. Υπάρχουν και θέματα ηθικής… Ισως να είναι αργά για δάκρυα».

Για το θέμα της μίας ομάδας στον Βόλο:

«Μία ομάδα θα μπορούσε να μεγαλουργήσει. Είναι μια περιοχή η Μαγνησία, που οι δυνάμεις της κατακερματίζονται. Μια ομάδα σε μια πόλη η οποία πραγματικά αγαπάει το ποδόσφαιρο και υποστηρίζει το ποδόσφαιρο, με μια ένωση δυνάμεων, θα μπορούσε να γίνει κυρίαρχη ομάδα σε όλη την Ελλάδα. Μια ομάδα σε μεγάλες κατηγορίες και ευρωπαϊκό προφίλ, θα ήταν κάτι πάρα πολύ καλό. Επειδή είναι δύο ιστορικά σωματεία, η Νίκη Βόλου έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, είναι μια προσφυγική ομάδα, θα έπρεπε να ήταν απαίτηση του κόσμου της Μαγνησίας.

Εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιες αποφάσεις… Ο Αχιλλέας έδωσε μια άλλη διάσταση. Με μια συγχώνευση, τα χρέη της μίας ενώνονται με τα χρέη της άλλης, κανείς δεν θα το ήθελε επιχειρηματικά. Συγχώνευση δεν μπορεί να γίνει, από κει και πέρα είναι θέμα του κόσμου, αν θέλει, τι θέλει και πώς το θέλει… Για μένα έγινε σωστή προσέγγιση από τον Μπέο. Ως τρίτος παρατηρητής, αυτό είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Θα σας έλεγα μια τέτοια πόλη με τέτοια δυναμική, θα έπρεπε να μεγαλουργεί. Είμαστε δυο διαφορετικές ομάδες. Δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά αυτό το πράγμα. Δεν με έχει προβληματίσει προς το παρόν κάτι τέτοιο».

Μπέος: «Κάποιοι έπρέπε να παίζουν τοπικό»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Πάτση ο Αχιλλέας Μπέος παρενέβη για μία λανθασμένη τοποθέτηση από τον ραδιοφωνικό παραγωγό και τόνισε: «Συγνώμη που διακόπτω, μια συνέντευξη που έχετε, αλλά η μ...... έχει γίνει επάγγελμα εκεί στο Βόλο και πρέπει να επανορθώσω. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η Νίκη είναι ομάδα τοπικού επιπέδου. Ειπα ότι βασίζεται σε τέσσερις πέντε μονάδες, πολύ καλούς παίκτες και οι υπόλοιποι είναι τιμή τους που φοράνε τη φανέλα της Νίκης και θα έπρεπε να παίζουν στο τοπικό.

Εγώ δεν έχω αποποιηθεί ποτέ των ευθυνών μου και δεν έχω μετανιώσει για ό,τι έχω πει. Σέβομαι την προσπάθεια του προέδρου, σέβομαι την προσπάθεια της Νίκης, είπα ότι υπάρχουν κάποιοι πολλοί καλοί παίκτες και κάποιοι άλλοι παίκτες θα έπρεπε να είναι ψαράδες. Συγνώμη που διέκοψα τη συνέντευξη με τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου».

Πηγή: www.sport7.gr

 

Last modified onΤρίτη, 23 Απρίλιος 2013 13:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep