Προσφυγή για τα… τροφεία

Γιατί κινήθηκε νομικά σε βάρος του Χρήστου Μαραθωνίτη η Καλλιθέα. Όλο το ρεπορτάζ της εκδίκασης.

[googlead][/googlead]

Οι προσφυγές των Άγγελου Κερασίδη, Χρήστου Μαραθωνίτη σε βάρος της Καλλιθέας εκδικάστηκαν τη Δευτέρα (29/01) στην Α’ ΕΕΟΔ της ΕΠΟ. Ωστόσο, αυτό που προέκυψε ήταν η νομική κίνηση της αθηναϊκής ΠΑΕ σε βάρος του δεύτερου για ψευδή γραπτή διαβεβαίωση το καλοκαίρι ότι καμία ομάδα του εξωτερικού δεν θα αξίωνε αποζημίωση κατάρτισης και τροφεία βάσει των κανονισμών της FIFA.

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο Τρύφων Τσώνης απέσυρε την προσφυγή του, ενώ εκδικάστηκε αυτή του Άγγελου Κερασίδη που διεκδικεί 4.700 ευρώ. Όσο για τον Μαραθωνίτη; Ο δικηγόρος της Καλλιθέας, Δημήτρης Καρπετόπουλος ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ και αυτή να συνεκδικαστεί με την αντίστοιχη του ποδοσφαιριστή.

Το αίτημα Καρπετόπουλου δεν έγινε αποδεκτό από τον δικηγόρο του παίκτη, ο οποίος δήλωσε: «Δεν συναινούμε, είναι καταχρηστική. Η προσφυγή έχει γίνει από τις αρχές Ιανουαρίου για οφειλές από τον Ιούλιο. Θα χάσει τη μεταγραφική περίοδο αν αναβληθεί η εκδίκαση».

Ο Καρπετόπουλος απάντησε:

«Από την πλευρά του ποδοσφαιριστή και του εκπροσώπου του, κυρίου Κοκορόγιαννη το καλοκαίρι έγινε εγγράφως η ψευδής διαβεβαίωση ότι έχει διασφαλίσει από τους προηγούμενους συλλόγους του εξωτερικού πως δεν θα είχαν καμία απαίτηση, δηλαδή αποζημίωση κατάρτισης και τροφεία. Βάσει αυτής υπέγραψε συμβόλαιο.

Στις 7 Δεκεμβρίου μία ομάδα του εξωτερικού (οι πληροφορίες του FL News αναφέρουν ότι είναι η Ντόρντρεχτ) ζητά από την Καλλιθέα 50 χιλιάδες ευρώ. Ετέθη το θέμα στον παίκτη και τον εκπρόσωπό του, ώστε να το διευθετήσουν. Αυτό, βέβαια, είναι αντικείμενο μαρτυρικής κατάθεσης και ζητάω αναβολή, γιατί ο εκπρόσωπος της ομάδας, ο κύριος Καρακασίδης είναι ασθενής και δε μπορούσε να είναι εδώ.

Όσο κρατούσε η συζήτηση, μας έδινε διαβεβαιώσεις. Αντί να το τακτοποιήσει, έκανε προσφυγή. Του είπαμε ότι πρέπει να διευθετηθεί και να δούμε τι θα γίνει για να τον αφήσουμε να φύγει, αλλά εκείνος κινήθηκε νομικά. Μας ζητούν 50 χιλιάδες, ενώ έχει υπογράψει πως δεν χρωστάμε τίποτα».

Η εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Άννα Νικολούση τόνισε ότι: «Ο παίκτης λέει ότι δεν έχει υπογράψει τίποτα. Η ΠΑΕ είχε χρόνο να ασκήσει προσφυγή, αλλά το έκανε τώρα»

Ο Καρπετόπουλος είπε: «Το συμβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη και αποφάσισε να προσφύγει σε βάρος του παίκτη. Αν εκδικαστεί η προσφυγή του και επιβληθεί ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, ποιο το νόημα;».

Από την έδρα ο πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει τέτοια κύρωση, ενώ η εκπρόσωποι της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ ανέφεραν ότι πρέπει η προσφυγή να εκδικαστεί, γιατί διαφορετικά ο ποδοσφαιριστής θα χάσει τη δυνατότητα μεταγραφής. Εν τέλει ο Μαραθωνίτης παραιτήθηκε του αιτήματος απαγόρευσης μεταγραφών, υποστήριξε ότι του οφείλονται 2.830 ευρώ και η υπόθεση των τροφείων θα συζητηθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 30 Ιανουάριος 2018 02:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep