«Πρέπει να γίνουμε κυνικοί»

Ο Νίκος Παντέλης χαρακτήρισε πιο καθοριστικές τις ευκαιρίες της Καλλιθέας και όχι το γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Ο τεχνικός της Καλλιθέας, Νίκος Παντέλης, μετά την εντός έδρας ήττα (1-0) από την ΑΕΛ μίλησε για τις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του με την Λαμία και με την ΑΕΛ... χωρίς να πάρει τίποτε. Αναλυτικά ανέφερε:

«Σήμερα απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος αποδείχθηκε πόσο άδικο είναι το ποδόσφαιρο. Η Λάρισα δίκαια βρίσκεται στην κορυφή και αυτό δεν χωρά συζήτηση. Το παιχνίδι, όμως, κρίθηκε και χάθηκε για εμάς στο πρώτο ημίχρονο, όταν είχαμε τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί και το αποτέλεσμα και ο αγώνας να ήταν διαφορετικά. Δεχθήκαμε το γκολ στην πιο άσχημη στιγμή, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, διότι είναι άλλο να μπαίνεις έστω και με ισοπαλία στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε το παιχνίδι επειδή δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Κάναμε ευκαιρίες, κάναμε φάσεις, δημιουργήσαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι μεσοεπιθετικά, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει πρώτα από όλα να έχεις μυαλό. Χρειάζεται στις πρώτες και τις τελευταίες στιγμές κάθε ημιχρόνου να υπάρχει καθαρή σκέψη και να μην δεχθείς γκολ όταν, μάλιστα, η μπάλα ήταν στα δικά μας πόδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε τις φάσεις που θέλαμε, επειδή είχε και καλύτερη ανασταλτική λειτουργία η ομάδα της Λάρισας από ό,τι στο πρώτο ημίχρονο. Γεμίσαμε την ομάδα μεσοεπιθετικούς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μπήκε και ο παράγοντας άγχος. Είμαι, βέβαια, ικανοποιημένος από το ότι παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και χάσαμε ευκαιρία και στο 90ό λεπτό για να ισοφαρίσουμε.

Θα κρατήσω την καλή εμφάνιση που κάναμε. Τόσο στο ματς με την Λάρισα, όσο και στο ματς με την Λαμία κάναμε τόσες τελικές, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε ένα πόντο. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί στα ματς, ειδικά απέναντι στην πρώτη ομάδα της βαθμολογίας που με την φανέλα και την εμπειρία της διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι μετά το γκολ που σημείωσε. Φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα που θεωρώ άδικο, άσχετα αν στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει άδικο ή δίκαιο παρά μόνο οι βαθμοί.

Θα κρατήσουμε την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές, θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας και στα επόμενα παιχνίδια να εμφανιστούμε καλύτεροι». 

Last modified onΚυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 22:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep