Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Στα πέναλτι η Νίκη!

Στα πέναλτι η Νίκη! 1

Οι Βολιώτες χρειάστηκαν να πάνε στη διαδικασία των πέναλτι για να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Βατανιακού.

Στη διαδικασία των πέναλτι (1-4) η Νίκη Βόλου λύγισε την αντίσταση του Βατανιακού στην Κατερίνη και προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ηλίας Βούρας κατάφερε να αποκρούσει το πρώτο πέναλτι του Μανίκα, ενώ ευστόχησαν για τη Νίκη οι Πουρτουλίδης, Φλίγκος, Τάσιτς και Ριζογιάννης. Στο 0-0 είχαν μείνει οι δυο ομάδες μετά και τον έξτρα χρόνο της παράτασης.

 

Χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία είχε κυλήσει το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Στο 35’ ο Κυριάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς να έχουν καταφέρει να πετύχουν κάποιο γκολ και χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά τους δυο τερματοφύλακες.

 

Στο 52’ ο Γιάκομπ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 59’ ο Ουέλινγκτον έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Γιάκομπ νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 71’ ο Πουρτουλίδης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 77’ λίγο έλειψε ο Βατανιακός να προηγηθεί με το Μανίκα, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Τζιώρας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

 

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Η Νίκη στο 98’ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή του Πουρτουλίδη μέσα στην περιοχή, που στοίχισε παράλληλα την αποβολή του Κυριάκου. Ο Πουρτουλίδης έβγαινε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο κι ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει και να γράψει το 0-1 δέχθηκε μαρκάρισμα από πίσω. Ο κ. Μάστακας όμως έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με αποτέλεσμα να αποβληθεί, για διαμαρτυρία με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αρχηγός της Νίκης Βόλου. Ο Βούρας ήταν αυτός που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του και έστειλε το παιχνίδι να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, όταν στο 112’ απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Μανίκα και στο 114’ είπε «όχι» στον Τζιώρα που προσπάθησε σε τετ α τετ να τον πλασάρει.

 

Η διαδικασία των πέναλτι


Ο Πουρτουλίδης εκτελεί 0-1
Ο Μανίκας εκτελεί αποκρούει ο Βούρας
Ο Φλίγκος εκτελεί 0-2
Ο Βαρτζιώτης εκτελεί 1-2
Ο Τάσιτς εκτελεί 1-3
Ο Τσιτλακίδης εκτελεί η μπάλα άουτ
Ο Ριζογιάννης εκτελεί 1-4

Οι συνθέσεις:


ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Τσιτλακίδης, Κόλα, Γιαλαμίδης, Βαρτζιώτης, Ηλίας, Τσινισίδης (68’ Τριανταφυλλίδης), Τσιώνης (98’ Κατσαμάκας), Τζιώρας, Ποτουρίδης, Σιδηρόπουλος (50’ Μανίκας)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βούρας, Σαμαράς, Καρατζάς, Ψιάνος, Μκρτσιάν, Ριζογιάννης, Κυριάκος, Πουρτουλίδης, Ουέλινγκτον (106’ Λαζαρίδης), Σκούφαλης (61’ Τάσιτς), Γιάκομπ (66’ Φλίγκος)

 

Διαιτητής: Μάστακας (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πατσιάς – Περικλείδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ηλίας- Κυριάκος, Σκούφαλης, Ουέλινγκτον, Φλίγκος, Καρατζάς
Κόκκινες: 112’ Ηλίας - 97’ Κυριάκος (2η κίτρινη)

 

 

Ο τεχνικός της Νίκης, Περικλής Αμανατίδης στάθηκε στην κούραση που χρειάστηκε να διαχειριστεί η ομάδα του, στην ψυχραιμία των ποδοσφαιριστών και στη σκληρή προσπάθεια τους. Αναλυτικά δήλωσε:

«Όλες οι ομάδες που έπαιξαν σήμερα στους αγώνες κυπέλλου, όπως φάνηκε διαχειρίστηκαν μια κούραση. Το ίδιο και η ομάδα μας. Σε αυτό το παιχνίδι όμως εμείς αντιμετωπίσαμε 12 αντιπάλους. Τουλάχιστον οι παίκτες προσπάθησαν και κράτησαν την ψυχραιμία τους.

Ήρθε και η άδικη αποβολή του Κυριάκου στη φάση που ζητήσαμε καθαρό πέναλτι, που όποιος δει τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης μπορεί να καταλάβει. Παρ’ όλα αυτά προσπαθήσαμε, ήμασταν συγκεντρωμένοι, παλέψαμε πάρα πολύ σκληρά. Ήρθε τελικά η πρόκριση στα πέναλτι. Την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα παρουσιαστούμε πιο ξεκούραστοι, θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

Last modified onΤετάρτη, 24 Οκτώβριος 2012 20:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep