Κουρμπανάς... 15 χρόνια μετά

Ο Νίκος Κουρμπανάς είχε αναλάβει για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία της Καλλιθέας την 1η Νοεμβρίου 2001. Ο Νίκος Κουρμπανάς είχε αναλάβει για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία της Καλλιθέας την 1η Νοεμβρίου 2001.

Από την 1η Νοεμβρίου 2001 που ανέλαβε την Καλλιθέα για πρώτη φορά στην καριέρα του μέχρι την δεύτερη εμπειρία του εκεί έχουν περάσει 15 χρόνια και δύο μήνες.

Το καλοκαίρι του 2001 η διοίκηση της Καλλιθέας είχε εμπιστευθεί την ομάδα στα χέρια του Νίκου Θεοδωρακόπουλου, ενός ανθρώπου με προπονητικές παραστάσεις στην Αυστραλία, αλλά χωρίς ικανότητα να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Μετά από τέσσερα παιχνίδια με απολογισμό 1 νίκη – 2 ισοπαλίες – 1 ήττα άφησε τη θέση του στον πάγκο και τότε ανέλαβε ο Νίκος Κουρμπανάς.


Την 1η Νοεμβρίου ανακοινώθηκε επίσημα και στις πρώτες δηλώσεις έβαλε ψηλά τον πήχη. «Η Καλλιθέα είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες που χρειάζεται ένας προπονητής για να δουλέψει. Διαθέτει καλούς παίκτες και είναι από τις καλές ομάδες της κατηγορίας. Ο χρόνος θα δείξει αν μπορούμε να φτάσουμε ψηλά και πόσο. Στόχος μας είναι να πλασαριστούμε στις πρώτες θέσεις. Δεν εννοώ απαραίτητα στην πρώτη τριάδα. Θέλουμε όμως να είμαστε ψηλά προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε στην περίπτωση που μας δοθεί η ευκαιρία».

Συνεργάτες του Νίκου Κουρμπανά τότε είχαν αναλάβει ο Βαγγέλης Γούτης ως βοηθός του και ο Νίκος Καφέντζης ως γυμναστής.
Ντεμπούτο έκανε στις 4 Νοεμβρίου 2001 με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο, όπου η Καλλιθέα έφυγε με την λευκή ισοπαλία. Ακολούθησε ένα σερί με τρεις νίκες και μια ισοπαλία πριν από την πρώτη του ήττα με 2-1 από την Προοδευτική στον Κορυδαλλό.

Με συγκομιδή 12 νίκες – 6 ισοπαλίες – 4 ήττες σε 22 αγώνες κατάφερε να δικαιώσει τα λόγια του όταν ανέλαβε και να οδηγήσει την ομάδα της Καλλιθέας για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Εθνική.
Παρέμεινε μόλις για δύο παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία την σεζόν 2002-03 και μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ακράτητο την 1η Σεπτεμβρίου 2002 λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Σε εκείνο το ματς είχε σημειώσει δύο γκολ ο Λευτέρης Βελέντζας.

Last modified onΣάββατο, 31 Δεκέμβριος 2016 22:11

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep