«Η Καβάλα θα γίνει πάλι… Καβάλα»

  • Written by Καβάλα: Γιώργος Νελόπουλος
  • Published in Καβάλα
  • 0 comments

Ο τιμ μάνατζερ του ΑΟΚ, Κώστας Τσαλίκης μίλησε για τη νέα φιλοσοφία της ΠΑΕ και τον σχεδιασμό από εδώ και στο εξής.

Ο Τσαλίκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης (02/04) στην αίθουσα Τύπου του «Ανθή Καραγιάννη». Μίλησε για τη φετινή σεζόν, τα εμπόδια που συνάντησαν οι «Αργοναύτες», τους στόχους από εδώ και στο εξής, τις επιλογές στο μεταγραφικό παζάρι, τον Νίκο Παπαδόπουλο, τα οικονομικά προβλήματα και τη… στροφή της Καβάλας στα δικά της παιδιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τσαλίκη:

Για τη χρονιά που ξεκίνησε με πίεση χρόνου:

«Ήθελα σήμερα να αναφερθώ σε κάποια πράγματα, ώστε να ενημερωθεί και ο κόσμος. Ξεκινήσαμε σε μία δύσκολη περίοδο και μέσα σε μερικά εικοσιτετράωρα θα έπρεπε να πάρουμε παίκτες και χωρίς φιλικά και προετοιμασία να παίξουμε σε στη Football League. Οι κινήσεις μας έγιναν όπως θυμάστε στην παράταση των μετεγγραφών.

Χρειάζονται μήνες και όχι μέρες όπως όλοι μπορείτε να καταλάβετε ώστε να στηθεί σωστά μία ομάδα και όχι μερικές μέρες! Αυτή όλη η πίεση χρόνου μας οδήγησε σε αρκετές λάθος επιλογές, μιας και ουσιαστικά είχαμε να επιλέξουμε με όσους παίκτες είχαν μείνει χωρίς ομάδες εκείνη την περίοδο και όχι όποιους πραγματικά θα θέλαμε να πάρουμε. Για τις επιλογές αυτές ο μόνος υπεύθυνος είμαι μόνο εγώ, δικές μου άλλωστε ήταν οι επιλογές…».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας:

«Φέτος η σεζόν είχε μία ιδιομορφία, να δίνει τη δυνατότητα σε πολλές ομάδες να διεκδικήσουν την άνοδο. Δυστυχώς μία τεράστια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πριν από πέντε χρόνια κάποιοι κύριοι φρόντισαν να τη σβήσουν μέσα σε μία βραδιά. Μάλιστα, ακόμη είναι στη φυλακή άνθρωποι που δεν κατηγορούνται για τίποτα.

Μας έριξαν και μας διέλυσαν αναίτια. Δυστυχώς δε μπορούσαμε να απεμπολήσουμε τη φετινή ευκαιρία, μιας και του χρόνου σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα. Προσπάθησα τον Ιανουάριο, λύνοντας τα «βαριά» συμβόλαια, να διορθώσω τα λάθη μου και νομίζω πως το πέτυχα. Αυτή τη στιγμή η μόνη προσφυγή που έχεις εις βάρος της η ομάδας είναι του Νικουλάε από τη Superleague και μία οικονομική εκκρεμότητα που υπάρχει με τον Ενσαλίβα που είμαστε σε διακανονισμό».

Σε ποιους οφείλει οικονομικά η ΠΑΕ:

«Το καλοκαίρι ξεκίνησε με προσπάθεια την οποία ηγήθηκε ο γιατρός της ομάδας, κ. Γιώργος Τσοκτουρίδης, που ήταν ο μόνος άνθρωπος που μπορούσε οικονομικά να τη στηρίξει και επειδή το γνωρίζω προσωπικά, εις βάρος της οικογένειας του και του ιατρείου του, ξοδεύοντας πάρα πολλές ώρες στην Αθήνα για να τελεσφορήσει όλη αυτή η προσπάθεια και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Όταν κάποια στιγμή για δικούς του λόγους σταμάτησε να βάζει χρήματα και δικαίωμά του, κάποιοι Καβαλιώτες επιχειρηματίες και απλοί φίλαθλοι, συνέχισαν να βοηθούν οικονομικά και η ΠΑΕ τους οφείλει χρήματα, που ελπίζω πως σύντομα θα τους επιστραφούν. Θέλω να τους ευχαριστήσω, όμως δε θέλουν οι ίδιοι για δικούς τους λόγους να αναφέρω τα ονόματά τους. Θεωρώ πως ο πολύς κόσμος τους ξέρει και καταλαβαίνει ποιους εννοώ…».

Για την αλλαγή φιλοσοφίας της ομάδας από εδώ και πέρα:

«Υπό άλλες συνθήκες αυτό δε θα γίνονταν, όμως είμαστε αναγκασμένοι από εδώ και πέρα να αλλάξουμε τη φιλοσοφία της ομάδας. Θα δώσουμε βάρος σε νέους παίκτες της ομάδας, όχι μόνο της Νέων, αλλά και από ομάδες του νομού και της γύρω περιοχής, αλλά και των Ακαδημιών του νομού. Επίσης, θα γυρίσουν πίσω όλοι οι δανεικοί μας παίκτες, αλλά και οι Καβαλιώτες που παίζουν σε άλλες ομάδες. Ήδη αυτή τη στιγμή δώδεκα παίκτες Καβαλιώτες παίζουν στην ομάδα, κάτι που στα 8 περίπου χρόνια που βρίσκομαι εδώ, δε νομίζω να έχει γίνει άλλη φορά».

Για την επιλογή του δίδυμου Μαραντά-Καραμπετάκη:

«Επιλέξαμε δύο προπονητές, σαν τους κ.κ. Μαραντά και Καραμπετάκη, που αρέσκονται να δουλεύουν με νέους παίκτες και γνωρίζουν τους παίκτες της περιοχής. Έχουν και τις γνώσεις και την πείρα για να δουλέψουν με τα νέα παιδιά και να μην τα «κάψουν». Θα επενδύσουμε στους νέους παίκτες. Επίσης, έχουμε έναν γυμναστή, σαν τον κ.Γιάννη Γκιόκα, που θεωρώ πως είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα».

Για το δικό του ρόλο:

«Ίσως κάποιοι να περιμένατε να πω περισσότερα, όμως ήδη έχω ξεπεράσει τα όσα προβλέπει ο ρόλος μου. Πάντως και πάλι να χρειάζονταν φέτος, τις ίδιες επιλογές θα είχα κάνει».

Για τον Νίκο Παπαδόπουλο και τη φυγή του:

«Επειδή ήταν προσωπική μου επιλογή θέλω να πω ότι βοήθησε την ομάδα και για τη δεδομένη χρονική στιγμή που ήρθε βοήθησε. Απλά θεωρήσαμε ότι δεν είχε πλέον κάτι άλλο να δώσει».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ακόμη:

«Όλα αυτά ξεκαθαρίζω ισχύουν με τα σημερινά δεδομένα, αν κάτι αλλάξει τις επόμενες βδομάδες και μήνες θα αλλάξουν και τα πλάνα μας… Θέλω να ευχαριστήσω, τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, που με αφοσίωση και υπομονή δουλεύουν για την ομάδα. Να ευχαριστήσω τους παίκτες που παρά τα οικονομικά προβλήματα, πλήν ελαχίστων ήταν επαγγελματίες. Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη που πάντα ήταν κοντά μας σε ότι τους ζητήθηκε. Τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ, Μπάμπη Ευσταθιάδη. Το νέο Δ.Σ. του Παλαιμάχων του ΑΟΚ, που είναι διαρκώς κοντά μας. Τη Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας, το Σ.Φ.ΑΟΚ, αλλά και όλα τα παιδιά που εντός και εκτός είναι κοντά μας.

Η φανέλα του ΑΟΚ είναι βαριά, την έχω φορέσει και ξέρω και να είναι σίγουρος ο κόσμος πως θα τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα και θα το κάνουμε».

ΚΑΒΑΛΑ: Γιώργος Νελόπουλος

Last modified onΤρίτη, 02 Απρίλιος 2013 14:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep