«Ενδιαφερόμενοι ως 27 Ιουλίου»

Η διοίκηση της Καλλιθέας περιμένει συμμετοχή στην αύξηση Μ.Κ. Κινείται νομικά κατά του Δήμου και είναι αντίθετη με τη σέντρα αν δεν βρεθούν χορηγίες.

Απολογισμό της τριετίας που βρίσκεται στο τιμόνι της Καλλιθέας έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/07) η διοίκηση των Κυανόλευκων. Ο εκπρόσωπος αυτής, Γιάννης Αβραντίνης και ο πρόεδρος, Νίκος Κόκκινος παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να μιλήσουν για την έως τώρα πορεία των «κυανόλευκων» διοικητικά και αγωνιστικά, αλλά και να αναλύσουν πώς έχουν τα οικονομικά δεδομένα.

Το flnews ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» και σας παρουσιάζει την τοποθέτηση του Αβραντίνη. Ο τελευταίος εξήγησε, γιατί η ΠΑΕ δεν πέρασε τη διαδικασία της αδειοδότησης τα δύο τελευταία χρόνια, μίλησε με αριθμούς για τη συρρίκνωση των εσόδων και έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας σε αυτούς που έχουν δείξει ενδιαφέρον, να το κάνουν και έμπρακτα με συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. «Όποιος βάλει τουλάχιστον 500 χιλιάδες θα έχει και την πλειοψηφία της διοίκησης», είπε και υπογράμμισε ότι η ΠΑΕ θα ζητήσει να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν βρεθούν χορηγίες ύψους μισού εκατομμυρίου για κάθε ομάδα.

Φυσικά, στη συνέντευξη Τύπου εκτοξεύτηκαν «βολές» κατά της δημοτικής αρχής, τόσο για τα χρέη προς την ΠΑΕ, όσο και για το γήπεδο, όπου τα έργα δεν λένε να ολοκληρωθούν. Αναφέρθηκαν, επίσης, αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους οι ομάδες δεν έχουν έσοδα, ενώ προαναγγέλθηκε διοικητική και οικονομική αναδιάρθρωση. Όσο για την επόμενη σεζόν; Το ξεκίνημά της, όπως τονίστηκε, θα εξαρτηθεί από το πότε θα οριστούν οι αγώνες του Κυπέλλου. Ανακοινώθηκε ακόμα το τέλος της συνεργασίας με τον Λουκά Καραδήμο, ενώ δόθηκαν απαντήσεις και για τις προσφυγές…

Αναλυτικά ο Αβραντίνης δήλωσε:

«Η σημερινή συνέντευξη Τύπου γίνεται, προκειμένου να κάνουμε μία γενική ενημέρωση, έναν απολογισμό για την έως τώρα πορεία της ομάδας την τελευταία τριετία με τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τη διοίκηση μετά τον θάνατο του αείμνηστου Νίκου Σαλευρή. Ο ξαφνικός θάνατος άφησε την ομάδα στον «αέρα», η οικογένεια Σαλευρή δεν ήταν έτοιμη να ασχοληθεί με την Καλλιθέα, γιατί έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά βοήθησαν όσο μπορούσαν. Εμείς, μία ομάδα φίλων της Καλλιθέας, και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Κόκκινο, Γιαννόπουλο, Ολύμπιο, Παπαδάκη, Πρόκο και Ερμίδη που είναι πρόεδρος στον Ερασιτέχνη. Όλοι τους συνέδραμαν, ώστε η ομάδα να διοικηθεί και να φτάσει εκεί που είναι.

«Την τελευταία χρονιά πριν αναλάβουμε τα έσοδα από χορηγίες που σχετίζονται με τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά ξεπερνούσαν τις 600 χιλιάδες και τον τελευταίο χρόνο αυτά ήταν λιγότερα από 150 χιλιάδες»

Η τριετία ήταν πολύ δύσκολη, το οικονομικό περιβάλλον, επίσης, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και κοινωνικά βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά παράδοξα πράγματα. Η κοινωνία βρίσκεται σε μια ύφεση, η οποία επηρέασε και επηρεάζει το ποδόσφαιρο. Είναι ένα ευρύ λαϊκό σπορ και η Πολιτεία όχι μόνο δεν βοηθά με τους εντολοδόχους της, είτε σε επίπεδο κυβέρνησης, είτε σε επίπεδο τοπικό, αλλά προσδοκά και οφέλη.

Την τελευταία χρονιά πριν αναλάβουμε τα έσοδα από χορηγίες που σχετίζονται με τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά ξεπερνούσαν τις 600 χιλιάδες και τον τελευταίο χρόνο αυτά ήταν λιγότερα από 150 χιλιάδες. Στην αρχή βρήκαμε χορηγίες, οι οποίες εξαντλήθηκαν λόγω της οικονομικής κατάστασης και με την επιβολή των capital control. Βρεθήκαμε σε μία κατάσταση μη ελεγχόμενη, με την κυβέρνηση από τη μία να κοιτάει να εισπράξει φόρους και όχι να βοηθήσει σωματεία που προάγουν τον αθλητισμό, την ΕΠΟ που έχει το αυτοδιοίκητο λόγω έλλειψης εσόδων να είναι σε μία κατάσταση που προσπαθούσε να διατηρήσει τα έσοδά της με διάφορα παράβολα που ζητούσε από τις ομάδες και γενικά η ομάδα βρέθηκε με ελάχιστα έσοδα και τα έξοδα να μη μειώνονται.

«Μόνο για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μία ομάδα Β' Εθνικής έχει έξοδα που ανέρχονται τουλάχιστον στις 250 χιλιάδες ετησίως χωρίς να έχει πληρωθεί τίποτε άλλο»

Μόνο για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μία ομάδα Β' Εθνικής έχει έξοδα που ανέρχονται τουλάχιστον στις 250 χιλιάδες ετησίως χωρίς να έχει πληρωθεί τίποτε άλλο. Αν προσθέσει κανείς σε ετήσια βάση τα έξοδα που έχουν οι ΠΑΕ για μετακινήσεις, προσωπικό, έξοδα εντός έδρας αγώνων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιστρα, αμοιβές τεχνικού τιμ, δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να κάνει προϋπολογισμό μικτό με ελάχιστους μισθούς λιγότερο από 750 με 800 χιλιάδες ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι σε ένα ποδοσφαιρικό εισιτήριο από το 100% εμπεριέχει ΦΠΑ 24%, 15% φόρο προς τον Δήμο, πλέον ΦΠΑ, 5% για την αστυνομία, 4,5% για την ΕΠΑΕ και 4,5% για την ΕΠΟ. Είναι σχεδόν το 55% του εισιτηρίου που πηγαίνει υπέρ τρίτων χωρίς η ομάδα να βλέπει τίποτα. Σύμφωνα με το νόμο, αν υπάρχουν και κέρδη πρέπει να αποδώσεις και στον Ερασιτέχνη ποσοστό 15% από αυτά. Υπάρχει ένας παραλογισμός. Πόσα εισιτήρια πρέπει να κόψει μια ομάδα για να ανταπεξέλθει; Πόσους χορηγούς πρέπει να έχει;

«Σε ένα ποδοσφαιρικό εισιτήριο από το 100% εμπεριέχει ΦΠΑ 24%, 15% φόρο προς τον Δήμο, πλέον ΦΠΑ, 5% για την αστυνομία, 4,5% για την ΕΠΑΕ και 4,5% για την ΕΠΟ. Είναι σχεδόν το 55% του εισιτηρίου που πηγαίνει υπέρ τρίτων χωρίς η ομάδα να βλέπει τίποτα»

Μέσα σε όλη αυτή την οικονομική παραδοξότητα ήρθε να προστεθούν και τα αυστηρά κριτήρια της ΕΠΟ η οποία, είτε αναγκασμένη από την UEFA, είτε από τις περιστάσεις, έχει ορίσει νέο κανονιστικό αδειοδοτικό κανονισμό, όπου ζητάει λαγούς με πετραχήλια. Αυστηροποιεί όσο πιο πολύ γίνεται στη χειρότερη οικονομική περίσταση, μεγιστοποιεί τις απαιτήσεις, όχι μόνο τις οικονομικές, αλλά και όλες τις άλλες».

«Δεν έχει δώσει φράγκο»

Ακολούθως έγινε αναφορά στις προβληματικές σχέσεις με τον Δήμο και στα εμπόδια που βάζει στην ΠΑΕ…

«Για παράδειγμα, μια ομάδα πρέπει να έχει γηπεδικές υποδομές. Τα περισσότερα γήπεδα ανήκουν, είτε στο κράτος, είτε στους Δήμους και εδώ θέλω να κάνω μία σοβαρή παρατήρηση. Ο Δήμος Καλλιθέας δεν έχει ξοδέψει φράγκο για το γήπεδο. Έγινε με έξοδα της ΓΓΑ λόγω της ανόδου στην Α' Εθνική. Ποτέ η ομάδα δεν θα είχε τέτοιο γήπεδο εάν η ΠΑΕ δεν ήταν στην Α' Εθνική. Ο Δήμος που έχει αναλάβει τη συντήρηση πάντα την κάνει ετεροχρονισμένα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φοβερά προβλήματα.

«Ο Δήμος δεν έχει ξοδέψει φράγκο για το γήπεδο. Έγινε με έξοδα της ΓΓΑ λόγω της ανόδου στην Α' Εθνική. Έχει οφειλές προς την ομάδα. Είχε υποσχεθεί ότι θα έχουμε το προπονητικό κέντρο στη Βάρη και ότι θα το πλήρωνε εκείνος. Φέτος παρότι διαβεβαίωσε ότι θα πληρώνει το βοηθητικό, δεν έδωσε πενηνταράκι»

Έχει οφειλές προς την ομάδα. Είχε υποσχεθεί ότι θα έχουμε το προπονητικό κέντρο στη Βάρη λόγω των έργων που έγιναν στην παραλία και ότι θα το πλήρωνε εκείνος. Φέτος παρότι διαβεβαίωσε ότι θα πληρώνει το βοηθητικό, δεν έδωσε πενηνταράκι. Δεν έχει νομιμοποιήσει το γήπεδο παρότι πληρώσαμε και μας είχε πει ότι θα τα επιτρέψει. Κάναμε επισκευές (κάγκελα, οικοδομικές επισκευές) που εδώ και μία τριετία ο Δήμαρχος που ήταν τότε αντιπολίτευση φώναζε, γιατί δεν μας τα δίνει ο προηγούμενος. Και τώρα σιωπά και δεν κάνει τίποτα.

Ο Δήμος έχει στον προϋπολογισμό του 4 εκατ. για τον οργανισμό απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και ταυτόχρονα δεν δίνει ούτε ένα πενηνταράκι, όχι στην ΠΑΕ, αλλά ούτε σε ερασιτεχνικό σωματείο. Αντιμετωπίζει σωματεία ή μαγαζάκια που έχουν ανοίξει και κάνουν επάγγελμα και τους δίνει τις χρήσεις των δημοτικών σταδίων.

«O λόγος που δεν πήραμε άδεια την πρώτη χρονιά ήταν λόγω των νομικών καθυστερήσεων και κληρονομικών που έπρεπε να γίνουν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει Γενική Συνέλευση. Την τελευταία χρονιά δεν είχαμε γήπεδο»

Την πρώτη χρονιά κάναμε μία πορεία αξιόλογη, παρότι παραλάβαμε την τελευταία στιγμή και δεν είχαμε δυνατότητες να κάνουμε παρεμβάσεις στο αγωνιστικό. Τη δεύτερη παίξαμε όλο το πρωτάθλημα εκτός έδρας και σωθήκαμε την τελευταία αγωνιστική. Βασικός υπαίτιος ήταν πάλι ο Δήμος. Εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που μας δημιουργεί, μας δημιουργεί και αγωνιστικά (απομάκρυνση φιλάθλων, χορηγών, διαρκείας, πινακίδες). Η καταστροφή ήταν τεράστια, αλλά η ομάδα χάρη στο μέταλλό της άντεξε.

O λόγος που δεν πήραμε άδεια την πρώτη χρονιά ήταν λόγω των νομικών καθυστερήσεων και κληρονομικών που έπρεπε να γίνουν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει Γενική Συνέλευση. Την τελευταία χρονιά δεν είχαμε γήπεδο. Μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Αν βγείτε τώρα έξω και δείτε πάλι ξηλώνουν το ταρτάν, μπορείτε να δείτε σε τι κατάσταση είναι το χορτάρι. Έχει κάμπια και η ιστορία συνεχίζεται. Ο Δήμος θέλει να διαχειρίζεται κάτι που δεν του ανήκει πραγματικά, τύποις ανήκει και αδιαφορεί γενικά για το ποδόσφαιρο και τον εκπρόσωπό του στη μεγαλύτερη κατηγορία που είναι η ΠΑΕ Καλλιθέα.

«Ομάδες περνούν την αδειοδότηση και είναι σούπερ οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα φιγουράρουν στην κορυφή με υπόνοιες για χειραγώγηση αγώνων. Το πρωτάθλημα τελείωσε, η επικύρωση έγινε με αστερίσκο, γιατί ακόμα δεν έχουν τελεσιδικήσει υποθέσεις»

Πολλά λέγονται για τις καθυστερήσεις στο γήπεδο. Πολλές φήμες, γιατί καθυστερεί. Μας είπαν τρεις μήνες, κοντεύουν δύο χρόνια και το γήπεδο δεν τελειώνει. Ετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά και δεν ξέρουμε αν το γήπεδο θα είναι έτοιμο και σε τι κατάσταση. Πώς να προγραμματίσουμε; Μέσα σε όλα αυτά η ομάδα έκανε αξιόλογη πορεία, προσπαθήσαμε να προωθήσουμε νέα παιδιά. Κάναμε πολλές αλλαγές για να μπορέσει να παίξει ελεύθερα ποδόσφαιρο. Όλη η κατηγορία αναγνώρισε ότι η Καλλιθέα ίσως ήταν η πρωταθλήτρια αθλητικά και αγωνιστικά ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση, η οποία επηρεάστηκε από την κατάσταση και το περιβάλλον που υπάρχει.

Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Εξαντλήσαμε τα περιθώρια, διότι όταν υπάρχει κρίση υπάρχουν και άνθρωποι που δεν αντέχουν. Ιδιαίτερα αυτοί που έχουν ελαστική συνείδηση. Υπάρχει το παράδοξο στο πρωτάθλημα παρότι οι κανονισμοί αυστηροποιήθηκαν, ομάδες περνούν την αδειοδότηση και είναι σούπερ οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα φιγουράρουν στην κορυφή με υπόνοιες για χειραγώγηση αγώνων. Το πρωτάθλημα τελείωσε, η επικύρωση έγινε με αστερίσκο, γιατί ακόμα δεν έχουν τελεσιδικήσει υποθέσεις. Πρέπει να αποφασίσει η Πολιτεία τι θέλει. Αν θέλει υγιές πρωτάθλημα, υγιή αθλητισμό, θα πρέπει να το χρηματοδοτήσει και υγιώς».

«Αυτοί μας στερούν εσοδα»

ΟΠΑΠ, Πολιτεία, Super League και καθυστέρηση καταβολής των χορηγιών είναι μερικοί από τους λόγους που οι ομάδες της κατηγορίας δεν έχουν πλέον έσοδα. Όπως αναφέρθηκε:

«Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πρόσφατα - και γι' αυτό ο τέως πρόεδρος κύριος Καλογιάννης απεσύρθη - ότι δεν θα είναι πλέον χορηγός για την επόμενη χρονιά»

«1) ΟΠΑΠ. Ιδιωτικοποιήθηκε με κρατικά ομολογιακά δάνεια. Οι αγοραστές πήραν ομολογιακά δάνεια από κρατικές τράπεζες και δεν έλαβαν υπόψη τους τις υποχρεώσεις προς την ΕΠΑΕ που ήταν από τους ιδρυτές του ΟΠΑΠ και του ΠΡΟΠΟ. Κάθε χρόνο κάνουμε επαιτεία οι ομάδες και η λίγκα για να πάρουμε ελάχιστα ποσά που δικαιούμαστε και με το νόμο. Μας ανακοίνωσε πρόσφατα - και γι' αυτό ο τέως πρόεδρος κύριος Καλογιάννης απεσύρθη - ότι δεν θα είναι πλέον χορηγός για την επόμενη χρονιά.

2) Η Πολιτεία φορολογεί τον ΟΠΑΠ και από αυτά τα έξοδα μιλά για υγιές επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη στιγμή που όλες οι ομάδες χάνουν. Στη Β' Εθνική δεν υπάρχει ομάδα που να μη χάνει τουλάχιστον 500 χιλιάδες τον χρόνο. Αυξάνει τους φόρους η Πολιτεία και δεν δίνει τίποτα στις ομάδες.

3) Super League. Υπάρχει θέμα με τις κλειστές ώρες. Οφείλει για χρόνια ποσά, διότι εκμεταλλεύεται κλειστές ώρες και ενώ υπήρχε συμφωνία δεν έχει καταβληθεί τίποτα.

«Η Super League οφείλει για χρόνια ποσά, διότι εκμεταλλεύεται κλειστές ώρες και ενώ υπήρχε συμφωνία δεν έχει καταβληθεί τίποτα»

4) Η χρονιά έκλεισε και η Football League χρωστά λεφτά στην Καλλιθέα και ταυτόχρονα δεν έχει λεφτά για να πληρώσει σαν διοργανώτρια οφειλές μισθών και γενικότερες υποχρεώσεις. Περιμένουμε να πάρουμε 120 χιλιάδες και μας λένε 22.000. Οι οφειλές, εκτός από διαχρονικές που ρυθμίζονται προς το Δημόσιο και υπήρχαν από τότε που αναλάβαμε, είναι περίπου στο 60% των χρημάτων που έχουμε λαμβάνειν.

5) Η ΕΠΟ κάνει εκκαθάριση Κυπέλλου εκ των υστέρων. Πώς θα πληρώσουμε; Εκ των υστέρων; Θέλουν και την πίτα και τον σκύλο χορτάτο. Χωρίς να έχεις έσοδα να θέλουν να εισπράττουν και ταυτόχρονα να σου στερούν τα έσοδα που δικαιούσαι».

«Να μην ξεκινήσουμε»

«Οι οφειλές, εκτός από διαχρονικές που ρυθμίζονται προς το Δημόσιο και υπήρχαν από τότε που αναλάβαμε, είναι περίπου στο 60% των χρημάτων που έχουμε λαμβάνειν»

Υπέρμαχος της θέσης να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα εάν δεν βρεθούν χορηγίες 500 χιλιάδων για κάθε ομάδα εμφανίστηκε η διοίκηση της Καλλιθέας. Όπως σημειώθηκε:

«Ο νέος πρόεδρος, ο κύριος Σφακιανάκης είπε ότι θα προσπαθήσει. Του εύχομαι κάθε επιτυχία παρότι πιστεύω ότι εάν δεν εξασφαλίσουμε πόρους 500 χιλιάδες για κάθε ομάδα δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η Καλλιθέα θα είναι μία από τις ομάδες που θα κινηθούν να μην ξεκινήσει αν δεν βρεθούν χορηγίες και χορηγίες που μας οφείλονται. Με τι προϋπολογισμό; Να παίξουμε στοίχημα; Εμείς δεν παίζουμε, το έχουμε αποδείξει. Και πέρυσι μας τιμώρησαν, ενώ είχαμε αθωωθεί. Μας έβαλε στάμπα η Πολιτεία για να μην βρίσκουμε χορηγούς.

«Ο νέος πρόεδρος, ο κύριος Σφακιανάκης είπε ότι θα προσπαθήσει. Του εύχομαι κάθε επιτυχία παρότι πιστεύω ότι εάν δεν εξασφαλίσουμε πόρους 500 χιλιάδες για κάθε ομάδα δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Κάναμε υποδομές για την ΠΑΕ που δεν είχε και σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη που υποχρεούται να έχει υποδομές Κ20 έως Κ13, έχουμε ομάδες που πρωταγωνιστούν. Φέτος βγήκαμε 4οι παρότι κατά γενική ομολογία είχαμε την καλύτερη ομάδα και πέρυσι τερματίσαμε 4οι. Προσδοκούμε να βγουν παιδιά με υγιή αθλητικά ιδεώδη. Ο κακά εννοούμενος επαγγελματισμός για εμάς είναι κολάσιμος.

Αν δεν μαζευτούν αυτές οι 500 χιλιάδες δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν και να πάρει το πρωτάθλημα η ΕΠΟ από τη Football League και να το διαχειριστεί όπως και τη Γ' Εθνική. Δεν μπορεί να έχουμε υποχρεωτικές εισφορές επαγγελματικές χωρίς έσοδα, χωρίς υποδομές, χωρίς τίποτα. Αγωνιστικά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε ομάδα που θα φέρνει αποτελέσματα, αλλά αυτή τη στιγμή το έλλειμμά μας είναι οι εισφορές τρίτων. Το οποίο έλλειμμα και το καλύψαμε και το καλύπτουμε και θα το καλύψουμε».

«Συμμετοχή στην αύξηση ως τις 27 Ιουλίου»

Για το πλάνο της επόμενης σεζόν τονίστηκε:

«Έχουν εκφραστεί πολλοί ενδιαφερόμενοι χορηγοί, «επενδυτές». Βάζουμε σαν ορόσημο ότι όποιος βάλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον 500 χιλιάδες ευρώ, είναι διαθέσιμη και η πλειοψηφία της διοίκησης, μπορεί να την αναλάβει»

«Για την κατάσταση την διοικητική έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει να κάνουμε οικονομική και διοικητική αναδιάρθρωση εκ βάθρων. Χρειάζονται φρέσκες ιδέες και φρέσκο αίμα, νέοι άνθρωποι, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα συγκυρία. Έχουν εκφραστεί πολλοί ενδιαφερόμενοι χορηγοί, «επενδυτές». Ανακοινώνουμε, λοιπόν, ότι είμαστε ανοικτοί και θα κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου καλούμε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουλίου να εκδηλώσει γραπτώς το ενδιαφέρον.

Βάζουμε σαν ορόσημο ότι όποιος βάλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον 500 χιλιάδες ευρώ, είναι διαθέσιμη και η πλειοψηφία της διοίκησης, μπορεί να την αναλάβει. Βάζουμε αυτό το περιθώριο, ώστε να έρθουν όσο περισσότεροι ενδιαφέρονται. Προτιμούμε να είναι άνθρωποι που έχουν σχέση με την Καλλιθέα ή οποιοσδήποτε αγαπάει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Θα κάνουμε τις νόμιμες διαδικασίες, αλλά και μία επιτροπή, γιατί η συμμετοχή χρειάζεται πόθεν έσχες και λοιπά.

Αν παραδώσουμε τη διοίκηση, επειδή την πήραμε από έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν ευπατρίδης και ασχολείτω με σπουδές και ιδιαίτερα σε ξένες γλώσσες, δεν θα θέλαμε για κανέναν λόγο να τη δώσουμε σε ανθρώπους που ασχολούνται με τις γλώσσες της... νύχτας. Εκτός από αυτό καλούμε και κάθε αγνό φίλαθλο όποιος θέλει να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

«Αν παραδώσουμε τη διοίκηση, επειδή την πήραμε από έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν ευπατρίδης και ασχολείτω με σπουδές και ιδιαίτερα σε ξένες γλώσσες, δεν θα θέλαμε για κανέναν λόγο να τη δώσουμε σε ανθρώπους που ασχολούνται με τις γλώσσες της... νύχτας»

Πιστεύουμε αυτοί που μας έχουν πλησιάσει προφορικά ότι θα ανταποκριθούν και γραπτά και θα έρθουν με πραγματικές προτάσεις. Την ομάδα δεν την αφήνουμε στο έλεός της. Έχουμε κάνει προγραμματισμό. Αν εμφανιστεί κάποιος που θέλει να αναλάβει τη διοίκηση, θα του ανήκει ο προγραμματισμός και όλος ο χρόνος. Η ομάδα έχει κορμό. Τα συμβόλαια που έληξαν και δεν τα ανανεώσαμε, το κάναμε γιατί δεν ήταν στα πλαίσια και τα αθλητικά ιδεώδη της Καλλιθέας.

Θα μπορεί να επιλέξει δικό του επιτελείο και να κάνει προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 17 επαγγελματίες που παραμένουν παρά τα αντίθετα φημολογούμενα. Έκαναν πολύ καλή πορεία και οι υποδομές έχουν πλούσιο υλικό για να επανδρώσουν και τις υπόλοιπες θέσεις».

Μεταγραφές θα γίνουν;
«Θα εξαρτηθεί από τον καινούριο προπονητή».

Έχετε επιλέξει προπονητή;
«Έχουν ξεκινήσει επαφές. Η Καλλιθέα έχει τους ανθρώπους που θα την εκγυμνάσουν και θα την προπονήσουν. Έχουμε κλείσει με αυτούς που ήταν στην ομάδα, με τις υποδομές. Ο κύριος Κασσιανός παραμένει, ο κύριος Τζουμερκιώτης βοηθός προπονητή παραμένει. Αυτός που θα κοουτσάρει θα επιλεχθεί ανάλογα με τον προϋπολογισμό. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ομάδα στον αέρα».

Η προετοιμασία πότε ξεκινάει;
«Εξαρτάται από το πότε θα ξεκινήσει το Κύπελλο».

Γιατί αποχώρησε ο Λουκάς Καραδήμος από την τεχνική ηγεσία;
«Η Καλλιθέα δεν μπορούσε να προσφέρει στον Λουκά Καραδήμο νέα σύμβαση. Τα κριτήρια είναι πλέον αυστηρά και πρέπει να υπάρχουν ουσιαστικά και τυπικά προσόντα όπως το UEFA Pro. Θεωρώ ότι θα κάνει πολύ μεγάλη καριέρα, γιατί έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία»

«Η Καλλιθέα χρειάζεται έναν προπονητή με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Ο Λουκάς ανέλαβε σε μία φάση ανωτέρας βίας. Ανταπεξήλθε εξαιρετικά, είναι ποδοσφαιράνθρωπος. Η Καλλιθέα δεν μπορούσε να του προσφέρει νέα σύμβαση. Τα κριτήρια είναι πλέον αυστηρά και πρέπει να υπάρχουν ουσιαστικά και τυπικά προσόντα όπως το UEFA Pro. Θεωρώ ότι θα κάνει πολύ μεγάλη καριέρα, γιατί έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία».

Σχετικά με τις προσφυγές που έγιναν;
«Πράγματι έγιναν και όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι μερικοί πολιορκήθηκαν από άλλες ομάδες που δεν ήθελαν να πληρώσουν. Τέτοια περίπτωση ήταν και ο Μασένα. Για άλλες περιπτώσεις όπως ο Πίκολο, υπήρχε τεράστια δυστροπία του παίκτη μετά την κλήση σε απολογία για ανάρμοστη συμπεριφορά. Τέτοιες συμπεριφορές η διοίκηση δεν έχει ανεχθεί ποτέ, ούτε θα ανεχθεί στο μέλλον».

Πώς θα διεκδικήσετε τα οφειλόμενα από τον Δήμο;
«Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα διεκδικήσουμε μέσω νόμιμων δικαστικών μέτρων».

Αν ξεκινούσε σήμερα η προετοιμασία πού θα έκανε η Καλλιθέα προπόνηση;
«Ευτυχώς που αυτή θα γίνει σε υψόμετρο...».

Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ;
«Προσπαθεί να επιβιώσει σε αντίξοες συνθήκες και να κρατήσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».

Σημειώνεται ότι μαζί με τον εκπρόσωπο της διοίκησης, Γιάννη Αβραντίνη ήταν και ο πρόεδρος, Νίκος Κόκκινος, ο οποίος δήλωσε: «Ζούμε σε μία εποχή κρίσης και η Πολιτεία δεν μας βοηθά. Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να βοηθήσουν, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Last modified onΤρίτη, 19 Ιούλιος 2016 01:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep