Από τον Οικονομόπουλο... στον Ντούνη

Ο Παναγιώτης Ντούνης έγινε ο πιο μικρός τερματοφύλακας που έχει παίξει σε επίσημο ματς με την ΑΕΚ μετά τον Σπύρο Οικονομόπουλο. Ο Παναγιώτης Ντούνης έγινε ο πιο μικρός τερματοφύλακας που έχει παίξει σε επίσημο ματς με την ΑΕΚ μετά τον Σπύρο Οικονομόπουλο.

Ο πιο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΚ μετά τον Σπύρο Οικονομόπουλο έγινε ο Παναγιώτης Ντούνης που συμμετείχε στην αναμέτρηση των "κιτρινόμαυρων" με τον Ολυμπιακό Βόλου.  

Πρωτιές με νέα επίδοση για Ντούνη Πρώτη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Ντούνη (ΑΕΚ), Γιάννη Τσιότρα, Ηλία Καλφούντζο, Μιλτιάδη Στεφανίδη (Ηρακλής), Αλέξανδρο Φουκαρά (Απόλλων). Μάλιστα ο Ντούνης (δεν είναι αδέλφια με τον συμπαίκτη του Μάρκο) έγινε ο νεώτερος τερματοφύλακας που κάθισε κάτω από τα δοκάρια της «Ένωσης» μετά τον Σπύρο Οικονομόπουλο το 1977 στο ΑΕΚ-Εθνικός 1-1.

Απόλυτη ισορροπία στην παράδοση του Βόλου

Την 5η του νίκη (και 3η συνεχόμενη) ως γηπεδούχος απέναντι στην ΑΕΚ πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου σε 14 συνολικά αγώνες που έχουν διεξαχθεί στην θεσσαλική πόλη. Η «Ένωση» μετρά και αυτή 5 νίκες, ενώ 4 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα (τα τέρματα είναι 12-12.

Τα συν και τα πλην της ΑΕΚ

Τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη ήταν η αρνητική σειρά αποτελεσμάτων με τα οποία τερμάτισε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ, αφού κέρδισε μόνο τον Ηρακλή στον β’ γύρο των πλέυ-οφφ. Ανάλογο γεγονός είχε συμβεί την προπερυσινή περίοδο (κατά σύμπτωση πάλι στους 4 τελευταίους αγώνες) στους οποίους μάλιστα η «Ένωση» δεν είχε σημειώσει ούτε τέρμα (Λεβαδειακός έξω 0-0, Γιάννινα έξω 0-2, Πανθρακικός μέσα 0-1-διακοπή και Ατρόμητος έξω 0-1). Από την άλλη, η ΑΕΚ πέτυχε νέα επίδοση νικών στο πρωτάθλημα (27) σε 34 αγώνες σπάζοντας εκείνη της περιόδου 1978-79 (25), τότε που και πάλι είχε στεφθεί πρωταθλήτρια (στην Α’).

«Απαγορευμένος καρπός» η νίκη σε Ριζούπολη και ΟΑΚΑ

Έδρα-«γρανίτης» η Ριζούπολη για τον Απόλλωνα που μαζί με την ΑΕΚ ήταν οι δύο ομάδες που κράτησαν το αήττητο εντός έδρας. Μάλιστα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συμπλήρωσε μια σειρά 20 αγώνων χωρίς ήττα στην έδρα του, αφού τελευταίος που πήρε το «τρίποντο» εκεί ήταν πέρυσι ο Πανιώνιος με 2-1 (22/2/2014). Μαζί με τον Ατρόμητο ήταν οι 3 ομάδες συνολικά που δεν έχασαν στην έδρα τους για το πρωτάθλημα σε Α’-Β΄.

«Πάγωσε» μέχρι… νεωτέρας περιόδου

Η αρνητική σειρά της Παναχαϊκής σταμάτησε στον αριθμό 12. Μέχρι τη νέα σεζόν λοιπόν τελείωσε η σειρά αγώνων όπου η Παναχαϊκή δέχεται έστω κι ένα τέρμα στα παιχνίδια της, όμως δεν είναι νέα επίδοση! Η χειρότερη είναι 13 διαδοχικοί αγώνες δεχόμενη τέρμα (οι δύο τελευταίοι της περιόδου 2010-11 με τους πρώτους 11 της περιόδου 2011-12), μόνο για το πρωτάθλημα…

Τα κατορθώματα του… (Θεσσα)Λουκίνα

«Κάτι πιάνει» τον Λουκίνα όταν παίζει με θεσσαλικές ομάδες, αφού από τα 15 τέρματά του τα 9 τα πέτυχε κόντρα σε ΑΕΛ, Ολυμπιακό Βόλου, Τύρναβο και Αναγέννηση Καρδίτσας! Αυτό ασφαλώς βοήθησε πολύ τον Ηρακλή να «χτίσει» μια σπουδαία επίδοση κόντρα στις ομάδες της συγκεκριμένης περιφέρειας με 11 νίκες σε 12 αγώνες και τέρματα 19-1!  

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep